hete pan in slaapzak


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Haai,

Ik zie zojuist weer genoemd staan, dat als je aan het 1pits koken bent en je meer pannen benodigt, je je pan met bijv aan de kook gebrachte pasta in/onder je slaapzak kunt zetten. Wikkelen jullie die pan dan in een reddingsdeken? Neem je een krant mee? Of wat? Zijn slaapzakken daar gewoon tegen bestand? Ik heb het nog niet durven doen namelijk, bang dat ik de slaapzak beschadig.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hee Anna,

Ik gebruik daar liever mijn fleecetrui voor. Ik ben bang dat een van de zakjes die ik gebruik om mijn eten in te koken/rehydrateren onverhoopt toch stuk of open gaat en dan zit ik met een natte slaapzak. Ik heb liever dat dat gebeurt in mijn fleece (die ik pas de volgende dag nodig heb dan in mijn slaapzak waar ik starks in moet kruipen.

Eins
 
Hoi Anna,

Ik zet de pan op de slaapmat en leg de slaapzak er overheen. Een slaapzak met katoenen tijk is daar wel tegen bestand, maar met een heel dun tijk, moet je inderdaad afwegen of het wel slim is.

Linda
 
Hoi Anna,

Slaapzak zou ik persoonlijk ook niet durven te gebruiken. Ik gebruik meestal de neopreen hoes die bij een Optimus brander zat. Prima om de pan in warm te houden.

Bij de nieuwe EtaPower van Primus zit overigens ook zo'n hoes, maar ik weet niet of ze ook los verkrijgbaar zijn.

Raymond
 
Ik heb een 3-1 kussentje van Nomad, en die kun je dus als kussen gebruiken, of als warmhoud hoes voor een pan of om breekbare spullen in te stoppen. Mocht deze een keer nat worden dan pak ik mijn fleece-trui wel als kussen. Kussen is trouwens aardig klein op te vouwen.
 
Ik gebruik deze truc ook vaak, en volgens mij is het risico op brandgaten in je slaapzak niet zo groot, het is me in ieder geval nog nooit gebeurd. Wel doe ik er vaak een theedoek oid (of trui) omheen, met het oog op het soort calamiteiten dat Einstein noemt.
 
>Ik gebruik deze truc ook vaak, en volgens mij is het risico
>op brandgaten in je slaapzak niet zo groot, het is me in ieder
>geval nog nooit gebeurd. Wel doe ik er vaak een theedoek oid
>(of trui) omheen, met het oog op het soort calamiteiten dat
>Einstein noemt.

Nou, dan gaat voortaan lekker meer dan 1 pan mee. Heb ik een mooi setje staan, hadden ze steeds huisarrest. Nu gaan de betere maaltijden komen hoor, nóg beter, hoe is het mogelijk. Alles smaakt toch fantastisch als je met je lichtgewicht lepeltje de zandkorrels van de bodem van je pannetje schraapt!

Ik zal er eens een fleectrui tegenaangooien dan.
 
Doe het een enkele keer. Als de pan rechtstreeks van het vuur komt is de onderkant vrij heet, dus dan doe ik er iets onder (extra deksel, bord, zitmat) en erover liever eerst een handdoek ofzo tegen het dampen. Anders wordt de slaapzak nat.

grtz
Henk
 
Henk is mij net voor geweest. Tijdens onze patagonie trip in 1994 hebben wij dit veelvuldig toegepast. Bord er onder eventueel kledingstuk er omheen tegen condens en dan op het slaapmatje en de slaapzak eromheen. Bij ons bleek in de praktijk dat de deksels van de toen nieuwe sigg pannen dermate goed afsloten dat er vacuum ontstond en er geen condens naar buiten kwam.
Alles werd gaar. Alleen linzen moest je nog wel een minuutje doorkoken dit was bij pasta niet nodig.

Groeten
Huib
 
Ik leg een handoek of (houten) snijplankje op de slaapzak en dan de slaapzak dubbel slaan en zo alles laten gaar worden. en tot nu toe slechts 1x gebeurt dat ik wat lomp was en een hoek van de slaapzak nat kreeg van kookvocht :( eigen schuld
 
Hoi Anna,

(ook) ik gebruik de Terra Nova pannenset van Optimus. De hoes van neopropeen houdt niet alleen 1 pan warm terwijl je in de andere kookt, het is ook een plezierige bescherming van je pannen in de rugzak. Een ander groot voordeel voor mij als langzame eter is dat je in winterse omstandigheden de pan tijdens het eten lekker in de hoes kunt laten zitten waardoor het eten minder snel afkoelt en de pan niet te warm is om vast te houden.

Zie http://w2.optimus.se/index.php?id=38

Pannen in een (donzen...) slaapzak zetten is voor mij een te groot risico op ongelukjes.

Groet,
Sander.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan