Hiking plannen voor 2020


. Je hebt geen tijd of zin om de complete CDT in een ruk te doen?
Nope, vind het na 8500 km in 2 jaar wel even goed ;) heeft erg veel impact op het leven hier ook. Heb grote interesse voor de CDT, maar voor nu lokt vooral section hiking. Misschien over een paar jaar dat dat weer hélemaal anders is hoor, haha. Voor nu eerst verhuizen, maar ik hoop wel toch 2 kleinere tochtjes te maken dit jaar hoor, het jeukt alweer! ik zit zelfs al te fantaseren om te bivakkeren op mijn balkon :D
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Het is niet alleen maar te voet, maar mijn meest ambitieuze (buitensport) doel voor 2020 is het Europese Kampioenschap Adventure Racing in Denemarken in September (YACS.dk). Het doel is om de 575km full course te finishen binnen de maximaal 80 uur die er voor staan. En we zijn al ingeschreven!

Eins
 
  • Leuk
Waarderingen: hyz
Hoe lang verwacht je over die 1000k te doen?

Eins

We hebben 3 maand visum, dus niet een strakke plannen. Bij aanhoudende regen, zullen we schuilen en bij historische plekken nemen we waarschijnlijk een paar dagen rust om deze te bezichtigen (Jeruzalem bv).
 
Nog geen concrete plannen, hangt van omstandigheden thuis en het weer op bestemming af. Ierland, Zweden en Polen staan op het verlanglijstje. Maar zien wat het gaat worden. Meestal zijn het toch een beetje last minute beslissingen.
 
Ik heb zelf voorlopig alleen maar vage plannen. Nog niets concreets.

Het enige concrete is dat ik met een paar oude maten heb afgesproken ergens in de zomer, ergens in de alpen een huttentochtje te lopen.

Veel ouwehoeren, bier drinken, de hut wakker houden met ons gesnurk....en tussendoor nog een beetje wandelen.

Inmiddels hebben we besloten dat we in November naar de USA gaan. Mijn vrouw besloot dat ze beslist haar beste vriendin wil bezoeken die tijdelijk in Washington is gestationeerd. Mij interesseren die Amerikaanse steden geen bal dus ik heb vanuit Washington nog maar een retourtje Las Vegas geboekt om Utah en Arizona een beetje te gaan verkennen.

Van de USa vond ik altijd: Dat is een modern land met goede infrastructuur; dat kan ik altijd nog doen als ik oud ben. Inmiddels ben ik al dik in de 50 en redelijk wat lichamelijke ellende verder. Ik vind mezelf nu oud genoeg.

Het is me overigens gisteren gelukt een permit voor Havasupai binnen te halen. Die permits zijn zéér gewild en verkopen als ze op 1 februari in de verkoop gaan direct uit voor het hele jaar. Het was 3 kwartier ergernis achter de PC en ik geloofde er niet echt meer in.... maar de aanhouder wint!

Nu nog een camping permit zien te bemachtingen voor de West rim trail in Zion en meedoen met de loterij voor "the wave".

@marla : Ik denk dat jouw Big Agnes van pas gaat komen!
 
Wauw, ik ben op enkele groepen geabonneerd en zowel Havasupai als de Wave zijn me bekend van veeeeeeel foto’s en verhalen. Dat wordt genieten!
 
Wauw, ik ben op enkele groepen geabonneerd en zowel Havasupai als de Wave zijn me bekend van veeeeeeel foto’s en verhalen. Dat wordt genieten!
Nou ja, met de loterij voor de Wave heb je 5- a 10% kans een permit te krijgen. Daar reken ik dus niet te veel op. Maar als je het niet probeert krijg je hem nooit.
 
oa veel dagwandelingen in Apeldoorn en een paar in Limburg, deel 2 van de Escapardennetrail als voorbereiding op trektocht door Kyrgizie deze zomer.
 
Nou ja, met de loterij voor de Wave heb je 5- a 10% kans een permit te krijgen. Daar reken ik dus niet te veel op. Maar als je het niet probeert krijg je hem nooit.

Zo ver ik weet wordt er ook nog een select aantal permits ter plaatse in een kantoortje uitgegeven, dus mocht het nu niet lukken dan kan je het ter plekke nogmaals proberen...
 
We willen weer een stukje door op de GR5. Afgelopen zomer konden we helaas alleen in het hoogseizoen op vakantie en zijn we niet zo ver gekomen (van Thonon naar Samoëns) omdat alle hutten vol zaten. Zo vol dat zelfs kamperen bij de hut niet meer mocht.
Dus dit jaar willen we eind juni / begin juli richting Alpen. Kijken of we vanuit Samoëns richting Landry kunnen geraken. Waarschijnlijk wordt dat wel de microspikes mee voor de nog aanwezige sneeuwvelden :rolleyes:.

Als we nog vakantiedagen over hebben (ik was de eerste 3 weken van dit jaar al in Ecuador - familiebezoek) dan willen misschien nog een beginnetje maken met de GR7 vanaf Ballon d'Alsace.

Groetzels,
Dennis
 
Laatst bewerkt:
Na een hele lange tijd (meer dan een jaar) sluit ik ook weer eens aan in een discussie. Hopelijk kan ik weer vaker bijdragen en jullie bijdragen lezen.

Ik lees dat meer mensen in de lappenmand hebben gezeten en dit jaar daar weer uit proberen te krabbelen. Dat geldt voor mij ook, 2019 was een afschuwelijk jaar waarin wandelen nauwelijks een optie was. In oktober kon ik vanuit een huisje in de Ardennen een paar kleine ommetjes maken, dat was mijn wandeljaar. Verder kon ik lang niet denken.

Maar nu heb ik voor 2020 toch wat voorzichtige plannetjes. Eerst langzaam aan wat dagtochten maken. Als het dan wat warmer is een kort tochtje van twee dagen met overnachting op een camping, Veluwe of Brabant ofzo. Als dat gaat een lang weekend Ardennen. En aan de horizon gloort Schotland, welke hike dan ook, dat zou dat mijn jaar compleet maken.

Geen wilde plannen of grote avonturen, maar ik verheug me er al enorm op.

Groetjes, Miranda
 
Mede wandelaar gezocht voor 5 daagse hike Marokko


goede middag mede wandelaars,

ik heb een idee opgevat om in het voorjaar, samen overeen te komen, om een tocht te gaan doen in het atlas gebied en dan wel de wandeling Berber Villages, Green Valleys and High Atlas Mountain Passes trek. maar de mensen waarmee ik dit besproken had, die zijn uit eindelijk afgehaakt, door verschillende prive zaken.

dus ik ben benieuwd of ik via deze weg wel een groep bij elkaar kan krijgen om deze tocht te gaan lopen. zijn er mensen die mee zouden willen. mijn enigste wens is mensen die een goede conditie hebben en een groep bij elkaar te krijgen waarbij het klikt, leeftijd is voor mij niet belangrijk. het mooie aan deze tocht is, hoe meer mensen hoe goedkoper. De kosten bij min 4 personen zijn € 285

ik heb het idee om dit in het voorjaar te doen maar ik ben flexibel. Als er een groep bij elkaar is van 4 mensen dan kan er zeer makkelijk gestart worden op bijna elk moment.

[https://www.atlastrekshop.com/5day-high-atlas-hike.html]
 
Plan voor 2020: voorbereiden van PCT ;)

Wellicht de Shikoku Trail in Japan (of andersoortig in Japan), maar 'k moet toegeven dat de Alpen ook wel lonken :p
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan