Hiking 2 of 3 daagse uitproberen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Voordat ik warme een slaapzak, rugzak, tent of bivakzak wil aanschaffen zou ik eerst een meerdaagse hikingtocht willen uitproberen. Kilometers maken is niet zo'n probleem, alleen met bepakking lopen ben ik niet gewend, ook het K(r)amperen niet.
Weet iemand of er mogelijkheden zijn om het een en ander uit te proberen zonder dat ik een vermogen kwijt ben?

Kees
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Kees,
Kijk eens bij de Club Hiking Site...

Zat 2-3 daagse evenementen en ja kan veel in de praktijk zien, testen en bespreken.
Ook worden er wel dingen uitgeleemnd en zo
succes en tot ziens?
RObYr DDraig Goch


R:Db Plas
http://www.twenot.nl
 
Hmm, was een haastig en kort antwoord, ik heb nu wat meer tijd

Op deze site zit een groep mensen die onder de noemer "Club Hiking Site" van alles organiseert zolang het maar op een of andere manier met lopen, wandelen, hiken of soms fietsen te maken heeft.
http://www.hiking-site.nl/club/index.php
Allemaal erg vrijblijvend, een goede sfeer is het belangrijkste, daarna de km's, al wordt er vaak lekker doorgestapt.

Als je zaken wilt testen voor je echt begint met kopen is dat de groep waar je moet zijn.
Je kan probleemloos aansluiten bij elk willekeurig evenement dat je wat lijkt.
Normaal zoek je een "tentmaatje" waarmee je tent en keuken deelt.
velen van ons hebben alle spullen, soms zelfs dubbel dus tent heb je in ieder geval niet nodig, branders en pannetjes ook niet.
Lastiger is het met "persoonlijke" zaken zoals slaapmat en -zak...maar zelfs daar valt meestal wel eens een mouw aan te passen.

Mijn advies is dus: zoek een evenement uit waar je denkt iets van je gading te vinden, meld je aan en doe een oproep voor een tentmaatje met bovengemiddelde outdoorkastvulling en help hem of haar met dragen.
Wie weet zien we je binnenkort
Rob
 
beste kees,

voor het lopen met bepakking kun je ook redelijk trainen met een stevige dagrugzak (20liter) vul deze bijvoorbeeld met een aantal frisdrankflessen met water, dit levert met drie flessen al 4.5 kg op. Loop je met een echte "Backpack" dan zul je ook ongeveer 1/4 tot 1/3 van het totaal gewicht met je schouders dragen, de rest rust op je heupen. Totaal is een rugzak voor enkele dagen ongeveer 12kg. Ik heb zelf op deze manier wel eens getraint voor een weekje sauerland, 4 weekenden met 6 kg in een kleine rugzak, 25 km door het veen. De dagafstand in sauerland was 18 tot 20 en goed te doen met 15kg.
wat betreft de kampeeruitrusting: ik probeer altijd zo min mogelijk mee te nemen, vooral voor 2 a 3 daagse tochten. Misschien kun je dit als doel stellen bij het inpakken van je tas voor je eerste meerdaagse tocht. Je moet je dan mentaal ook voorbereiden op weinig materieel of eventueel het ontbreken ervan. Het woord luxe laat je thuis. Voordeel van deze insteek is dat je jezelf in het diepe gooit, de volgende keer neem je misschien iets meer mee, voor het comfort en het is nog leuker dan de vorige keer.

succes.
 
Hoi, Kees,

Altijd leuk als iemand eea wil uitproberen. Ik denk dat de meesten hier op het prikbord al heel hun leven hiken :)

Wellicht kan je bij kennissen wat spullen lenen. Bij outdoorzaken kan je ook spullen huren, weet niet of rugzakken enzo er ook bij zitten.
Een voordeel van het meegaan met een clubhikingsite evenement is, dat je spullen kan lenen van anderen die meegaan. Ikzelf zou niet snel iets uitlenen aan iemand die ik niet ken, tenzij ik erzelf bij ben. In de loop der tijd verzamel je wel zoveel outdoorspullen dat je bijna alles dubbel hebt.

Tevens zijn de meesten ook eenvoudig begonnen. Goedkope spullen, bv uit de "outdoorafdeling" van V&D werken prima in het begin.

Probeer het vooral gewoon! En hou ons op de hoogte wat je ervan vind!

grtz
Henk
 
Hoi Kees,

Het lijkt hier op het prikbord wel alsof iedereen al zijn hele leven aan hikes meedoet en het beste van het beste materiaal heeft. Nou dat valt allemaal reuze mee. Natuurlijk, een grote groep loopt al jaren mee en heeft in de loop der jaren veel geld opzij gezet voor mooie spulletjes.
Juist daarin zit het aantrekkelijke van het wandelen. Het instapniveau is erg laag. Een stel goede schoenen en de juiste instelling en je kunt beginnen. In het begin ben ik met hikes in aanraking gekomen via de scouting. Mijn eerste rugzak was er een van de perry sport. De rest van de materialen kwam daar ook vandaan. Het kostte niet veel en ik heb er enorm veel plezier aan beleefd. Gaandeweg schaf je meer en betere spullen aan, omdat je ervaart dat iets vervangen moet worden omdat het stuk gaat of omdat je tochten zwaardere eisen stellen aan het materiaal.

Moraal van het verhaal: begin klein, leen materiaal, oefen met wandelen zoals hierboven staat, spreek af met vrienden of mensen van hier en uiteindelijk behoor je ook tot de 'elite'.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan