hiking en flesvoeding....

  • Onderwerp starter Onderwerp starter fieke
  • Startdatum Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
F

fieke

Guest
hallo,

ik ben de "gelukkige" mama van een flinke dochter van 3 maand. Ik ben gelukkig met haar, ik zie haar dolgraag maar voel me mentaal niet goed. Ik ben net begonnen bij een Dr psychiater omdat ik voelde dat het niet goed ging en omdat ik 4 jaar geleden al een acute depressie had doorgemaakt. Omdat we besloten hadden dat een medicamenteuze ondersteuning naast de gesprekstherapie nodig is heb ik gisteren moeten starten met bv af te bouwen naar fv. Volgens kind & gezin en het antigif moest ik onmiddellijk stoppen.
Het doet me enorm pijn dat ik afscheid zal moeten nemen van deze speciale zorg voor mijn lief dochtertje. ... De pijn is allesovertreffend en niet te beschrijven.

Maar ik heb ook een paar vragen.
Mijn man en ik gaan graag lang wandelen: dagtochtjes met de rugzak. Mag ik de flesjes op voorhand vullen met water? Ik weet dat de pap niet op voorhand gemaakt worden.
Zijn hier misschien nog rugzakmama's die flesvoeding gaven. Hoe hebben jullie dat praktisch gedaan onderweg? In mei volgend jaar willen we ook graag naar Italië met de rugzak. Praktisch brengt dit natuurlijk extra zorg mee, sterilisatie enzo..

een wanhopige bv mama
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hallo Fieke,

Allereerst wil ik je veel sterkte wensen en wat goed van je dat je hulp hebt gezocht. Mijn moeder heeft na mijn geboorte 20 jaar in een depressie geleefd en dat is bepaald geen pretje. Het heeft er wel toe geresulteerd dat ik 100% tegenover gesteld ben geworden. Een superoptimist dus. Wandelen is een geweldige ontspanning, dus ga dat zeker doen.

Wij zijn ook vrij snel na de geboorte van Milan begonnen met wandelen. Wij maken geen meerdaagse tochten, maar wel dagtochten.
In het begin nam ik losse melkpoeder mee en een thermosfles gekookt water. Ook nam ik wat koud water mee. Op de rustlokatie mengde ik dan de melkpoeder met heet water en mengde het af met koud water tot het op de goede temperatuur was. Dat ging prima. Toen Milan een maand of 5 was vond hij tijdens het wandelen de melkfles helemaal niet meer interessant. Ik ben toen al vrij snel overgegaan om op die dagen gewoon appelsap en een boterham voor hem mee te nemen. Dat vond hij veel leuker, want wij aten ook boterhammen. Ik zat te knoeien met die melkpoeder en hij had helemaal geen tijd om te drinken, zo klein als hij nog was. Hij wilde rondkruipen en net als ons picknikken. Wat ik ermee wil zeggen is, maak het jezelf vooral niet te moeilijk. Op zulke dagen is het helemaal niet erg als je dochter een keer wat minder melk drinkt. Ze kan in ieder geval smorgens voordat je gaat vertrekken en 's avonds haar melk of pap drinken. Ze doen zoveel gezonde vitamine op tijdens zo'n dag buiten, dat een keer een fles minder voeding helemaal niet erg is. Ze wordt al snel wat ouder en dan is een boterham met appelsap of roosvicé al snel genoeg. Ook potjes voeding kun je meenemen en die eten ze net zo makkelijk koud, als warm. Bovendien kun je van die kleine waterkook apparaatjes meenemen (lichtgewicht) en kun je een flesje of potje onderweg au bain marie opwarmen, maar nogmaals, het is een heel gedoe en echt niet noodzakelijk. De ene mama is daar nu eenmaal makkelijker mee dan de andere. Ik ben vrij makkelijk en dat is wel zo ontspannend. Eten ze een keer niet, jammer dan. Dan eten ze later wel weer beter.

Er zijn bij outdoorwinkels vast een berg makkelijke apparaatjes en dingetjes te koop om dit soort "probleempjes" op te lossen, maar persoonlijk doe ik daar niet aan mee. Het komt zoals het komt, maar dat is makkelijk gezegd voor mij.
Ga er in ieder geval lekker van genieten. Kleed je dochtertje wel lekker warm aan (in de winter) en in de zomer natuurlijk weer niet te warm. Geef ze genoeg tijd en ruimte om te spelen, te ontdekken en vrij te zijn. Dan blijven ze het leuk vinden om mee te gaan.

Succes en groetjes,
Digna
Als je nog meer vragen hebt of je wilt nog eens "babbelen" mag je me altijd mailen.
 
Ik heb al ruim 1,5 jaar ervaring ;-) met het wandelen met een baby. Mijn dochter is uiteraard al lang van de melkfles af maar wij deden het zo:

1. thermosfles met gekookt (mineraal)water
2. fles met koud (mineraal)water.
3. Dosseringen poeder melk (in die handige 3 delige busjes)
4. Goed afsluitbare tuperware doos voor fles, speen en roergerei

Het steriliseren van de fles en speen doe je in principe vooral in het begin vaak maar dan nog doe je dat maar 1 keer per dag. Dus dat doe je gewoon thuis.

Gewoon een kwestie dus van water aanmaken op gewenste temperatuur, dan juiste hoeveelheid en dan pas mengen. Je hebt wel poedermelk nodig die je makkelijk in warm water kan aanmaken, dat kan niet bij alle merken.... Wij gebruikten Friso.

De leeftijd voor ander eten dan melk of pap verschilt per kind. Maar dat is gewoon een kwestie van proberen (liga's, brood, fruit etc.). De kantenklare fruitpotjes kunnen het ook goed doen, wij deden het altijd met vers fruit.
 
Hoi,

Op mijn wc heb ik een foto hangen waar ik erg trots op ben. Mijn eerste kampeertocht! Ik was toen drie maanden oud, nu 30 jaar. Op de foto krijg ik net de fles van mijn moeder.
Kamperen was bij ons altijd een klein tentje in een plekje in het bos met een wc en koud water. Naar wat ik begrepen heb werd tijdens het kamperen de speen en fles even afgespoeld met kokend water op de primus opgewarmd. Daarna werd en met hetzelfde water de voeding gemaakt gecombineerd met gewoon koud water uit de waterzak.
Vanwege het makkelijker kunnen zitten met de baby hadden mijn ouders dit keer wel een stoeltje meegenomen. Dat was volgens hen het enige (extra luxe) wat nodig leek om met een baby te kunnen kamperen.
Toen ik wat ouder weld kreeg ik mijn eerste slaapzak; een matje met daarop vastgestikt een donzen dekenje. Vanwege het matje kon ik ook niet wegkruipen en bleef ik dus in de tent.

Ik was vroeger een echte huillbaby. Ik huilde altijd, behalve als we aan het kamperen waren.

Ik kan je dus alleen maar aanbevelen gewoon doen. Ik ben er in ieder geval erg gelukkig door geworden!

Groetjes Allard
 
The Miniman

Aangezien ik eind febr. ook pappa wordt ben ik zeer benieuwd hoe jullie zo'n kleintje meenemen op een hike. Een baby kan pas verantwoord zitten als ze een maand of 8 a 9 zijn niet? Nemen jullie de reiswieg/wandelwagen mee? Na een maandje of 8 kunnen ze idd. in een draagrugzak/stoel

Groeten,

Edgar
 
Hoi,

Vanaf het moment dat een baby het hoofdje zelfstandig rechtop kan houden kan het mee in een draagdoek of iets dergelijks. Als het zelf kan zitten zijn rugdragers perfect. Onze Ruben is nu 3 en een half jaar en wordt al wat te zwaar (bijna 16kg) voor de rugdrager. Kleine stukjes gaan nog wel maar langere tochten is erg moeilijk.
Verder hadden we met Ruben in het begin het voordeel dat hij borstvoeding had, dus geen gezeul met flessen en dergelijke. Na anderhalf jaar kon hij gewoon melk, water of appelsap uit een flas drinken.
Ik hoop dat de aanstaande (half februari) ook zo'n buitenkind wordt net als Ruben..
 
Wij gebruikten een driewieler met extreem grote lucht banden. Dit rolt makkelijk over oneven terrein. Het was een combiwagen dus bakje en zitje passen erop. Tegenwoordig overgeschakeld naar de Rambler explorer....
 
Wij gebruikten een driewieler met extreem grote lucht banden. Dit rolt makkelijk over oneven terrein. Het was een combiwagen dus bakje en zitje passen erop. Tegenwoordig overgeschakeld naar de Rambler explorer....
 
>Aangezien ik eind febr. ook pappa wordt ben ik zeer benieuwd
>hoe jullie zo'n kleintje meenemen op een hike. Een baby kan
>pas verantwoord zitten als ze een maand of 8 a 9 zijn niet?
>Nemen jullie de reiswieg/wandelwagen mee? Na een maandje of 8
>kunnen ze idd. in een draagrugzak/stoel

Hey Edgar,

Alvast van harte :)

Wij namen Lluc in het begin mee in de kinderwagen, zo'n 'terreinwagen' met drie wielen en goed profiel op de banden. Vond hij heerlijk. Daarna overgegaan op de rugdrager, maar pas nadat we absoluut zeker wisten dat zijn rug en nek helemaal volgroeid waren.

Inmiddels is hij bijna (morgen) twee jaar oud en wordt hij met een gewicht van rond de 13 kilo redelijk zwaar in de rugdrager (met onder z'n bips de luiers, eten, etc.), zeker als hij links en rechts om je hoofd heen wil kijken en dus lekker gaat zitten schommelen. Gelukkig vindt hij het echter heerlijk om ook zelf te stappen, maar dan leg je dus geen afstanden meer af.

Leuke daarvan is trouwens dat je dan dingen om je heen op eens heel anders (beter) gaat zien, nadeel is dat m'n rug er van afbreekt (hij komt ongeveer 5 centimenter te kort, dus ik met een beetje schuin lopen om z'n hand vast te houden).

Raymond
 
Inmiddels is "morgen" vandaag en wil ik Lluc, en natuurlijk jullie hartelijk feliciteren met die levenslustige dreumes......
Rob,
die intussen heeeeel andere problemen met zijn "kleine" heeft ondervonden..:)


Yr DDraig Goch

R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Hey Rob, begint hij te puberen?

Raymond en Yolanda, van harte met Lluc tweede verjaardag.

Kan verder geen adviezen geven. Ik gaf borstvoeding en de keren dat we gingen kamperen was dat natuurlijk gewoon wel zo makkelijk.
Ik herinner me wel een keer dat het weer erg tegenviel en als ze dan in die tussenleeftijd zitten dat ze nog veel kruipen, loop je het risico dat ze ziek worden, vanwege de optrekkende kou. Maar dan ben je dus al langer onderweg dan alleen een dagtocht.

Ali
 
Hoi mama!

Ik heb 2 jongens van 2 en 4 jaar oud. Met hen deed ik het altijd zo: Thermosfles met gekookt water mee, fles mee (leeg) en de voeding van tevoren al afgemeten in een tonnetje (bij de babyspeciaalzaak zijn kleine tonnetjes verkrijgbaar om de voeding in te doen, met deksels met een -afsluitbare- tuit eraan zodat je de voeding makkelijk in de fles kunt doen. heet water erbij, even schudden, beetje laten afkoelen, klaar!).

Tegen de tijd dat je naar Italie wilt is je dochter toch al zo rond de 8 maanden. Meestal hoef je dan niet meer echt te steriliseren, gewoon heet afwassen is dan genoeg. (Nog een tip: Je kind zo gauw het mag van je consultatieburo, aan vast voedsel laten wennen).

Groetjes,
Leja
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan