hiking Glencoe


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
W

wan

Guest
Heeft er iemand weet van gemarkeerde routes in Glencoe (Schotland)?
Is Glencoe te bereiken met de trein?

Thanx
 
Ik neem aan dat je op wandelroutes doelt?
oor zover ik weet zijn die er niet, dat heeft ook iets te maken met de 'britse/schotse' filosofie dat er niks gemarkeerd word en je zelf mbv kaart/kompas je weg dient te zoeken. (alleen enkele LAW zoals de WHW zijn gemarkeerd.
(hooguit zijn er soms korte gemarkeerde routes rond bezoekerscentra e.d. maar dan heb je het over routes van enkele km's)


Bereikbaarheid per trein; niet echt. Je kunt naar Fort William maar dan zul je met de bus verder moeten. Omdat treinen vrij duur zijn (en bovendien niet zo vaak rijden) (tov bussen) lijkkt het me handiger direct vanuit glasgow met de bus te reizen. (andere opties zijn oban of een van de stations aan de lijn glasgow fort william maar in alle gevallen aansluitend bus noodzakelijk)

check www.buitensport-schotland.nl en misschien is ook http://www.glencoe-scotland.net/ en dan specifiek http://www.glencoe-scotland.net/gettinghere.html
 
Hallo,

Zoals al aangegeven: er zijn gemarkeerde wandelroutes. De enige gemarkeerde wandelroutes in Schotland zijn de lange afstandspaden. Het meest nabije lange afstandspaden is de West Highland Way, deze slaat vlak voor Glen Coe af naar het noorden.

Met de trein: neem de trein naar Fort William en stap uit in Bridge of Orchy en lift over het Rannoch Moor naar Glen Coe. Je zult hier snel een lift krijgen.

Beter: ga met de bus, die rijdt namelijk wel door Glen Coe en is goedkoper dan de trein. Probeer City Link of National Express. Links naar de websites van deze firma's vind je op:
http://www.buitensport-schotland.nl/links/links.asp?cat=transport

groet Ron
Beheerder Buitensport-Schotland.nl
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan