High Peak


Status
Niet open voor verdere reacties.
K

Kristof

Guest
hallo allemaal,

Mijn vraagje is of er iemand ervaringen heeft met het materiaal van High Peak, ik heb een slaapzak (deze zou een temperatuur bereik hebben van -20°C tot +20°C) gezien van hun op hun site http://www.salvas.com/highpeak/uk/home.htm . zou dit een aanrader zijn volgens jullie of toch maar niet?
We hebben ook een tent gezien ergens van HP die ons wel aanstaat.
Dus als er iemand is met ervaringen hiermee, graag jullie reacties.

Greets Kristof
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


hoi,
wat die slaapzakken betreft; ik zag er eentje van -20 tot +20 met een synthetische vulling. Dat is onmogelijk; bij +20 lig je je dan kapot te zweten en bij -20 heb je het wellicht te koud. Die vulling (hollofill 2) is geen geavanceerde vezel. Je hebt nu al veel betere vezels. Ik heb een hollofill 2 zak gebruikt van 1.6 kilo. Die is tot net onder het vriespunt wel te doen, maar dan houdt het echt op. Boven de 15 graden wordt dat ding al vrij warm. Die zak van highpeak is 2 kilo. Je snapt het wel; dat kan dus niet. Als je echt een breed inzetbare slaapzak wilt, moet je een goede 3 seizoenen donszak kopen. Dat hoeft maar zo'n 1300 gram te wegen.

succes
 
Hoi!

Ik sluit me helemaal aan bij Joeri wat betreft de slaapzak en het temperatuursverschil.
Ik heb een HP tent gehad, leuk, niet duur, maarrrrrrrrrrrrr......... neem ook 3 extra plastic grondzeilen ofzo mee. Na ongeveer 2 weken gbruiken was bij ons het grondzeil van de tent lek (dus stuk plastic eronder en een stuk plastic in de binnentent. Na 2 weken was ook het buitendoek lek (dus nog een stuk plastic tussen de binnen- en buitentnet!).
Geen beste tent dus :( absoluut geen aanrader!

Succes met je zoektocht!

Petra
 
dat zou een gat in de markt zijn, een slaapzak voor het complete temperatuurbereik! Toch een beetje sceptisch... :)

Een slaapzak tot -20 zal bij temperaturen net onder 0 vrij warm zijn. Laat staan bij +20 . Tegen die tijd lig ik al lang in zomerzakje, of alleen in de lakenzak.

High Peak heeft, zoals Petra ook al ondervonden heeft, goedkoop spul, maar als je het een beetje intensief gaat gebruiken voldoet het gewoon niet. Dan kan je beter wat meer geld uitgeven aan beter spul, dan aan iets wat na een jaar niet meer aan jouw eisen voldoet.

Als Herfst\winterslaapzak lijkt die High Peak me overigens geen verkeerd alternatief. Reken er echter op dat je blij mag zijn als je de -10 haalt, en dat het ook wel een pakket van bijna 2 kilo wordt. Dons weegt de helft, en is ook nog eens te gebruiken bij hogere temperaturen. Maar ja, dat kost wel wat meer... Mocht je een synthetische slaapzak zoeken in een beetje redelijke prijsklasse, kijk dan eens naar Coleman bambusa of 6.15 of 6.25 serie. Ook synthetisch, dus beperkt comfort temperatuurbereik. Iets duurder dan die HP, wel een stuk beter. :7

Als jij tussen -20 en +20 op pad wil, zul je toch onvermijdelijk 2 slaapzakken nodig hebben, eventueel in elkaar geschoven.

Sterkte met kiezen!!

Pieter
"Not all those who wander are lost" -J.R.R. Tolkien-
 
Ik snap het al, dat wordt toch verder zoeken naar een andere, ik had al zo mijn twijfels, maar ja, het moest maar eens een goede kunnen zijn, wel mooi meegenomen dan (lekker niet :( )
Ik denk dat ik dan toch terug naar mijn eerste idee van ajungilak ga

Toch al bedankt voor de reakties

Kristof
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan