hiking in Zweden


Status
Niet open voor verdere reacties.
S

siegie

Guest
Hallo,

In juli wil ik een aantal dagen gaan trekken in Zweden. Ik zou dit meer naar het noorden doen. Ik twijfel echter tussen twee paden, ofwel het Kungsleden pad ofwel een circuit in Jämtland, de jämtlanddriehoek rond de omgeving van de sylarnaberg. Alle info betreeffend deze twee paden vooral het laatste is welkom.

groeten
siegfried
 
Hallo Siegfried,
De kungsleden kun je in stukken knippen, maar steeds is het van A naar B lopen. Het is vaak moeilijk om een rondwandeling maken. De volgende trajecten hebben een goed bereikbaar begin- en eindpunt:
Abisko turist-Nikkaluokta
Saltoluokta-Kvikkjokk
Ammarnäs-Hemavan
In principe is het mogelijk om een deel van je bagage van begin- naar eindpunt te laten sturen met de bus. Informatie kun je ter plekke vragen.
In Jämtland is het wat makkelijker om een rondwandeling te maken, omdat de hutten niet op een lijn liggen. Goede startpunten zijn bijvoorbeeld Vålådalen en Storulvån, dat zijn twee berghotels/jeugdherbergen van de Zweedse toeristenvereniging. Als je lid bent van de jeugdherbergcentrale NJHC, krijg je korting op de overnachting in de accommodaties van de Zweedse toeristenvereniging. Ik ga er even vanuit, dat je niet kampeert. Dat is overigens vrij toegestaan.
Wil je meer informatie, kijk dan eens op www.meravsverige.nu
Veel succes, ik hoop dat ik niet te laat was.
Henk Kersten
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan