Het wordt ook steeds erger..


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
...om goede functionele dameskleding te vinden...

Gisteren was ik bij de bever, op schoenenjacht. Dat is wel gelukt, maar ik liep met de beoogde schoenen( en een ander paar) nog even door de winkel om te kijken of het na een half uur trapje op en af nog lekker zou zitten. En dus de winkel rondneuzen. Bij de dames afdeling viel me op, dat het aantal functionele shirts dramatisch klein is. Bijna alle shirtjes die er hingen waren strak gesneden, korte mouwtjes, geen ventilatie-openingen of handige zakken. Het enige wat ze hadden hangen was een blouse met oprolbare mouwen en handige zakken van hun eigen merk.

Zelfs in de tropenhoek was het lastig iets te vinden. Ik vind die WOW steeds meer richting een gewone vrijetijdswinkel gaan. Tuurlijk, ik snap wel dat men zich niet eeuwig in het legergroen of kaki wil kleden, maar laat men dan wel kijken naar de functionaliteit van iets, en dan niet alleen qua stof, maar ook qua uitvoering.

Gelukkig was ik niet dringend op zoek, maar ik vond dit toch wel iets voor het virtuele kampvuur....

Groetjes, Mirjam - die na 2 paar schoenen met Goretex weer terug is bij het oude vertrouwde leer...
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Tja bever word meer en meer een outdoor lifestyle winkel met de nodige hardware accesoires. Maar ik begrijp dat wel van Bever; de markt beweegt zich namelijk ook die kant op. Steeds meer mensen gaan iets aan outdoor doen, maar die willen terwijl ze dat doen er nog steeds leuk uitzien. Kijk maar eens op de skipiste. De kleding is daar vaak ook meer stijlvol met een vleugje functionaliteit.

En als je overdag een beetje wandelt/fietst/klimt/kayakt en 's avonds lekker weer in het dal in een hotel zit heb je ook niet meer nodig dan outdoor lifestyle kleding. Vandaar ook het succes van bv de softshell.

De echte outdoor crack zal zich meer op zien gemak voelen (ik iig wel) bij bv Denig, Slee, Demmenie, Zwerfkei of Kathmandu.

Eins
 
Eins,

Inderdaad zijn er betere winkels. Denig is beter qua personeel, maar ik heb behoorlijk lastige voeten, en wilde dus veel keuze. Zwerfkei heeft dat zeker ook, maar ik ben bijna 2 x zo lang bezig om bij Zwerfkei te komen met het ov als bij de Bever... Helaas wel ja....
 
Mirjam,
Ook buiten de ketens zijn er goede buitensportzaken. Ik koop al meer dan tien jaar bij Alpaca in Dordrecht, een klein tweemansbedrijf, en heb nooit te klagen over het assortiment "functionele" dameskleding. De materiaalkennis en deskundigheid daar is ook meer dan gemiddeld.

Misschien heb je bij jou in de buurt ook zo'n winkel. Kijk eens op de Hiking-Site bij de besprekingen van de buitensportzaken voor zo'n zaak bij jou in de buurt. En anders is Dordrecht uitstekend met het openbaar vervoer te bereiken.

Marla
 
By the way ... waarom heb je eigenlijk dameskleding nodig? In je Hiking-Site profiel (ik wilde even kijken waar je woonde voor een buitensportzaak in de buurt) stond dat je "male" bent ;-)
 
Oeps...
Dat heb ik dan dus verkeerd ingevuld, stom, want Engels is normaal geen probleem voor me.
Fijn dat je het even meldt.. zal eens kijken of het lukt om dit t veranderen.
Maarre.. ik ben dus een vrouwtje...

Dordrecht... Naar R,dam Centraal is het hiervandaan al 3 kwartier, en dan nog een klein half uurtje naar Dordrecht..
En hier in de buurt hebben ze echt niets, een enkele dump, maar dat stelt niet al te veel voor...

Mirjam- die vandaag met de nieuwe schoenen een strandwandeling heeft gemaakt, het enige onverharde hier in de buurt x(
 
....ach is het allemaal zo triest....

OK, ik ben een man dus misschien klopt mijn oordeel niet helemaal.

Laat ik nou toevallig op 10 minuten loop-afstand van een Bever werken.
Dus in mijn pauze loop ik regelmatig langs. De ene keer voor carabiner, dan voor een flesje Nikwax, dan om gewoon te neuzen en soms voor een al of niet technisch kledingstuk.

Mijn ervaring is dat je er goed terecht kunt, en dus ook voor (daadwerkelijke) functionele kleding. En dan zal ik toegeven dat ik er ook zo af en toe "mode-kleding" koop. Waarom niet; de kleding uit de (andere) mode-zaken is vaak nog duurder en is dan ook nog eens verre van functioneel.

Ruud
 
Geef dan eens iets meer info over waar je woont..
Ik denk nu aan Zeeland, omdat je het over strand hebt en Rotterdam noemt.
Dan kan je bijvoorbeeld in Terneuzen en misschien Bergen op Zoom goed terecht.

Yr DDraig Goch

R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Rob, ik woon in Monster, ten zuiden van Den Haag. Dat is dus inderdaad het dichtste bij, dus vandaar dat ik daar al mijn outdoorspullen haal...

En Marla, wellicht als ik een hele dag de tijd heb, zal ik toch eens bij alpaca gaan kijken..

Groetjes,
Mirjam
 
> de kleding uit de (andere) mode-zaken is vaak nog duurder en dan ook nog eens verre van functioneel.

Ruud, daar ben ik het helemaal mee eens. Ik ben geloof ik een van de weinige vrouwen die helemaal niets heeft met make-up, handtasjes en dat soort dingen. Geef mij maar praktische kleding met wat bergruimte.. dan hoeven er niet gelijk tig zakken op je benen te zitten, maar gewoon, net als bij een standaard spijkerbroek, moet toch niet moeilijk zijn om je sleutels en portemonnee in kwijt te kunnen, vaak zijn het echter minizakjes..

Groetjes,

Mirjam
 
Klopt, Eins.

Alle zaken behalve Huna, worden door mij ook vrij regelmatig bezocht, met als conclusie over de bezochte zaken:

Track & Trail (volgens mij is het de Jan Hendrikstraat vlakbij de Grote Kerk) Leuk snuffelgehalte, soms leuke koopjes, aardige schoenenhoek, maar laatste keer een miskoop gedaan. (Lowa biomex, noooooooooooooit aan beginnen)

Carl Denig, aardig personeel en goede service, alleen het schoenenassortiment vind ik niet zo groot

Bever, veel keuze, personeel wel eens arrogant, als je de verkeerde treft, ( en ik ga altijd doordeweeks) service niet altijd alles..

Dan hebben we ook nog Adventurestore in de Schoolstraat, leuk personeel, klein winkeltje.

Ach ja, het is ook altijd wat...;)

Groetjes, Mirjam
 
Ha,
Maar jij woont dan ook bij Bever Haarlem in de buurt, en da's een goeie zaak. Kwam daar hééél vroeger ook regelmatig (kom oorspronkelijk uit Heemskerk). Maar ben tegenwoordig veroordeeld tot Bever Rotterdam, aaaargh! En da's echt voornamelijk modebewuste buitensportkleding.
De ene Bever is de andere niet.
Gelukkig hebben ze in Rdam nog veel meer zaken....

Groetz,
Dennis
 
Mirjam,

Ik denk dat je er wat bijsleept wat weinig relevant is voor het punt dat je wilde maken.

Ook vrouwen die in het dagelijks leven wél iets met make-up hebben, voornamelijk rokjes dragen en soms zelfs stiletto-heels, kunnen als hobby bergsport hebben en behoefte hebben aan praktische en technische kleding.

Marla
 
Het is nog steeds moeilijk voor mij om te begrijpen wat hier precies met "functionele kleding" bedoeld wordt. Als het gaat om veel zakken en ritsen, dan zouden de Forest-lijn en de Hiking-lijn van Fjällräven (zie hun website) hoog scoren.Echter, vorig jaar heb ik met veel plezier al een broek uit hun Travel-lijn gebruikt om te hiken. Reden? deze lijn is lichter, gladder en loopt dus ook veel sneller en gemakkelijker. Je ziet die trend ,grappig genoeg, ook bij professionele gebruikers als jagers en militairen: lichtere en gladde stoffen en redelijk aangesloten pasvorm. Extra zaken als: kaarten, kijkers en patronen gaan niet meer in de kleding maar in aparte tassen die aan gordel rugzak of draagsysteem worden gehangen of ingeklikt.
Vanuit dit oogpunt bekeken is Fjällräven nogal conservatief bezig, dus wel geschikt voor de erg behoudende buitensportmarkt in Nederland.
Dat het ook anders kan, zie je b.v. aan het Finse merk Halti (www.halti.com) maar dat durft men hier niet uit te brengen!
Groeten,
Boelo
 
Marla,

daar heb je inderdaad gelijk in, het was alleen een reactie op de mening van Ruud, verder wil ik daar inderdaad over ophouden.
 
Boelo,

Functionele kleding slaat op de technische eigenschappen van een kledingstuk en niet op de hoeveelheid zakken die er in zit.

Een basis laag moet (zweet) vocht opnemen en snel weer aftsaan (aan tweede laag of buitenlucht) waardoor het je droog, comfortabel en warm (of koel) houdt;
Een eventuele tweede laag dient het vocht van de basis laag op te nemen en af te staan en extra isolatie bieden, al dan niet met een winddichte laag;
Naar mate het kouder wordt eventuele extra lagen die hetzelfde moeten doen als laag 2;
En uiteindelijk een buitenlaag die als het nat is of hard waait de nattigheid en de wind buitenhoudt en tegelijkertijd het vocht van binnen uit uitademt of (beter) ventileert.

Een katoenen vissers jas met 101 zakken is dus minder "functioneel" dan bovenstaand systeem zonder zakken.

Eins
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hier ben ik het niet helemaal met je eens, Eins. Functionele kleding naar mijn mening is kleding die geschikt is voor het te gebruiken doel, zowel qua stof als qua design (zakken en snitt).

Ik heb op dit moment een broek aan van goede stof die volgens jouw definitie functioneel is. Maar er zitten superdomme broekzakken in. Veel te diep uitgesneden aan de zijkant, zodat alles wat je erin stopt er weer uitvalt omdat de zak maar 1 cm diep is. Hij heeft ook geen kaartvak op het been. Deze broek heb ik dus zelden aan met wandelen omdat hij voor mij niet functioneel is. Ik wil met wandelen broekzakken hebben waar ik in elk geval een kompas of een labello in kwijt kan.

Linda
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan