Hilleberg Akto, Lightwave T0 Trek (XT) of Helsport Ringstind


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik ben op zoek naar een 1 persoonstentje en momenteel denk ik aan de Hilleberg Akto, Lightwave T0 Trek (XT) en Helsport Ringstind. Mijn voorkeur gaat uit naar de laatste (hij is iets goedkoper als de Akto en biedt meer ruimte) echter zijn er heel weinig gebruikservaringen van Helsport te vinden. Heb deze site al doorgenomen met de zoekfunctie en daar al iets meer info gevonden.

Echter in vgl met bijvoorbeeld Hilleberg is dit peanuts. Is Helsport gewoon onbekend, kwalitatief minder, ...? Nu zou ik graag willen horen van de gebruikers van deze site die in het bezit zijn van een Helsport tentje of ze er tevreden van zijn.

Alvast bedankt voor de reacties.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

RE: Hilleberg Akto, Lightwave T0 Trek (XT) of Helsport ...

Hallo,

Ik zal er geen gewoonte van maken om off-topic te reageren, maar ik heb een ongebruikte Akto in de aanbieding. Als je geinteresseerd bent: zie bij 'verkopen' op deze site of de advertentie op Marktplaats.

Groeten, mtp
 
Jonas,

Zelf heb ik 3 jaar geleden een Stetind van Helsport gekocht, de voorganger van de Ringstind. Helsport is minder bekend (minder verkooppunten), maar behoort net als Hilleberg tot de top. Van Lightwave weet ik niet veel. Die viel bij mij af omdat ik een voorkeur heb voor een zij-ingang in een solo tent.

Tent is goed bevallen, perfect te ventileren, al heb ik alleen nog goed weer gehad (wel vorst, ca -10 s'nachts).
Mijn vorige Helsport tent (een T3) is inmiddels 20 jaar oud, en ik veronderstel dat de coating inmiddels op zijn eind loopt (door UV-straling), maar is verder nog OK. Die heeft wel eens een week nonstop regen over zich heen gehad zonder enig probleem.

Naar mijn idee is Helsport wel erg optimistisch met de afgegeven gewichten, maar dat zijn de meesten. Zelf een weegschaaltje meenemen en vergelijken als je dat belangrijk vindt is de enige oplossing.

De Akto heb ik ook overwogen, is volgens opgave ook lichter. Ik koos voor de Helsport omdat hij me eenvoudiger op leek te zetten, iets degelijker overkwam, en bekend staat om het goede ventilatiesysteem. Dat laatste zou bij sommige Hilleberg modellen minder zijn.
En natuurlijk de goede eerdere ervaring.

Helsport is in Nederland te koop bij Breedeveld in Leiderdorp, en sinds kort bij Carl Denig (Nieuwegein).

succes, fraaie tenten zijn het alle 3, Joop
 
RE: Hilleberg Akto, Lightwave T0 Trek (XT) of Helsport ...

Ik kom uit België, maar heb een verkooppunt van Helsport op 15 min fietsen van me dus dat is zeker het punt niet. Vindt het gewoon merkwaardig dat er zoveel mensen met Hilleberg 'dwepen'en je van Helsport weinig of niets hoort een uitzondering daargelaten terwijl ze kwalitatief toch evenwaardig zouden zijn. Nu ik denk dat ik toch voor de Helsport ga gaan. Ik ga nog wel een maandje of twee wachten tot ik wat tentenshows kan doen om alles eens te kunnen vergelijken maar denk dat mijn keuze wel vaststaat.

Nu heb ik al wel wat reacties gelezen dat de tentstokken niet zo stevig zijn. Ook de review op http://www/backpackgeartest.org sprak daarover (bedankt trouwens, heeft me weer wat wijzer gemaakt). Nog iemand waarbij de stokken gebroken of beschadigd zijn?
 
RE: Hilleberg Akto, Lightwave T0 Trek (XT) of Helsport ...

leuk, ik kende eigenlijk nog geen test van de Stetind; ben toevallig even oud als de testster, zij het wat langer (30cm, scheelt wel wat in de ruimte beleving denk ik..)

Wat betreft de 2 "improvements" die zij noemt:
- de aluminium pinnen verbuigen inderdaad als je ze op steen/rots duwt (met je voet); gebroken heb ik ze nog niet, terugbuigen met de hand lukt mij niet; thuis met de hamer;
- het doorhangen van de voorkant als het vochtig is: geen probleem met mijn jaargang omdat de bevestigingspunten van de binnentent op de buitentent alle verstelbaar zijn, en daarmee de afstand ertusssen variabel.

Het tweede ventilatiegat is inderdaad aanwezig, als je ze vol open zet "tocht" het gewoon.

gr. Joop
 
RE: Hilleberg Akto, Lightwave T0 Trek (XT) of Helsport ...

Hallo Jonas!
Over de Helsport tenten kan ik in het kort het volgende zeggen:
de kwaliteit is topklasse
het stokkenprobleem is al jaren verleden tijd(andere toeleverancier)
kijk voor de prijzen ook eens bij www.outdoor-discount.com waarvan de eigenaar zelf ook kampeerervaring met zijn tentjes heeft.
Groeten,
Boelo
 
RE: Hilleberg Akto, Lightwave T0 Trek (XT) of Helsport ...

Heb je al goede ervaringen met die internet shop? Ik heb niet echt ervaring met internet aankopen muv wat cd's en het is toch een hele hap uit mijn budget dus wil er zeker van zijn dat alles in orde is.

De prijs is echter wel zeer interessant had ik mijn exped matje daar ook maar gekocht dan had ik weer 40 euro uitgespaard.
 
RE: Hilleberg Akto, Lightwave T0 Trek (XT) of Helsport ...

Ik denk dat Helsport minder bekend is in Nederland en België omdat ze nog niet zo'n groot marktaandeel hebben en dus weinig gebruikers hebben. In Noorwegen heeft minstens de helft van de kampeerders een Helsporttentje en de gebruikers zijn er zeer tevreden over. Bij discussies tussen Helsport en Hilleberg zijn beide gebruikersgroepen ongeveer net zo tevreden. Zelf heb ik de indruk dat Hilleberg soms net iets slimmere kleine details heeft. Maar ik heb dan ook alleen ervaring met Hilleberg en niet met Helsport. Ik heb wel een familielid dat jaren ervaring heeft met 2 verschillende Helporttentjes en hij is er erg tevreden over.

Helsport heeft wel tenten van verschillende kwaliteiten: X-treme, Pro en Trek. De eenvoudigste kwaliteit Trek kun je denk ik beter niet kopen. Die is meer bedoeld voor campinggebruik en niet zozeer voor rondtrekken in de bergen. Ik zag dat de Ringstind in het Pro segment hoort. Dat zou dus een kwalitatief goede tent moeten zijn.

Succes met je keuze.

Linda
 
RE: Hilleberg Akto, Lightwave T0 Trek (XT) of Helsport ...

Mijnj ervaringen met deze zaak zijn erg goed. Ik heb er vorig jaar een Exped Vega gekocht(ook een tent voor lange mensen), na eerst telefonisch advies te hebben gevraagd. Er is een uitgebreide digitale verzendbegeleiding.
Groeten,
Boelo
 
RE: Hilleberg Akto, Lightwave T0 Trek (XT) of Helsport ...

Ik heb besloten om de Mountain Hardwear Sprite 1 ook nog mee in overweging te nemen. Het ontwerp van dit tentje bevalt me ook erg (trekt nogal op de Stetind) alleen de kleur vind ik een beetje jammer. Na het volgen van de draad van Sander blijkt de Ringstind een beetje tegen te vallen, maar dit zal ik zelf weleens ga bekijken op de tentenshow op het einde van de maand. Jammer dat die Stetind niet meer gemaakt wordt hij ziet er wel ideaal uit voor wat ik zoek.
 
RE: Hilleberg Akto, Lightwave T0 Trek (XT) of Helsport ...

Blijkbaar heeft de Kampeerder nog Stetind in stock. Dus daar ben ik ook wel zeer nieuwsgierig naar als ik er nog zo eentje op de kop kan tikken!
 
RE: Hilleberg Akto, Lightwave T0 Trek (XT) of Helsport ...

Ben benieuwd.

Volgens de oude folder van Helsport is de Stetind1 80cm breed, de Stetind2 125 (binnentent breedste punt). Gewicht resp. 1,6 en 1,9kg (al is de mijne wat ruimer en zwaarder uitgevallen, bijna 2,2).

gr. Joop
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan