Hernieuwde kennismaking


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoihoi,

even tijd voor een hernieuwde kennismaking. Ik ben een hele tijd geleden al eens een tijdje lid geweest van het priknord van de hikingsite, maar ik heb geen idee meer onder welke naam of e-mailadres. Ik heb me uiteindelijk opnieuw geregistreerd en vond het wel zo netje om me toch nog eens voor te stellen....

Dus bij deze Annemieke in wat steekwoorden: midden twintig, wandelen/hiken, loopt graag solo dus lichtgewicht blijft interessant, viool spelen, zingen (concertkoor Breda) bij vlagen creatief, werkzaam in het speciaal onderwijs...

groet,

Annemieke
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Annemieke,

Wederom welkom in dat geval :)

Lichtgewicht-liefhebbers zijn op dit moment onderweg samen met mensen van De Rugzaklopers (zie Club Hiking-site.nl), maar ik weet zeker dat je wat dat betreft vaker aan je trekken zult komen hier.

Vraag die mijn nieuwsgierige aard dan wel direct doet opborrelen: waar loop je zoal solo of heb je solo gelopen?

Raymond
 
Hoihoi,

dank voor je nieuwe welkom.... Ik ben ooit solo begonnen als student op het zuidelijke deel van het Pelgrimspad ('s Hertogenbosch - Maastricht), lekker veilig als vrouw (meisje) alleen. Overal plek om te overnachten, dus veel kampeerwerk was er niet bij. In het begin heel spannend, maar al snel was het avontuurlijke gevoel vervlogen. Het is te makkelijk en te veilig. Toch nog op het Pieterpad de afstand Pieterburen-Vierlingsbeek gelopen. (aan een stuk door, met tent) En daarna wat meer routes door 't Hollansche landschap. Er zijn gelukkig ook enkele LAW's waar de overnachtingsadressen wat minder voor het oprapen liggen en je dus wild gaat kamperen. En zelf een route in elkaar flansen, is een erg plezierige bezigheid.

Wat Ardennenroutetjes volgden, maar toch wil ik solo weer verder (zie onder) In een gebied als de Alpen of de Vogezen heb ik altijd nog samen gelopen. Ik miste de bergervaring om solo wat te ondernemen dus ik heb daar eerst eens wat tijd samen met mijn jongere broer doorgebracht.

Volgende soloplan voor de komende 2/3 jaar in de zomer: de GR 5 vanaf Vielsalm tot Nice lopen. Ik zit in 't onderwijs, dus in de zomer kan ik rustig een dag of 30-35 achter elkaar lopen. Ik zal half juli starten in Diekirch. Het stuk Vielsalm-Diekirch loop ik in 't voorjaar om wat moed in de beentjes en het wandelhart te houden. Onderweg kom ik de Ardennen, de Vogezen, de Jura en de Alpen tegen dus dat wordt genieten. Welke plaats mijn stopplaats wordt zien we wel. In 't voorjaar zal ik nog wat vrije weekenden besteden op 't Pieterpad (dan wel lekker wildkamperen)Even de voetjes trainen en ik wil toch graag uiteindelijk de hele afstand vanaf de Noordzee tot aan de Middelandse zee gelopen hebben.

Als Doorgaande route lijkt met Via Alpina ook wel wat. Ik al er al eens delen van gelopen (in de Karwendel, een erg mooi gebied met voor ieder wat wils) En ach, zo komt er nog vast veel meer op 't lijstje. Scandinavie, Schotland en de Pyreneeen lopen ten slotte niet weg.

groet,

Annemieke
 
Via Alpina vind ik zelf ook wel erg aantrekkelijk. Maar inderdaad zijn ook de Pyreneeën een heerlijk gebied. Lees bijvoorbeeld eens het weblog van Marla, vaste bezoekster van deze site, die de Gr11 solo heeft gelopen. Lijkt me heerlijk om ook eens te doen (solo, danwel met vrouwlief), maar denk dat de kids dan eerst het huis uit moeten zijn :)

Raymond
 
>
>
>bijvoorbeeld eens het weblog van Marla, vaste bezoekster van
>deze site, die de Gr11 solo heeft gelopen. Lijkt me heerlijk
>om ook eens te doen (solo, danwel met vrouwlief), maar denk
>dat de kids dan eerst het huis uit moeten zijn :)
>
>Raymond

Goede tip, ik ga zeker kijken!....... Wat ruimte/tijd voor hiken betreft: ik ben zonder partner en kinderen, dat maakt het soms gemakkelijk om gewoon te gaan.

groet,

Annemieke
 
Marla, ik heb met plezier je verhaal gelezen. Ook al ben je al lang terug en ken ik je niet, ik ging helemaal met je meeleven. Ik had al zin in mijn zomertocht, maar jij hebt me nog veel meer zin gegeven!

groet,

Annemieke

------die ontdekt dat er aan haar al veel misbruikte en oude rugzak iets stuk is en dat aangrijpt om toch eindelijk eens een lichtere en andere rugzak te gaan zoeken -----
 
Ha, dan wordt het misschien een kriekje bij cafe "het Voske" (Breda, Grote Markt)Ik zal er een op je drinken......

groet,

Annemieke
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan