Hiken in Oostenrijk. Iemand ervaring?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Ik kreeg vandaag onderstaand mailtje. Wie kan iets aanraden?

"Ik wilde met een vriend van me ook eens ee wandel tocht gaan maken in de zomervakantie van ongeveer een week, nu zijn we dan al op survival geweest in Italië, dus wilde we het niet al te veel gaan laten kosten.
We wilden wel naar oostenrijk gaan en liefs een huttentocht maken, maar als we in onze eigen tent kunnen slapen is dat natuurlijk ook goed.
Nu wilde ik vragen of dat je niet wat advies voor ons had.
Welk dal een aanrader is, of we op een of andere manier de kosten wat konden drukken door in onze eigen tent te slapen, en of dat wel zomaar mag in de alpen."

Groeten,

Raymond Koome
Webmaster Hiking-site.nl
 
Hola dan...

Oostenrijk heeft zeker veel moois te bieden. Denk eens aan de Venediger gruppe of de Oetztaler alpen.
Echter...wil jij ondanks al het geboden natuurschoon toch willens en wetens díe economie spekken?????
Er zijn nog zo veel andere prachtige plekken.
Kijk voor de lol eens op http://www.nkbv.nl onder kopje 'algemeen', en dan 'gebiedsinformatie'. Daar kun je een zipfile downloaden met mogelijke alternatieve wandelgebieden, inclusief informatie over kaarten, hutten etc.
Frankrijk bijvoorbeeld: In alle parken kun je (min of meer illegaal) kamperen mits je dit low-profile doet (& Low-Impact!). Excact weet ik het niet, maar de regel was ongeveer zo: Bevind je je minstens op 1 uur gaans van de bewoond wereld (ook hutten) mag je een bivak opslaan. Op deze tochten is het wel slim alleen lichtgewicht spul mee te nemen daar ze doorgaans vrij pittig zijn. Neem je ook voldoende eten en een waterfilter mee dan kun je, volledig selfsupporting, daar een aardig poosje vertoeven.

Plezierrr..
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan