hiking duitsland of belgie met tent


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Wij willen graag in september voor een week gaan trekken met de tent. Wie kan ons helpen aan een mooie route. Wij willen liever niet wild kamperen. Is het in belgie en duitsland te doen om van camping naar camping te lopen?

Groetjes
Chris en Anja
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Als je in Belgie op elke camping gaat overnachten die je tegenkomt, kom je nooit ergens, het zijn er best veel.

Een route? Je kan bv. een GR volgen, of een riviertje stroomopwaarts.
bv. De Lesse vanaf de monding in de maas bij Anseremme. Prachtige route langs een paar kastelen en dammetjes.

grtz
Henk
 
Beste Chris en Anja,

De Grande Traversée des Ardennes loopt van La Roche en Ardennes tot Bouillon en is net zeven dagetappes lang. Stille afwisselende natuurtocht doorheen fraai stukje Belgenland. Wij liepen ze vier jaar geleden en campeerden op één nacht na altijd op een camping. Soms vroeg dit wel een ommetje omdat de campings niet allemaal langs het traject lagen.
Verwacht van Belgische campings niet teveel: vaak wat verouderd en veel vaste verblijfsplaatsen.( als Belg mag ik dit wel zeggen).
Er bestaat een beschrijvend gidsje bij Visumgids " De Transardense Route" met veel info en geplastifieerde stafkaarten 1:25000 met ingekleurde route kan je verkrijgen bij La maison de la Randonnée in Sprimont. De route zelfs wordt goed aangeduid zoals een GR-route maar in geel-witte streepjes.
 
Hoi Chris en Anja,

ik zou in juni de Moselhoheweg wandelen met tent, helaas kon dat niet door gaan. Deze route loopt over de heuvelrug parallel aan de moesel. Van Schweich tot Cochem is het ongeveer 80 km. met etappes van ongeveer 20 km gemiddeld. Campings voldoende en volgens mij een prachtige tocht.
Op de toeristensite van de eifel is voldoende te vinden en te verkrijgen.
Zie ook: http://www.moseltouren.de/moselhoehenweg/index.html

Succes

Gerard
 
De GTA bestaat uit 7 etappes. Twee dagen 15 à 20 km, de andere 20 à 25 km lang. De dagen dat we een ommetje maakten tot een camping die niet langs het traject lag, werden maximaal 5 km langer. Als je wil E-mail ik de campings wel eens door, want deze zijn niet vernoemd in het gidsje.
De klimmende stukken zijn soms wel steil maar nooit lang. Het hoogteverschil is ook vriendelijk, de Ardennen zijn de Alpen niet.Wel viel me op dat bevoorrading onderweg soms beperkt was, omdat vele Ardeense dorpen geen winkels meer hebben. Gelukkig kruis je halverwege St Hubert, een grotere "stad" waar je alles kan inslaan wat je maar wil.
Begin-en eindpunt zijn te bereiken met een combinatie van trein en bus.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Terug
Bovenaan