Hiking in Schotland


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Ik ben van plan in september een tiental dagen in Schotland rond te gaan trekken. We zouden met Ryanair tot Glasgow gaan. uiteraard heb ik al veel gelezen over de WHW en dergelijke, maar hebben jullie misschien praktische tips van wandelingen die leuker zouden zijn, in de buurt van Glasgow, hoe je je het best verplaatst tot beginpunten van routes e.d? Is er eenvoudig mogelijkheid tot vrij kamperen in Schotland?

Pieter
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Pieter,
Je stelt-vind ik-algemene vragen om al veel gelezen te hebben.
Ben je deze site dan al eens tegengekomen?
http://www.buitensport-schotland.nl/
Ik heb de WHW nog niet gelopen maar afgaande op wat ik erover gelezen heb ga ik hem niet leuk vinden.
Hij wordt veel belopen en daardoor zijn er op de route meer regels rond bivakkeren.Een van de redenen waarom ik een verlaten gebied gekozen heb waar je zonder problemen kan bivakkeren. Ook daar kwam ik wel eens een plaatje tegen waar verzocht werd niet te bivakkeren.
Lees veel en je zal wel een gebied tegenkomen, al is het maar een foto, wat jou aan zal spreken. Ga ernaar toe en onderga de ervaring.
Waarom je in de buurt van Glasgow zou willen blijven begrijp ik niet goed.
Knoydart sprak mij aan dus ik ben daar gaan lopen.
Ik vond het 'een leuke tocht' ;-)
Foto's van mij vind je in de hoek fotoalbums op deze site.
Je zou het niet zeggen maar het was een ruige tocht
Reizen met de trein heeft het voordeel dat je halve prijs reist als je met Ryanair vliegt.
Zelfs tot aan de knoydart regio liggen er sporen. Gebied ietsje verder dan waar de WHW eindigt.
Het wijst zich allemaal vanzelf uit.
Vanaf prestwick tot glasgow waar je van station verandert
-komt goed uit want je moet nog brandstof inslaan-
en de trein naar Mallaig neemt. Zelf ben ik afgestapt in Morar.
's morgens nog in charleroi en 's avonds een bivak langs loch morar.
Vervoer:alles hangt af van de plaats waar je wil starten

Ivo


ps: misschien klinken de eerste zinnen en mijn laatste zinnen hier nogal belerend maar wij belgen spelen hier eigenlijk een beetje op verplaatsing dus misschien een beetje zorgvuldig in het formuleren van je vragen.
Meestal komen er weinig reacties op algemene vragen.
 
In 2002 ben ik in Schotland geweest in:
- Glasgow
- Fort William en Ben Nevis
- Isle of Skye: Portree en The Storr
- Cannich, Glen Affric en Loch Affric
- Drumnadrochit, Highland Games, Loch Ness en Urquhart castle
- Inverness en Edinburgh

Stuk voor stuk plaatsen die erg aan te raden zijn. De Lonely Planet geeft veel info over de meeste plaatsen. De omgeving Loch Affric bezocht omdat het één van de mooiste meren is van Schotland, Drumnadrochit omdat hier hele uitgebreide Highlandgames worden gehouden.

We hebben al het vervoer per OV gedaan (op de enige dagen dat het regende meestal). Verder veel gewandeld op genoemde plaatsen. Bij Loch Affric hebben we een twee daagse hike gemaakt, met een wildovernachting.

grtz
Henk
 
Zeer welbedankt voor jullie reacties!
Ik had er idd misschien beter aan gedaan even wat algemene informatie te verzamelen, maar ja, je ziet dat vliegticket en moet dan rap beslissen...

Zo te horen en te zien biedt Schotland nog wel een hoop meer dan enkel de WHW, ik zal mij dus eens grondig informeren.

De reden dat ik Glasgow vermelde is dat daar het vliegtuig land (in Prestwick), maar behalve voor de prijs van het vervoer zijn er geen redenen om daar in de buurt te blijven.
 
Schotland is Super en als ik je een wandelroute mag aanbevelen wordt dat de Southern Upland Way.
K'heb hem zelf ook gelopen en hij is geweldig.
hij begint in port patrick aan de atlantische oceaan en eindigt in cockburnspath en heeft een lengte van ongeveer 341 kilometers en je loopt langs stukken laagveen, over de moorkoppen, door de bossen, langs kreekjes waar je uit kunt drinken. ook zijn er op je pad een paar bothy's(huisjes waar je in kunt overnachten met meestal een kacheltje erin). Sommige stukken loop je twee dagen zonder een huis tegen te komen. Overal lekker vrij kamperen en de famous Groussen vliegen om je oren als je over de moorkoppen loopt. Let wel op de midgets(kleine vliegjes)die zijn uiterst irretant. Ik gebruikte sigaren om ze kwijt te raken, maar daar kon je haast niet tegen paffen. Als je rond eind augustus begin september gaat kun je de bronst van de edelherten nog meekrijgen. Echt waar het klinkt als een sprookje, maar dat is het ook. Zeker als je bovenop een berg staat en de mist trekt ineens om je heen. Haha je ziet dan echt geen steek voor je ogen meer. ik kan er nog uren en pagina's over schrijven, maar ik denk dat je het zelf maar moet ondervinden hoe het is.
Sommige stukken(vooral de laatste) waren best wel afzien, maar dan kun je het wat breder uitplannen. ikzelf had drie week uitgeplant, waarvan 2 1/2 week lopen en nog in die 2 1/2 week nog 6 rustdagen.

P.S. Als je meer wilt weten kun je me mailen.

Groet Michel
michelbathoorn@hotmail.com
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan