hiken in lyngen alpen in noord noorwegen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hey,

Heeft hier iemand enige ervaring ivm hiken in de lyngen alpen in noorwegen??

Zou daar deze zomer graag naartoe gaan en ben op zoek naar informatie over dit gebied.
Zowel over de algemene schoonheid ervan als over de mogelijkheden voor te klimmen en alpinisme...

Moest er iemand kunnen helpen, laat dan maar iets weten!!

Alvast bedankt,

Koen
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik kan je zelf niet helpen, maar in het boek "Bergtochten in Noorwegen" van Jolanda Linschooten staat een heel hoofdstuk over de Lyngen Alpen, met een paar dagtochten en 1 meerdaagse (60km/6 dagen) tocht.

Misschien dat je daar wat aan hebt.

Groeten, Arjen
 
Hoi Koen,

Het is moeilijk om informatie op internet over dit gebied te vinden. De meeste Noren mensen gaan er skiën rond de pasen of in mei. Weinig te vinden over zomertochten. Ik vond 1 discussie over wat de beste periode zou zijn voor een zomertocht, juli of augustus. Juli heeft als voordeel dat er middernachtzon is tot 24 juli. In augustus zou het weer meer stabiel en sneeuwvrij moeten zijn. Toch moet je rekening houden met herfstweer. Middernachtzon is trouwens niet zoveel bijzonders, gewoon de avondzon die 's nachts doorbrandt.

's Zomers bestaat de ondergrond in de Lyngsalpene uit lossig materiaal (ik neem aan dat men hiermee rollende stenen of schilfers bedoelt). Verder liggen er gletsjers waar je zowiezo nooit alleen overheen moet gaan. De toppen zijn nogal alpin. Dat zou voor jou dan misschien wel passen.

Ik heb van andere mensen gelezen dat ze een tocht hebben gepland van Jægervatnet - Stortindsdalen - Russedalen. Verder is Jiekkevarre een populair doel, maar dan vooral op ski's. 's Zomers is de tocht erg lang en moet je uitkijken voor de spleten in de gletsjer. Ik denk dat je met behulp van een 1:50.000 kaart wel zelf zou moeten kunnen bepalen of je om de gletsjer heenkunt.

Je kunt kontakt opnemen met de lokale toeristenvereniging: www.turistforeningen.no/tromsturlag. Zij kunnen waarschijnlijk meer vertellen. Verder vond ik nog een emailadres in een beicht van januari 2005 van iemand die zei dat hij uit de buurt kwam en graag wilde antwoorden op vragen over dit gebied. Je zou kunnen proberen of het adres nog werkt: Nils punt borch apestaart ergo punt no.

De juiste zoekterm voor op internet is trouwens "Lyngsalpene".


Linda
 
Het boek van Jolanda Linschoten is alvast een aanrader!
Tijdesn mijn zoektocht vorig jaar naar info over trektochten in Noorwegen ben ik o.a. op een website (http://www.rogiershikes.tk/) terechtgekomen waar ook iets stond over de Lyngen Alpen. Misschien helpt dat je wat verder.
 
Beste Koen,

Ik ben in dit gebied geweest samen met een goede vriend, dit is echter al een tijd geleden (15 jaar). Hij heeft behoorlijk wat foto's van het gebied zelf. Ik zou hem kunnen vragen jou wat foto's te sturen.
Het is een prachtig woest en rauw gebied, niet voor watjes en doetjes. Je moet een behoorlijke ervaring hebben met hoogalpiene woeste terreinen. Wat eveneens een obstakel vormt zijn de woeste rivieren, soms ontkom je er niet aan en moet je ze oversteken, wij hebben dit 's nachts gedaan als er wat minder smeltwater gevormd werd, dit scheelde toch wel!

Ik zie je reactie wel tegemoet,

Vriendelijke groeten

John
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan