hilleberg


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Luitjes,

Ik heb vorige week een 2-de hands Hilleberg gekocht. Het lijkt alsof het doek een stofregen heeft gehad. Nu heb ik al van alles geprobeerd om die aanslag eraf te krijgen echter zonder resultaat. Van lauwwarm water tot sopje met groene zeep.

Wat zou dit kunnen zijn? Misschien regendruppels die in het doek zijn gebrand of zoiets? Of nat opgeborgen? Ouderdom? De tent is slechts 3 jaar oud dus tis wel een beetje vreemd.

Ik hoop dat iemand weet wat het zou kunnen zijn.

groeten,

Edgar:-(
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

>
>Wat zou dit kunnen zijn? Misschien regendruppels die in het
>doek zijn gebrand of zoiets?

Zou het hars kunnen zijn? Of wellicht de kleverige substantie die bladluizen afscheiden? Hmmm dat laatste zou er met warm water af moeten gaan.

Nat opbergen zal eerder doffe schimmelspikkels opleveren. Kun je een close-up-foto posten van het tentdoek?

Zit het over het hele tentdoek of concentreerd het zich op specieke plaatsen? Zit het echt _in_ het doek of lijkt het erop te zitten?

Sander.
 
Is het geel stof? Ik assosieer het met berkenpollen. Mijn balkon zit er ook wel eens vol mee. Maar dat krijg je er normaal wel af met water.

Linda
 
Hallo Edgar!
Eigenlijk zie ik twee, verschillende, mogelijkheden.De ene is dat er veel micro-kleine organische resten op de tent zijn gekomen, waarna bij vochtig opbergen een soort meeldauw(=schimmelpluis) is ontstaan. Dit is echter met zachte borstel grotendeels te verwijderen.
Een andere mogelijkheid is wat me eens is overkomen met een tent die 3 weken in de brandende zon op de westpunt van Bretagne stond. Uiterst fijn stof, waarschijnlijk Saharastof dat door de straalstroom is meegenomen, slaat op het doek neer en "brandt" er in vast. Dat is niet meer goedschiks te verwijderen zonder de coating van het doek aan te tasten! Dus gewoon maar accepteren dat je tent er wat meer "bereisd" en "ervaren"uitziet! En de verkleuring niet meer hinderlijk laten zijn tussen je oren, voor het hiking-plezier maakt het geen ... uit!
Groeten,
Boelo
 
The Miniman

Luitjes, ik denk dat ik moet accepteren dat het erop zit. Zelfs met soda gaat het er niet af. Het zou toeval kunnen zijn maar ik heb die tent gekocht van een stel wat ook altijd in Bretagne op de camping stond.

Het ziet er echt uit alsof het stof geregent heeft. Of als je je tent afdoet met een natte spons blijven er ook allemaal van die regenachtige druppels/strepen achter. (alleen drogen die weer op)

Ik zal eens kijken of ik een foto kan sturen. Schimmel is het volgens mij niet.

Alvast bedankt.

ps. hebben toevallig niet meer Hilleberg gebruikers hier last van. Je ziet het pas op 1 meter afstand.
 
>
>The Miniman
>

>
>Ik zal eens kijken of ik een foto kan sturen.

Hoe post ik een foto??

vrgr.

Edgar
 
>ps. hebben toevallig niet meer Hilleberg gebruikers hier last
>van. Je ziet het pas op 1 meter afstand.

Mijn Hilleberg is zo verkleurd dat je dit soort plekken niet meer ziet :) Maar ik ken het probleem, op het doek blijft veel zichtbaar, slakkesporen bv. Met meer poetsen dan water en groene zeep doe ik niet. Soda zou ik nooit doen!

grtz
Henk
 
Mijn Hilleberg (nu 12 jaar oud, 6 weken per jaar, onvoorstelbaar) had het al na de eerste tocht. Ik heb er geen last van en hij is nog steeds perfect waterdicht, dus waarom jezelf druk maken? Ik spoel hem alleen uit in de badkuip na gebruik.

Jaap
 
Edgar, je kunt een foto in het fotoalbum op de site leggen en een link hier plaatsen. Om een fotoalbum te kunnen aanleggen moet je je wel (gratis) aanmelden als lid van de hiking-site.

Linda
 
ik heb vorige week mijn nieuwe hilleberg uitgeprobeerd. Het eerste wat mij opviel was dat hij erg statisch is en de stof, grond die eenmaal op het doek zit soms ook wat moeilijk te verwijderen is. Ik heb ook een wat grotere tent die een ander doek heeft en die dat verschijnsel dus niet heeft. het lijkt of het een beetje bij de hilleberg tent hoort. het snel aantrekken van stof en het er soms latig kunnen verwijderen ervan ken ik dus ook alleen niet in die mate als jij dat kent. verder ben erg tevreden over mijn hilleberg tentje, dus ik hoop dat jij dat ook wordt of al bent.

groetjes berry
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan