Hennessy hangmat/tent

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Bart Coenen
  • Startdatum Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
B

Bart Coenen

Guest
Hallo mensen,

ik ben mij al een tijdje aan het orienteren voor een nieuwe lichtgewicht tent voor 1-2 personen. Nu kwam ik laats een bericht tegen over deze hangmatten van Hennessy. Zij beweren het volgende: Licht (ca.1000 gram), klein (oke), waterdicht (?), lekker slapen (?), snel opgezet (?). Zijn er mensen die reeds ervaring hebben met deze produkten van Hennessy?
 
Ik zit eraan te denken er ook eentje te kopen, maar waarschijnlijk rechtstreeks uit verweggistan. Bij bever hebben ze er maar eentje te koop (een zware).

Heb er een keer eentje live gezien. Zag er erg doordacht uit. Verder heb ik reeds wat nachten doorgebracht in een hangmat, dus ik weet al dat dit lekker slaapt!

grtz
Henk
 
Hij ligt zeker lekker. Ik heb er deze zomer eentje gekocht. Ik heb er twee nachten in geslapen waarvan twee nachten erg lekker. :)
Thuis slaap ik ook in een hangmat en die is dus iets breder dan normaal, een soort van twijfelaarhangmat. Iets breder ligt gewoon wat lekkerder.
Je kan ze op maat laten maken en als ik een nieuwe zou bestellen zou ik de hangmat zeker een klein stukje breder laten maken. Als je te diagonaal ligt lig je namelijk met je hoofd tegen het gaas. Das wel heel sociaal jegens de muggen die dan je dus net wel kunnen prikken. Gelukkig heb ik geen lekker bloed.

Het geheel weegt inderdaad 1 kilo en je bespaart ook nog eens het gewicht van een matje uit, want dat heb je niet nodig.
Wel nodig heb je: 2 bomen die tussen de 4 en 7 meter uit elkaar.
Of je maakt een constructie met 4 stevige tentstokken, die stevig genoeg met scheerlijnen vastzet. Je moet dan wel zulke zware stokken hebben dat het geheel niet meer lichtgewicht is. Maar ja... je ligt wel lekker. Het werd wel een hele interessante contructie waarmee ik behoorlijk bekijks had.

De overkapping is wat aan de krappe kant, zodat volgens mij bij een flinke herfstige storm er toch wat water in je hangmat spat. Het is natuurlijk heel eenvoudig om zelf een iets groter ruitvormig doek te maken, maar Hennessey heeft daar nu zelf ook oplossingen voor. Bezoek hun website maar eens.
Zolang het water recht naar beneden valt heb je geen probleem. Het water moet behoorlijk horizontaal vliegen om je hangmat in te blazen. Ik vraag me af of bij een dergelijk windsnelheid je afdakje sowieso niet geheel van je hangmat wordt geblazen.

Als je erin kruipt lijkt het of je in een soort cocon kruipt, omdat de opening zich zo mooi achter je sluit. En elke ochend wordt je weer opnieuw geboren.
Ik ben in ieder geval zeer tevreden over mijn aankoop, zeker omdat ik hem voor een prikkie heb kunnen kopen, wegens opruiming. Ik liep er toevallig tegenaan. Ik had het idee om zelf een hangmat-tent te maken en had er geen moment bij stilgestaan dat ze al kant en klaar werden verkocht.

Ook heel geinig is dat de hangmat aan de zijkanten scheerlijnen van elastiek heeft. Dat betekent dat je wel kan schommelen, maar wel naar het centrum wordt getrokken. Een gestabiliseerde hangmat dus.

Groetn,
Marcel
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan