hiken in tsjechie


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Hallo beste hobbygenoten,

Wij willen gaan wandelen in tsjechie of omgeving. HEt reuzengebergte leek ons mooi. We hebben alles al in huis en hebben al wat ervaring. Alleen onze vraag was: hebben jullie nog mooie trekstochten, lange afstandsroutes. WE willen ongeveer 1,5 week wandelen. van 13-25 juli. Dus als jullie nog mooie ervaringen of tips hebben van wat echt moeten gaan wandelen horen wij het graag. We hebben graag wel een semi-gebergte. HOeft dus niet echt super hoog te zijn, maar vlak ook dus ook niet.

Verder hadden wij ook de vraag: hoe zit het daar met overnachten. We wilden het heel goedkoop houden. WE weten dat de campings goedkoop zijn dus dat is zeker een optie, maar weet iemand hoe het zit met wildkamperen in die regio.

Ik heb al gebruikt gemaakt van de zoekfunctie, voodat ik commentaar krijg :). Maar er was nog niet heel veel geposted opver tjsechie en regio.

En natuurlijk zijn alle andere tips natuurlijk ook welkom, ik wacht met smart op de reacties.

vrg,

Olaf
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Er staat best het een en ander over het reuzengebergte op het forum. Ik ben er zelf niet geweest, maar wat er onder andere gezegd is, is dat het gebied te klein is voor een dergelijk lange tocht. Dat wildkamperen zeer strikt verboden is en ook stevig wordt nageleefd, wat niet betekend dat er een aantal HS-ers er niet wild gekampeerd hebben. Er schijnen hutten te zijn en ik meen me ter herinneren dat die vooral in de zomer te gebruiken zijn, wat natuurlijk overal wel zo is.

Eins
 
Ja bedankt, maar de vraag was ook een beetje bedoeld in de zin van: zijn er lange afstandpaden in die regio, hoeft niet per se in het reuzen gebergte. (dus ook inderdaad in polen, of slowakije eventueel) Dat artikel is heel interressant , maar het pad is denk ik net iets te kort voor onze vakantie..

Alvast bedankt
 
In de buurt van de grens tussen Tsjechie en Slowakije kun je ook mooi
wandelen. Ik weet dat je het een beetje bergachtig wilt hebben, dus dit is alleen een extra tip. Daar lopen ook wat lange-afstands wandel-routes. Ik had mijn kaarten via Pied-A-Terre in Amsterdam. 13 jaar geleden heb ik er weleens wild gekampeerd, maar dat betekende wel heel vroeg opbreken om niet gespot te worden.

groetjes,

Mirjam
 
harstikke bedankt,

alles is meegenomen. Weet u toevallig ook de namen van de paden of niet? Want moet zeggen dat er niet heel veel te vinden is qua langere wandelpaden. Ze zeggen namelijk allemaal wel heel leuk dat je er mooi kunt wandelen( en daar doen we het ook om) Maar concrete voorbeelden van mooie lange afstands paden is heel moeilijk te vinden.

groeten,

Olaf
 
Hi Olaf

Ik weet de namen van de paden niet meer,maar in de lage en hoge tatra kan je ook geweldige tochten maken. Een mooie startsite is http://www.cs.put.poznan.pl/holidays/tatry/. Als je niet te veel hoogtemeters wilt maken, kan je beter de lage tatra kiezen. er loopt een route door het dal.

Wildkamperen in de winter kan wel, maar in de zomer is dit niet echt aan te bevelen. Verboden, druk en er wordt gecontroleerd. De hutten moet je eigenlijk wel reserveren.

groeten, Jaap
 
> Weet u ook toevallig de namen van de paden of niet?< Helaas niet. Wel ontdekte ik toen dat ze op bepaalde punten te combineren zijn.
Ik weet niet hoe hard je aan kamperen vasthoud, maar als je met een groep bent, kun je wellicht eens kijken op www.tsjechoreizen.nl. Daar vind je huizen voor niet te veel.

groetjes, Mirjam
 
Koop gewoon een paar kaarten en stippel je eigen route uit. Tsjechië is een populair wandelland dus er zijn kaarten en gemarkeerde routes te over. Knoop een paar van die routes aan elkaar en je bent klaar.
 
Zo hebben wij dat inderdaad ook gedaan. Wij zaten met een groep in Jihlava. Ik heb van dat gebied een paar kaarten bestelt en uitstippelen maar. Erg leuk!
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan