Hilleberg Allak of terra Nova solar superlight?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ben een nieuwe tent aan 't uitzoeken en na heel wat vergelijken en bekijken blijven er twee tentjes over die mij bevallen (er zijn er nog veel goeie allicht maar hier gaat het tussen)
De hilleberg Allak,(2.9kg)een 800 gr zwaarder maar net als m'n vorige Hilleberg heel goed van kwaliteit, sober,strak... duur maar de prijs laat ik geen rol spelen
Terra Nova solar superlight, 2.1kg, kleinere binnentent, nogal aflopend aan één kant en niet vrijstaand...

geraak er niet echt uit maar wie weet heeft er wel iemand een doorslaggevende ervaring waarom de ene net wel of niet te kopen

tx T.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Het enige zinnige wat ik kan zeggen is dit:

De hilleberg is vrijstaand, kan belangrijk zijn als je niet altijd op gras staat waar je makkelijk je pennen in kan duwen.

De Hilleberg heeft een 15 cm langere binnentent, niet onbelangrijk als je lang bent en niet met je hoofd of voeten tegen de binnen tent c.q. buitendoek wil drukken.

Zowel Hilleberg als Terra Nova's zijn respectabele tenten. Ik zou zeggen probeer ze ergens naast elkaar op te zetten en maak je besluit....
 
ik weet niet of ik dit in dit topic kan vragen.
Zijn er ook wat tips op het gebied van lichte beginners tentjes.
Ben nog student dus mijn budget is niet zo hoog. Dus hilleberg kwaliteit tenten zijn helaas geen optie. Ik wil ermee op mijn rug mee kunnen rondtrekken.
Dus licht is wel een vereiste.
 
Yeah I know, ze naast mekaar zetten is niet zo eenvoudig
ben ze beiden gaan bekijken maar moest dan naar twee verschillende zaken, de TN vind ik niet in België en moet dus altijd maar af en aan karren naar Nederland... enig idee welke shop ze beiden heeft???

De TN is zeker kleiner en ik vind het binnententje wel kort maar erg strak en met handige opbergvakken en mogelijkheid tot een loft
dat de Allak vrijstaand is is zeker een pluspunt, slaap nogal eens op rotsachtige ondergrond en met stenen sjouwen kan wel maar als 't effe niet moet ;)

ik denk er nog maar even over na...
 
Beste Inggie,

Als je op deze site de zoekfunctie gebruikt met het woord "lichtgewicht", zul je heel wat waardevol leesvoer vinden om je in te verdiepen. Dan ben je een paar uur verder, maar weet je ook veel nuttige zaken ter nadere overweging.

Je moet zelf bijvoorbeeld nader bepalen wat je licht vindt en op je rug te dragen vindt. Eén- of tweepersoons? Zelfs een tent van 2 kilo is alleen best goed te dragen; het hangt er vanaf wat je verder meeneemt en wat en hoe lang je ermee gaat lopen.
Ook kun je je met het leesvoer oriënteren of je dubbeldaks of enkeldaks (scheelt gewicht maar ook warmte en comfort).

Qua kosten In het algemeen is ultralicht (en sterk) duurder dan minder licht.

Succes met lezen.

Marla
 
Bever voert beide merken maar probleem is dat de Solar niet in hun standaard assortiment zit. Dat kan wel eens lastig worden idd want vaak krijg je die zure opmerking te hoeren van: "die moeten we bestellen en dan geldt er een afname plicht". Misschien kan je even rechtsreeks met de NL importeur van Terra Nova kontakt opnemen of het mogelijk is om ze beide te bekijken bij een Bever winkel zonder afname plicht, evt. een lichte compensatie in verzendkosten....

Over de jouw genoemde voordelen: Daar ben ik het niet zo mee eens. Opbergvakjes is leuk voor een bril of hoofdlampje maar niet echt bedoelt om daar flink in te stouwen. Hoe meer je er in duwt hoe meer je binnetent gaat uitlubberen op die plekken van die opbergvakjes.

Een loft lijkt leuk maar mijn ervaring is (ik heb een tentje met een loft) dat ik ieder keer als ik er met mijn hoofd tegen aan kom dat alles wat er op ligt door de tent vliegt. want de loft komt lager te hangen dan de bovenzijde van de binnetent en dan kan je wel eens niet meer normaal rechtop zitten. Dus ik ben niet zo enthousiast over een loft.
 
>ik weet niet of ik dit in dit topic kan vragen.
>Zijn er ook wat tips op het gebied van lichte beginners
>tentjes.
>Ben nog student dus mijn budget is niet zo hoog. Dus hilleberg
>kwaliteit tenten zijn helaas geen optie. Ik wil ermee op mijn
>rug mee kunnen rondtrekken.
>Dus licht is wel een vereiste.

Licht er aan met hoeveel personen je bent. Voor goedkopere beginners tentjes zou ik niet zwaarder gaan dan 3,5 kg voor 2 personen en 2,5 kg voor 1 persoon. Met deze gewichten moet het wel lukken om een Nylon of polyester PU gecoate tent te vinden. Blijf in ieder geval weg van de sil nylon tenten. Deze zijn geljik altijd een stuk duurder maar ook lichter. PU tenten zijn goedkoper. Op deze site staat een overzicht van allerlei tent fabrikanten en ik zou zeggen loop ze maar even na of er iets van je gading tussen zit.
 
>Eén- of tweepersoons? Zelfs een
>tent van 2 kilo is alleen best goed te dragen;

Ja, als je een bikkel zoals Marla bent dan is dat wel te doen, maar als je een grammen zeikerd bent zoals ik dan is twee kilo een hoop.

Eins
 
Haha...
Marla draagt liever een ultralichte dubbeldaks Terra Nova Laser Competition (860 gram netto) omdat ze in haar rugzak ook 3 paar pumps en 5 kekke jurkjes wil meenemen. Om nog maar niet van die zware make-upkoffer te spreken. Ieder zo zijn prioriteiten!

Marla
 
Met sommige dingen eens en sommige niet, gelukkig maar anders liepen we allemaal achter dezelfde tent aan..:)

Een loft tja dat hangt er maar van af, ik gebruik 't al jaren en vind het geweldig om handschoenen, buff, etc...te luchten drogen.
de opbergvakken gebruik ik ook enkel om effe de kaart in te droppen of evt wat in te steken wat ik 's nachts zonder zoeken direct wil vinden ;)

Ik kijk eens rond bij Bever...
en zal eens horen bij de importeur
 
>3 paar pumps en 5 kekke jurkjes wil meenemen. Om nog maar niet
>van die zware make-upkoffer te spreken.

Je bent nu draken aan het steken he?!
 
Hoezo, neem jij die niet mee dan??
Of bedoel je juist dat die vijf jurkjes tijdens een GR11 wel een erg beperkte garderobe vormen, naast de bergkleding?

Ja, daar heb je gelijk in, dat laatste. Ik vond het bij de zoveelste feestelijke ontvangst in een valleidorp wel vervelend weer een cocktailjurkje aan te moeten dat ik twee weken eerder ook al had aangehad. De kans ook dat je bij het volgende officiële diner dezelfde mannen als tafelheer hebt, weet je wel. Beschamend ...

Volgende keer onderweg toch ook maar op strategische plaatsen doosjes met nieuwe feestjurken aan laten rukken ;-). Raymond ...???

Marla
 
>Hoezo, neem jij die niet mee dan??
>Of bedoel je juist dat die vijf jurkjes tijdens een GR11 wel
>een erg beperkte garderobe vormen, naast de bergkleding?

Je moet wel draken aan het steken zijn... Overigens ben ik wel eens voor hoeheetzij van tombraider uitgemaakt met een rokje (broekrokje, maar dat zagen ze niet), bloesje en modderige Meindls eronder. :)

Ik heb eeuwig last van de rits in een afritsbroek, dus altijd een lange broek en een korte (of dus broekrokje) bij me als het weer het toe zou kunnen staan. Dat bloesje was eens-en-nooit-weer tijdens een hike. Geef mij maar sluitende kleding aan het bovenlijf.

Over de allak of nova weet ik geen moer te zeggen overigens, behalve dat ik meestal datgene kies waarvoor ik val op het moment dat ik erin proeflig (of aanpas, maar dat staat zo raar bij een tent). Diktes en kolommen van het materiaal doen me dan niet veel meer. Ben er sowieso altijd voorzichtig mee. En gewicht is een grote doorslaggevende factor.
 
>Marla draagt liever een ultralichte dubbeldaks Terra Nova
>Laser Competition (860 gram netto)

Heb je de Laser Foton al gezien? Is nog lichter dan die competition!

Eins
 
goedkope lichte tent

heb op deze pagina een 2 persoons tent gevonden van 62,95euro.
Is dit iets om een tijd mee rond te trekken?

http://www.futurumshop.nl/product/6...gelert-mongoose-2-groen-tent-2008-model.phtml

* 3,1 kg
* Materiaal:
o Buiten: 190T Polyester met waterproof PU coating
o Binnen: 190T ademend Polyester
o Grondzeil: Polyethylene
* Maat buitentent: 270 x 100/230/200/80 x 105/40 cm (l x b x h)
* Maat binnentent: 270 x 90/140/80/60 x 100/35 cm (l x b x h)
* Opslagruimte voorin de tent
* Binnentent kan tevens alleen gebruikt worden in bijvoorbeeld een warm klimaat
* Stokken: 2 x 7.9 mm glasvezel
* Getapete naden

of de Eiger 3
http://www.deoutdoorwinkel.nl/eiger-3-p-289.html

54,95 3 persoons
3,6 kg
Buitenkant: 190T polyester met waterbestendige PU laag.
Binnenkant: 190T ademende polyester.
Grondzeil: polyethylene.
Stokken: 2 x 8,5 mm Fibreglass

Dit zijn voorbeelden. We willen met 5 rondtrekken in nieuw zeeland
en hebben dus een 2 en een 3 persoons tent nodig.
Meeste is met auto maar we gaan ook een paar keer trekking lopen van 4 dagen. We zijn studenten dus een hilleberg ect is niet te betalen.
Dus eigenlijk vooral de vraag wat moet ik niet nemen en waar moet ik op letten?

groetjes

Inge

hoop over een jaar hier ook nuttige info te kunnen achterlaten:)
 
RE: goedkope lichte tent

>Dus eigenlijk vooral de vraag wat moet ik niet nemen en waar
>moet ik op letten?

Je moet letten op hoe groot de binnentent is. Hebben lange mensen in jouw gezelschap genoeg ruimte om te slapen zonder doek te happen? Kunnen er genoeg mensen naast elkaar en heb je nog een strookje tent waar je je kleren kunt leggen? Sommige 2 persoonstentjes zijn echt krap. Misschien vind je dit geen probleem en leg je je kleren in je rugzak in de voortent. Kunnen de lange mensen in jouw gezelschap rechtop zitten in de binnentent?

Let op hoeveel ruimte je hebt onder de luifel. Hoeveel en hoe grote rugzakken moeten daar liggen. Kun je er dan nog net tussendoor lopen?

Let op het gewicht. Probeer met 2 persoon rond de 3 kilo te blijven, desnoords 3,5, maar dat is al wat zwaar.

Check of de tent genoeg scheerlijnen heeft, zodat je hem bij storm goed vast kunt zetten. Dit laat wel eens te wensen over bij hele goedkopen tenten.

Check ook of de tent fijn genoeg muggengaas heeft als je in de zomerperiode naar een land gaat waar veel muggen kunnen zijn.

Kijk naar de details. Als het plastic van de bodem een stukje doorloopt naar boven, houd je meer water buiten als er regenwater langs je tent stroomt. Kun je de luifel handig vastmaken als ie open is? Hoeis het pakvolume van de tent?

Hoop dat dit je wat helpt.

Linda
 
RE: goedkope lichte tent

Zo'n tentje als de Eiger 3 heb ik nog wel liggen, mag je zo hebben :)
Die heb ik een jaar of 10 geleden gekocht bij de Bristol. Is misschien wel iets zwaarder...

Als je voor het eerst met een groepje langer op vakantie gaat slapen in nieuwe tenten, is het wellicht zinvol een keer een weekendje te gaan kamperen met z'n allen, om alle spullen die je denkt mee te nemen, alvast even te testen.

grtz
Henk
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

RE: goedkope lichte tent

Is in ieder geval goed low budget. Paar nadeeltjes waar je even bij stil moet staan of dit echt de juiste keus is:

1. Glasfiber stokken, als deze breken kan je ze niet zomaar fixen. Bij alu kan je er nog een hulsje omheen schuiven. Dus wees er erg voorzichtig mee en regel eventueel 1 of twee alu of glasfiber reserve setjes (o.a. verkrijgbaar bij Perry).

2. De grondzeiltjes zijn van zg. PE. Dat is eigenlijk hetzelfde als dat bekende bouwzeil dat je in de bouwmarkt kan kopen (blauw of oranje. Ook niets mis mee maar dat kan als de strengen uitelkaar gaan snel gaan lekken. Is ook een oplossing voor: Een extra zeiltje eronder. Tip aquafoil van Bever, lekt niet door, wel lekker stevig en lange tijd achterelkaar te gebruiken. Wel opletten dat je die folie niet laat uitsteken buiten je buitentent want anders krijg je een badkuip.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan