hiken slowakije


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
A

anita

Guest
ben op zoek naar een hike trektocht door (gedeelte)slowakije.
bij voorkeur met overnachtingen in berghutten of pensions e.d.
wie o wie kan mij misschien aan een bestaande route helpen.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

hoi Anita

wij waren reeds driemaal in S. Daar begon trouwens onze late roeping voor trekking en hiking.
De hoge tatra is het kleinste hooggebergte van Europa. Het is er effenaf prachtig.
Zeer duidelijke wandelkaarten 1:50000 zijn voor een spotprijs te koop overal aan de voet van het gebergte. bv. Smokovec of Tatranska Lomnica.
Er staan op regelmatige afstande Chata's oftewel berghutten waar je voor de nacht terecht kan. Alhoewel ze nooit iemand wegzenden, kun je beter reserveren. Dit doe je in een reisbureau in voornoemde plaatsen. Het kan de avond voordien gebeuren. Is alles volzet, dan krijg je een plaatsje in de gelagzaal. No Probs. Het best trek je naar ginder, logeer een nachtje op een camping of in een pension, koop de kaarten en stippel een reisroute uit. ga dan de chata's reserveren en vertrek de volgende dag. Als voorbereiding thuis gebruikten wij de lonely planet-gids en, ook zeer goed, de Rother Wanderführer (Rother Bergverlag) isbn 3-7633-4049-1.
Er zijn overal bewegwijzerde routes van één of meerdere dagen maar je breit even makkelijk een eigen variant

we hopen dat dit je even op weg helpt.

groetjes,
geert en caroline
 
Wij hadden ook gedacht aan Slowakije (als een van de zeer vele mogelijkheden deze zomer).

Maar, in plaats van berghutten en pensions zagen we ons eerder kamperen. We zijn niet zo'n planners, dus reserveren op voorhand loopt toch in het honderd ;-) Is kamperen toegelaten? "Wild kamperen" niet, dacht ik, maar wat met een tentje opzetten in de buurt van de berghut? En wat is het risico betrapt te worden als je toch wil kampeert?

Timothy
 
In die tijd kampeerden wij nog niet zo wild, maar we zagen het wel doen. Ik herinner me geen tentjes in de buurt van de chata's maar er heerst wel een ontspannen sfeertje en ik denk dat je een positief antwoord mag verwachten als je het vraagt. De chata's liggen meestal toch propvol.
In de witte karpaten (niet zo'n beschermd natuurreservaat zagen we hele campementen in kasteelruïnes en zo, maar of het mag...
Trouwens een ander prachtgebied om in te trekken is het slovaaks paradijs. Het is niet zo groot en hoog (rond de 1000 m.)maar zeer mooi.Eigenlijk een soort speeltuin voor een hiker.(Promoveert trouwens naar pan-park (protected areas networks)samen met o.a. fulufjällets in Zweden en de Mercantour in Frankrijk.
In de hoge Tatra gaat het er wel wat gemoedelijker aan toe. Eén keer werden wij er door een eigenaardig soort parkwachter op gewezen dat onze hond (zij is 15 cm. hoog) aan de lijn moest EN gemuilkorfd.
maar in Frankrijk mogen honden zelfs niet in de nationale parken geloof ik.
Ik vond trouwens een leuke site
www.slovakije.be
http://www.slovakiatravel.nl/tatra.htm

grt.
geert
 
Bedankt voor de tips!

Nog iemand die in Slowakije is geweest? Vooral Tartµµtra interesseert me.

T
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan