Hilleberg Nallo 2 GT en wind?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik zit erover te denken om vanwege het gunstige gewicht een Nallo 2 GT te kopen. Toch lijkt me dit niet echt een expeditietent, zoals een geodetisch model. Wie weet hoe deze functioneert in flinke wind? Elke ervaring is welkom. Thanks.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Tommmie,


Ik heb zelf een de Nallo 2 ultra. Het veschil met de GT zit hem in de ruime voortent van de GT. Ik ben op zich wel tevreden over de ultra in de wind. Belangrijk is dat de tent strak is opgezet, maar dan issie wel goed windbestendig, blijft wel wat klapperen want het is immers geen geodeet zoals je al opmerkte. Ook hier is denk ik de belangrijkste vraag weer: wat wil je er mee gaan doen? Als je een echte expeditietent zoekt zijn er betere modellen. Zoek je een allroundtent voor zomer en winter, dan kan de GT volstaan, je kunt immers binnen koken en hij kan echt wel wat bokke weer aan. Maar dan is de 2 weer te klein. Kortom, het is belangrijk om te weten wat je met je tent wilt gaan doen, vervolgens modellen zoeken aan je eisen voldoen. In een recente OpPad stond een test waarbij ze een stuk of 20 tenten in een windtunnel gingen testen, in verschillende prijscategorien. Het resultaat was dat alle tenten goed tegen wind bestand waren, nooit zo goed als een geodeet, maar tenten die niet tegen wind kunnen lijken niet te bestaan.

gr. Daan
 
Als je een echte expeditietent wilt hebben en je wilt hetzelfde model kun je ook gaan voor een nammatj gt
 
De bedoeling is om de Peak Lenin in Kirgizie te beklimmen. Zie ook www.peaklenin.nl. Ik heb nu een TNF Mountain 25. Deze weegt in totaal 5 kg. en ik zoek een lichtere tent, waar ook de rugzakken goed inpassen en waar ik onder een luifeltje dan ook nog kan koken.
 
Ik heb zoals veel mensen een Nallo 3 GT, en die al bij veel verschillende weersomstandigheden gebruikt. Harde wind kan ie best hebben, maar hij gaat alleen veel herrie maken. Een lading sneeuw kan ook, maar dan wordt je binnenruimte een stukkie kleiner...

Het best is met z'n achterkant, iets schuin tegenover de ingang, in de wind zetten.

grtz
Henk
 
Ik weet niet tot welke hoogte je in deze tent wilt slapen. Maar (te)veel sneeuw vormt wel een probleem op een tunnel constructie. Als je pech hebt, ben je de hele nacht sneeuw van je tent aan het kloppen.

Zelf ben ik ook in het bezit van een Nallo2GT en ik heb nog nooit problemen met de wind gehad.

Martijn...
http://www.vdcruijsen.nl
 
De bedoeling is wel om er tot in de hoogste kampen (6400m) in te slapen. Het kan flink waaien, maar ook flink sneeuwen. Misschien zit ik ondanks het flinke gewicht in de Mountain 25 dan toch beter. Wie weet wat de lichtste twee persoons geodeet op dit moment is?
 
Bekijk de catalogus van Bever eens. Daar staan verschillende geodeten in tussen de 3 en 4 kilo. M.n. Lowland kan interessant voor je zijn.
gr. Daan
 
Vergeet ook hybride tenten als een TNF Tadpole23 en Terra Nova Voyager niet, bijna net zo sterk en stabiel als een geodeet maar wegen slechts 2,3 kilo.

Andere iets zwaardere opties van TN zijn de Explorer met een optionele porch (2.9 + 0.7) of de hele mooie Ultra Quasars (3.3).

Maar als je veel ruimte wilt bij een laag gewicht zijn de tunneltenten van Hilleberg een klasse apart, omdat de wanden van een tunnel bijna rechtop staan heb je echt zeeën van ruimte. Alle tenten waar je daarna in gaat liggen doen claustrofobisch aan, U is dus gewaarschuwd....

Volgende week is weer een SOS tentenshow in Utrecht naast de Ikea, kun je zelf alle tenten die in NL verkrijgbaar zijn bekijken en testen. Neem wel schoenen mee die je makkelijk uit kan doen, scheelt een hoop frustratie bij het proefliggen.

Succes met de keuze.....

Gr,
Jan Anne
 
Oh ja, als je toch voor zo’n mooie Nallo gaat overweeg dan ook eens een Ultra 3 ipv een GT 2, kunnen je de rugzakken gewoon naast je in de tent leggen en scheelt weer een onsje en 40 euro. De voortent is nog groot genoeg om in te koken.

Tevens zal de kortere tent stabieler zijn bij een windje omdat een tunneltent gevoelig is voor dwarskrachten.

Gr,
JA
 
>De bedoeling is wel om er tot in de hoogste kampen (6400m) in
>te slapen.


?????

Volgens mij is een Nallo niet ontworpen met kamperen op 6400m in gedachten. Meer voor een trektoch op gematigde hoogte. Gewoon scheerlijnen uitspannen en een Nallo kan best een hoop wind hebben.

Maar ik zo toch eens kijken naar een andere (expeditie) tent.

Kijk eens op:

http://www.outdoordesigns.co.uk

En kijk dan naar de Summit Extreme (1,5 kg !) ontworpen voor Tomaz Humar's Nanga Parbat expeditie! En de Summit Raider (2,3) kg allebei single wall gemaakt van Gore Tex exchange wat ook lucht (en dus ook het giftige CO2 doorlaat). En die staan allebei niet op in NL (denk ik) zeker niet op de tentenshows. Moet je waarschijnlijk bestellen.

Suc6 Eins
 
Ik had ook al het idee dat hij niet echt voor dat soort tochten gemaakt was. Toch ben ik wel benieuwd naar ervaringen. Die tentjes van outdoor design zijn idd lekker licht, maar daar kan ik nog steeds mijn rugzakken niet in kwijt en ook niet onder de luifel koken.
 
Als je hem met zijn "billen" in de wind zet kan hij aardig veel hebben hoor. De GT heeft 1 hore boog, waardoor sneeuw ook niet echt blijft liggen en als je wel daarvoor bezorgd voor bent kun je je wandelstokken onder de bogen zetten om zo inzakken te verkomen.

Maar het is geen expeditietent. Hij blijft gevoelig voor zijwind. En dat is het lastige op grotere hoogte, de veranderlijke wind. Want op de kop of kont kan hij heel veel wind hebben. Zeker als je de stok die in de wind staat vervangt door een 11mm stok ipv de meegeleverde 9 mmm. De grote boog kun je ook door een 11mm vervangen, levert wel iets meer gewicht op maar wel een heel stevige tent.

Hij is op de zijkant ook zeer windvast MAAR alleen al je alle scheerlijnen goed wegzet. En dat is dus weer lastig op grotere hoogte en veel sneeuw.

Kortom een geodome is beter omdat die weinig scheerlijnen nodig heeft om zijn stevighied te krijgen. Maar met de Nallo 2GT kan het wel...
 
>Die tentjes van outdoor design zijn idd lekker licht, maar
>daar kan ik nog steeds mijn rugzakken niet in kwijt en ook
>niet onder de luifel koken.

Hoeveel rugzakken neem je mee dan :p??? Ik meestal maar een! Koken doe je bij zo'n expeditie meestal in de tent. Maar als je met zijn 2en in de OD tent slaapt dan heb je niet veel plek voor je rugzak idd. (Licht is'ie wel)

Eins
 
>Maar het is geen expeditietent. Hij blijft gevoelig voor
>zijwind. En dat is het lastige op grotere hoogte, de
>veranderlijke wind. Want op de kop of kont kan hij heel veel
>wind hebben. Zeker als je de stok die in de wind staat
>vervangt door een 11mm stok ipv de meegeleverde 9 mmm. De
>grote boog kun je ook door een 11mm vervangen, levert wel iets
>meer gewicht op maar wel een heel stevige tent.

Het probleem zit niet in de stokken, maar in het doek. Dit is erg dun en flexibel. Sneeuw blijft erop liggen, en door wind gaat het klapperen. De boogstokken zullen niet snel door gaan hangen.

grtz
Henk
 
Hallo Tommie,

Voor 100gram meer heb je de Jack Wolfskin Last resort II RT. Deze tent heeft een hoge windstabiliteit dankzij het Real Tunnel systeem. Tot windkracht 6 heb je zelfs de scheerlijnen niet nodig.
De tent is verkrijgbaar bij Jack Wolfskin store in Haarlem en kost EUR319,00.
In de voorlaatste Op Pad staat een test en daar komt hij, op wat geklapper bij windkracht 11 goed uit.

Met vriendelijke groet,

Wim ter Beek
Jack Wolfskin Store
Haarlem
0235344269
 
Hoi,

Misschien ben je al voorzien, maar anders kun je misschien een keer bij de Bever kijken. Daar zijn op dit moment alle tenten van Lowland te krijgen met 25% korting. Lowland voert een aantal 2 persoons lichtgewicht vrijstaande koepeltenten die ook voor winterse omstandigheden geschikt zijn (bijvoorbeed de Geotracker en de Conquest, de laatste heeft ook een halletje). Misschien het overwegen waard?

Succes met de expeditie in ieder geval,
Remco
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan