Hiking Ardennen


Status
Niet open voor verdere reacties.
O

Oscar Keet

Guest
Ik heb met een paar vrienden gepland in de zomervakantie te gaan hiken in de Ardennen. Nu heb ik echter geen idee hoe ik dit zo moet organiseren. Heeft iemand misschien tips over plaatsen waar dit het beste kan. Ik heb ook geen flauw idee of ik overal zomaar mag kamperen enzo. Ik heb ook al gedacht aan een bureau die dit kant en klaar kan regelen, maar ik weet ook niet wie dit het beste kan en of we dan wel voldoende vrijheid hebben om oms eigen programma in te vullen.

Vriendleijke groeten,

Oscar Keet
 
Oscar,
de Ardennen zijn een ideaal gebied voor beginnende hikers
Het barst er van de goede campings die stuk voor stuk een goede uitvalbasis vormen voor meerdaagse tochten.
Zelf ben ik nogal te spreken over camping L éau Rouge in Stavelot omdat de omgeving er erg mooi is en de eigenaars zelf wandelaars zijn die je veel tips kunen geven over routes en zo.
Kamperen mag er niet zo maar in de bossen maar er zijn altijd wel of stiekeme plekjes te vinden of kleine campings waar je kunt overnachten.
Als je gaat wild kamperen moet je wel extreem voorzichtig zijn met vuur en/of licht: 's zomers zal er best wel de nodige controle zijn.

Een andere goede uitvalsbasis is camping C&P net buiten Houffalize, daar hangt wat meer een outdoorsfeertje en is de omgeving hoewel minder afwisselend dan in Stavelot ook de moeite waard. Wel zijn mijn laatste 2 bezoeken aan deze camping tegen gevallen vanwege de ongezellige sfeer onder het personeel.

hth
Rob
 
Oscar,

NIET wild kamperen. Nonkel boswachter en nonkel politie vinden dat niet leuk. Er zijn trouwens meer dan genoeg campings te vinden.

Een mooie streek is ook de buurt van Dinant. Je kan daar ook nog gemakkelijk geraken met de trein. Het bos van Furfos is ook wel mooi en als je grotendeels de Lesse volgt dan kom je van zelf lang een aantal campings.

Wat ik je verder kan aanraden is de buurt van Durbuy. Er loopt daar een GR route door. Het is misschien gemakkelijk om een boekje/kaart te kopen met de GR routes (Grote Wandelpaden) en daarmee kan je dan een mooie tocht uitstippelen.

Met bus en trein zal ge tamelijk snel wel terug geraken mocht je niet genoeg tijd meer hebben of om andere redenen. Op de site van NMBS (www.nmbs.be) kan je in ieder geval al de dienstregeling terugvinden. Via een kaart kan je aanduiden waar je wilt vertrekken.

groetjes,
Jan
 
Hoy Oscar

Wat betreft wildkamperen, idd best niet doen. De ardennen zijn rijk aan campings, en zodoende hoef je niet aan extra milieu-belasting te gaan doen.
Wat betreft route kan ik je de Trans-Ardenaise aanraden. Deze loopt van La roche tot Bouillon in zeven dagen, aangeduid op de meeste plaatsen (stijl GR) en er is ook een handig routeboekje van dat het gebruik van kaart onnodig maakt (spaart weer geld). Ikzelf heb de route een jaar of 6 geleden gelopen en vond ze zeer mooi...
Ook is er iedere dag mogelijkheid tot kamperen op camping.

Ik heb net geprobeerd op proxis.be het boekje te zoeken, maar hun site ligt duidelijk plat. Nu ja, gewoon zoeken op trans ardenaise of trans ardense.

Succes


Greetz,
Bert

If you try to eradicate nature, in time she will silently rise up and confound your foolish arrogance
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan