Hiking in Bolivia

  • Onderwerp starter Arnoudinbolivia
  • Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
A

Arnoudinbolivia

Guest
Hoi!

In december en januari ga ik naar Bolivia, waar ik een rondtocht ga maken (rugzak).

Aangezien ik er nog niet geweest ben en er volgens mij ontzettend veel mooie gebieden zijn, ben ik op zoek naar tips, ervaringen, interessante sites en wat verder in je op komt.

Het gaat mij voornamelijk om een wandeltocht (vulkaan beklimmen ofzo) van circa 4 tot maximaal 7 dagen, liefst op hoogte (dus bijvoorbeeld Altiplano, niet in de Amazone gezien de regentijd). Mogelijk een 2-tal tochten, dit moet ik nog bezien. Andere opmerkingen/tips/sites/ervaringen omtrent deze reis zijn ook welkom!

Arnoud.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Arnoud,

Ik ben een aantal jaren geleden in dat gebied geweest en toen ook voor het eerst echt gaan hiken. Ik ben in twee gebieden geweest in Bolivia, meer de Altiplano (ZuidWest Bolivia) en meer richting La Paz.
Als je de weg van La Paz naar CopaCobana neemt, oostelijk langs het Titicacameer, is er een afslag richting het schitterende Sorata. Je doet er een paar uur over in zo'n ouwe gammele bus, maar het is zeer de moeite waard.

Het ligt in de bergen op een meter of 2500, maar er staan gewoon palmen op het plaza! Een hele rare combinatie, want als je daar staat kun je verschillende besneeuwde toppen achter die palmen zien opdoemen.

Sorata is prima te gebruiken als uitvalsbasis voor verschillende (zeer diverse) routes en je kunt kiezen tussen verschillende manieren van reizen. Er zijn een aantal hostels met goeie informatie over de omgeving en je kunt er zelfs gidsen huren en spullen zoals tent etc.

Ik heb daar toen een hike van 4 dagen gemaakt naar een aantal meren, redelijk hoog in de bergen. Het hoogste punt was 5000 meter. Dat was dus wel ff puffen! Maar de toppen daar gingen dacht ik nog wel een kilometer verder.

Maar het leuke is dat er eindeloos veel mogelijkheden zijn. Als je van afdalen houdt is er een tocht die gaat in 7 dagen van redelijk hoog in de Andes naar het regenwoud over een oud Incapad. Maar ook gewoon een aantal dagen ronddolen hoog in de bergen is mogelijk.

Ik vond het schitterend en wil je wel meer info geven, maar meer heb ik eigenlijk niet. We zijn toen met een gids gegaan en daarom had ik geen kaart. Ik weet niet of je je spullen zelf meeneemt en of je zelf de bergen in wil gaan, maar dat is ook goed mogelijk.

Wat betreft hiken op de Altiplano en in de bergen in het Westen van Bolivia, daar heb ik geen ervaring mee. Ik weet alleen dat daar wel meer vulkanen zijn en echte hoge pieken, maar het is daar wel een stuk droger en dus moet je goed weten waar je aan begint.

OK, ik hoop dat ik je wat geholpen heb en als je meer info wil, dan stuur je maar een mailtje. In ieder geval veel plezier want Bolivia is erg mooi en ik ga er graag nog es naar terug.

Groet,

Erik
 
Hoi Erik,

Dank voor je reaktie. Klinkt goed wat je voorstelt, dat is ongeveer wat ik zoek: een plaats met meerdere mogelijkheden waar je eventueel spullen kan huren. Ik zal er eens meer in gaan verdiepen via LP en andere boeken. Wat de Altiplano betreft, is droogte denk ik een potentieel probleem. Om nu met 5 a 10 liter water te gaan sjouwen...

Welke periode ben je toen geweest? Ikzelf ben rond oud&nieuw in die buurt, dus mogelijk heb ik hinder van het regenseizoen. Enig idee hoe dat kan uitpakken daar?

Groeten,

Arnoud.
 
Dag Arnoud,

Ik ben sinds een aantal dagen terug uit Bolivia:)(). Ik was van plan een heleboel te gaan lopen en kwam ook tot de ontdekking dat Sorata daarvoor een ideale bestemming is. Je kan er spullen en gidsen vinden, evenals informatie over verschillende routes. Uiteindelijk is het hele loop-gedeelte van mijn vakantie niet doorgegaan dus ik kan je niet zeggen of het daadwerkelijk zo goed was als het leek.

Ik ben wel nog een tijdje op de altiplano geweest. Behalve gebrek aan water moet je er ook rekening mee houden dat je er weinig mensen tegen zal komen. Dat is op zich natuurlijk best, maar als je in de problemen komt moet je jezelf kunnen redden. Het zuidwesten is wel ongelofelijk mooi dus als je er niet gaat lopen, ga dan in iedergeval een paar dagen met een jeeptour of zo mee. Er vertrekken er dagelijks meerdere uit Uyuni. Op 4500 meter is rijden sowieso een stuk prettiger dan lopen, en in dit seizoen zijn de prijzen laag.

Het regenseizoen is vrij laat dit jaar, ik vertrok begin december uit amazonia en toen viel het nog wel mee qua regen. Jammer, want tijdens een bui zijn er tenminste geen bijen....

Ik wens je veel plezier in Bolivia, en gezien de schoonheid van het land en het volk zal dat wel lukken.
 
Hoi Toth,

Tja, ik heb het geluk dat ik nog in Peru zit (nog een weekje), ben uitgeweken naar Arequipa omdat ik vermoedde dat daar nog wat meer zon zou zijn, maar helaas het is hier behelpen. Sorata bleek inderdaad te nat/bewolkt te zijn om er goed van te kunnen genieten. Mijn alternatief was om El Misti te beklimmen (perfecte vulkaankegel van bijna 6000 mtr hoog), echter sneeuw en wolken maken ook dat de beklimming hier niet lukt. Je begrijpt dat ik stevig baal.

Je hebt gelijk qua bolivia, ben vorige weken in het zuiden geweest en daar is het inderdaad 200% genieten!

Groeten,

Arnoud.
 
He Arnoud,

Nu vat ik um niet meer, je bent net terug uit Bolivia, maar je wilt terug om te gaan hiken? En hoelang heb je nog?

Wat heel gaaf is: hiken op de Salar de Uyuni! Laat je eerst met een jeeptour droppen (Isla de Pescadores, nogal mooi!!) En regel dat ze je bij een volgende tocht weer oppikken of dat ze je komen halen. Kost allemaal nie zoveel daar (tenminste, toen wij er waren......).

Ook mooi, wel errug 'toeristisch' is natuurlijk de Inca-trail, je zit nu vlak bij Cuzco, wel nu alvast gaan regelen, want er schijnt eeen soort wachttijd te zijn (hoe triest). Misschien staat het je wat tegen dat je mensen tegenkomt op deze trail (dat deed het ons ook namelijk), maar het landschap en off course Macchu Picchu bij zonsopgang (als de toeristen nog in hun bedje liggen) maakt werkelijk ALLES goed!!!!

Jammer dat El Misti in de wolken enzo zit, die is ook supermooi... Kun je in de Colca canyon niet hiken? En hoe is het weer bij Huaraz, stukkie noordelijker dan waar je nu zit. We zijn er niet geweest, maar het moet fenomenaal mooi zijn!

He, veel plezier daar nog! Geniet ervan!
Groetsels
Petra
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan