Het is de Ringstind 1 geworden


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi,

Gisteren met Edgar (Eddey) naar de Zwerfkei getogen en gekeken naar de Ringstind 1 van Helsport. Ik wist eigenlijk wel dat ik deze wilde maar twijfelde nog omdat ik hem niet uitgebreid had bekeken. Samen met de kennis van Edgar toch besloten om hem te kopen :-)

Edgar wilde de RS1 ook nog vergelijken met de Laser Competition bij Carl Denig. Helaas was mijn tent daar 5% goedkoper ivm een actie en werden wij ook veel beter geholpen. Dit laatste kwam waarschijnlijk doordat men het bij de Zwerfkei erg druk had en voor ons geen tijd had. Bij Denig werden we ook door de directeur geholpen die erg enthousiast was.

De directeur vertelde ons ook dat bij nat weer de tent door gaat hangen. Hier heeft hij ons tentelastieken (gratis) voor gegeven zodat we de rek kunnen opvangen door de elastieken aan de scheerlijnen te bevestigen.

Edgar heeft ook de RS1 gekocht en wij zijn er zeer tevreden mee :-) Ze worden getest op de OC-Hike en ik heb er nu al veel zin in!!!!

In ieder geval bedankt voor alle adviezen die hier gegeven zijn bij het maken van mijn keuze!

Roel

-Die helemaal gek wordt van al die afkortingen zoals WHW, WNH en WWH
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Benieuwd naar jullie ervaringen met de tent.

Ben er zelf ook een tijd van gecharmeerd. Maar het opstaande randje bj de rits (ingang binnentent) vond ik toen erg laag.
 
Hoi Maarten,

Ga je binnenkort een keer mee met een event want dan kunnen we het er eens over hebben. Anders zal ik proberen een berichtje hier te plaatsen.

Wat betreft het opstaande randje: wij hebben hem vergeleken met die van de Laser Competition en dan is hij ongeveer 4 cm hoger. Het is een keuze afhankelijk van waarmee je vergelijkt en wat je gevoel er bij is. Ik denk ook dat een hoog randje ook zwaarder is en dat dat de reden is waarom ze hem bij Terra Nova nog lager hebben gehouden.

Succes met orienteren, wat een hele leuke periode is (voorpret)!

Roel

=======================================
http://www.wandelenisleuk.nl
 
Opgezet

Ik heb net mijn tentje voor het eerst opgezet. Ik heb dit alleen gedaan en wanneer je er even goed over nadenkt dan lukt dat best. De binnentent is iets lastiger want dan moet je met je nette broek op de koude bevroren grond gaan zitten .... De binnentent heb ik nu laten zitten maar kan zonder problemen bij slecht weer eruit gehaald worden. De haringen zijn blijkbaar van goede kwaliteit van ze bogen bij mij niet in de beetje bevroren grond. Wel zijn het er teveel want je hebt ze echt niet alle 13 nodig. De stok hoef je maar aan kant vast te klikken, de andere kant is dicht en dit maakt het opzetten in je eentje eigenlijk wel heel makkelijk. Er zit een ingenieus aantreksysteem aan de tent waarme je de spanning van de stok kan bepalen. Je zit dan dus niet te hannesen met veel spanning wanneer je de stok in het gaatje wilt doen. Tot nu toe een en al lof dus!

Roel
=======================================
http://www.wandelenisleuk.nl
 
RE: Opgezet

>Ik heb net mijn tentje voor het eerst opgezet. Ik heb dit
>alleen gedaan en wanneer je er even goed over nadenkt dan lukt
>dat best. De binnentent is iets lastiger want dan moet je met
>je nette broek op de koude bevroren grond gaan zitten .... De
>binnentent heb ik nu laten zitten maar kan zonder problemen
>bij slecht weer eruit gehaald worden. De haringen zijn
>blijkbaar van goede kwaliteit van ze bogen bij mij niet in de
>beetje bevroren grond. Wel zijn het er teveel want je hebt ze
>echt niet alle 13 nodig. De stok hoef je maar aan kant vast te
>klikken, de andere kant is dicht en dit maakt het opzetten in
>je eentje eigenlijk wel heel makkelijk. Er zit een ingenieus
>aantreksysteem aan de tent waarme je de spanning van de stok
>kan bepalen. Je zit dan dus niet te hannesen met veel spanning
>wanneer je de stok in het gaatje wilt doen. Tot nu toe een en
>al lof dus!
>
>Roel
>=======================================
>http://www.wandelenisleuk.nl

Dat klinkt heel interessant Roel!

Trouwens gefeliciteerd met je aankoop... dat had ik nog niet gezegd.

Wat betreft een event. Het lijkt me wel leuk om de verhalen van de ervaren hikers te horen. Dus wellicht zal ik me in de nabije toekomst een keer opgeven of vragen of ik mee kan.

Het was voor mij wel de ringstind2 waar ik in was geinteresseerd. Vanwege het gewicht en de degelijkheid. Toch ben ik uiteindelijk meer gecharmeerd van de nallo2, net iets steviger denk ik...
 
RE: Opgezet

Hoi,

Hier de andere tevreden koper. Ik heb vooraf al goed rondgesnuffeld op internet, en daaruit was ik vooral geinteresseerd in de Ringstind 1, de Mountain Equipment AR Ultralite, en de Terra Nova Laser Competition.

De AR Ultra viel af omdat ik het doek aan de lange kant wel erg slap vond, en omdat de punt van de tentstok voor mijn gevoel bijna door het doek prikte. Er zat wel stevig materiaal onder, maar het tentdoek dat daar weer overheen liep werd lokaal duidelijk opgerekt.

Bij de Laser Competition vond ik het verschil tussen tent en tarp erg klein worden. Aardig wat ventilatie die niet regelbaar was, en een slechts 2-3 cm hoog opstaand randje van het grondzeil. Het leek mij niet het meest ideale onderdak voor koud en nat weer. Ik heb dus toch gekozen voor een wat zwaardere tent die veelzijdiger is qua inzetbaarheid.


Over de opstaande rand bij de Ringstind: die vond ik juist wel hoog. Ik gok op een cm of 8 (als je het precies wilt weten kan ik komende week wel een keer meten). In elk geval lijkt het mij ruim voldoende.


Groeten, Edgar
 
RE: Opgezet

>Ik heb net mijn tentje voor het eerst opgezet. Ik heb dit
>alleen gedaan en wanneer je er even goed over nadenkt dan lukt
>dat best. De binnentent is iets lastiger want dan moet je met
>je nette broek op de koude bevroren grond gaan zitten ....

Gelukkig heb je die nette broek niet aan als je op wandelvakantie bent.;-)

Linda
 
RE: Opgezet

>Wel zijn het er teveel want je hebt ze echt niet alle 13 nodig.

Roel,

Neem ze toch maar allemaal mee.. Althans tenzij je altijd bij Duinrell of de Efteling kampeert ;-)

Mijn Stetind 2, de voorganer van de Ringstind (nu alleen nog als zware X-trem te krijgen) staat met maar 3 pinnen. Toen ik die een keer zo had opgezet, maar nog niet ingeruimd, aan de rand van de Hardanger Vidda in Noorwegen, en naar het meer een paar honderd meter verder was gelopen stak er een flinke wind op. Dat bleek de voorbode van een storm die een paar uur eerder in de haven van Bergen wat boten op zijn kop had gelegd..
Voor ik terug was bij mijn tent zag ik hem de lucht in gaan .. En gelukkig op zijn pootjes (1 pinnetje) terug keren.

Sindsdien zet ik in de bergen altijd de tent direct met alle pinnen èn stormlijnen op, en heb zelfs extra pinnen bij me zodat de stormlijnen allemaal met 3 pinnen (in een soort driehoekje) vast staan, vaak is de ondergrond een beetje "lossig" in de bergen.

Misschien overdreven, maar in onbekend en ruig terrein leg ik dan ook nog wat rotsen bovenop de pinnen tegen het "loswrikken". Heeft alles bij elkaar de afgelopen zomer bij een pittige storm (poolcirel Noorwegen) de boel in elk geval goed overeind gehouden. Al hebben de naden van de tent het toen wel begeven :-( .

gr. Joop
 
Hoi Maarten,

Hij is inderdaad al getest, al is het nog maar 1 keer.

De tent is toen goed bevallen! Ik kreeg hem goed strak behalve dat grond een beetje schuin afliep en ik hem met zijn voeten omhoog gezet heb. Hierdoor moest ik 'verkeerd om' liggen en lag ik met mijn hoofd bij het ventilatiegat wat een beetje koud was. Doordat het aan de kant van het verntilatiegat lager was, was de ventilatie ook niet optimaal. Toch was de binnentent bijna geheel droog in ieder geval een stuk minder dan mijn vorige van Eureka.
Ik had ook genoeg ruimte voor mijn rugzak en in de tent ook meer dan zat.
Het doek voelt stevig en solide aan en ben niet bang dat het snel scheurt. Dan vergelijk ik hem met bv de Laser Competition.
Op advies van de verkoper heb ik tussen de afspanscheerlijnen elastieken gedaan die de rek opvangen wanneer het geregend heeft en hij dus niet direct een hobbezak is. Of dit werkt weet ik nog niet. Ook de naden zijn gesealed en dat is een behoorlijk rotwerk. Dit wordt vanwege de kosten niet in de fabriek gedaan.

Ben dus zeer postief over deze tent en is voor mij het geld zeker waard.

Groeten,

Roel

'Vind waar je naar zoekt!'
----
http://www.wandelenisleuk.nl
 
Ik heb 'm ook pas 1x gebruikt, beviel op zich goed maar met het weer van de OC-hike kun je het geen test noemen.

In maart gaat 'ie mij 3 weken vergezellen op een fietsvakantie naar Ierland, dus daarna kan ik een fatsoenlijke review geven... Herinner me even indien nodig.
 
>Op advies van de verkoper heb ik tussen de afspanscheerlijnen
>elastieken gedaan die de rek opvangen wanneer het geregend
>heeft en hij dus niet direct een hobbezak is. Of dit werkt
>weet ik nog niet. Ook de naden zijn gesealed en dat is een
>behoorlijk rotwerk. Dit wordt vanwege de kosten niet in de
>fabriek gedaan.

Roel,

Vind het wel een ludiek idee die elastieken, maar heb wel mijn bedenkingen. De tent is er namelijk niet op ontworpen.

Bij goed weer natuurlijk geen probleem, maar bij slecht weer (harde wind, storm) gaat de stormlijn daardoor langer worden, en gaat de belasting dus door naar het doek en de naden die daardoor structureel anders / zwaarder belast worden.

Je kunt natuurlijk zware elastieken gebruiken (type sleurhutvoortent) zodat het "rekeffect" bij harde wind minimaal is, maar koop je daarvoor dan een (super-)lichtgewicht tent? Dit is trouwens ook een reden voor de fabrikant om niet te sealen, er zit dan weer 50gr meer op de tent, en bij dit soort ontwerpen wordt op elke gram bespaard.

De naden van Helsport hebben normaal gesproken ook geen sealing nodig. Mijn T3 was na 20 jaar nog steeds dicht, mijn Stetind moest wel gesealed na de extreme omstandigheden afgelopen zomer. Maar dat was het heftigste weer wat ik in 30 jaar heb meegemaakt. En ik heb al heel wat tenten plat zien gaan.

Gr. Joop
 
Hoi Joop,

Bedankt voor je reactie, ook al had ik wat je schrijft liever niet gehoord. Ik denk dat je wel gelijk hebt en de praktijk moet nog uitwijzen of het werkt. Ik hoop er alleen niet achter te komen in zulk weer. Maar goed, laat het nog even zitten.

Roel

'Vind waar je naar zoekt!'
----
http://www.wandelenisleuk.nl
 
Ik heb mijn Nallo ook nog noit gesealed en maar een keer bij zeer harde storm en een superstrak opgezette tent een paar druppeltjes naar binnen gekregen op de plek waar de lusjes aan het buitendoek vastzitten. Dat lijkt me dan ook de enige plek die eventueel nodig is om te sealen.

Linda
 
Yup nimmer een sil gecoate tent met dubbel gekapte naden gesealed. Ook nooit noemenswaardige problemen gehad. Immers zolang er geen water je binnen tent binnen drupt heb je ook géén noemenswaardig probleem. Als het gebeurd kan je altijd nog sealen.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Terug
Bovenaan