Hoe vervoeren/verblijven wij in Australie in januari?


Status
Niet open voor verdere reacties.
S

Sascha

Guest
Hi hikers,
Ik ga met mijn vriend vijf weken naar Australie (start Sydney en dan door naar Cairns). Echter, januari is de heetste (en natste) maand van het jaar. We moeten een auto huren om ons te verplaatsen.

Mijn vraag is: hoe kan ik daar verblijven?
- tentje mee? What about slangen, door de zon uit je tent gekookt worden of door de regen geregend?
- camper? Of moet ik daar mee wachten tot ik 50 ben of heeft het ook zijn charmes?
- hostels? Nee, wil ik eigenlijk niet.

Wie heeft er goede tips?

Greetz

:+
 
Hallo,

Wij familie met 2 kids (indertijd onder de 10) hebben 2x reis van 5 weken door Australie gemaakt.1e keer Oostkust, 2e keer N.T, Kimberleys. We hebben gewoon tentje en kampeerspullen meegenomen en 4WD gehuurd. Je kunt prima kamperen, ook in de National Parks, vaak wel redelijk primitief (je mag overal op houtvuur/of op de'barbi' koken). Australiers kamperen zelf ook veel. Voordeel van kamperen is dat je heel veel dieren ziet (in Eungella zwommen de vogelbekdieren in het beekje naast onze tent).
Qua enge beesten hoef je niet zo bang te zijn, als je overdag je tent maar goed dicht houdt. We hebben wel slangen gezien en wat spinnen, vooral goed uitkijken (wc's/douche, hout sprokelen e.d.). Wij zijn niet in de heetste tijd geweest (ivm schoolvakanties), maar je gaat overdag toch niet in je tent zitten. Waar je wel rekening mee moet houden dat in 'the wet' het water hier en daar plotseling nogal hoog kan staan, vooral afgelegen gebieden, ligt eraan waar je naar toe wilt, 4WD kan handig zijn.
Wij hebben ook een keer met een campertje gereisd, wel comfortabel maar saai, je wordt tussen de grotere campers gezet en je kunt alleen op asfalt rijden ( niet op de vele gravelwegen, anders trilt alles uit elkaar).

Hopelijk heb je er wat aan.

Veel plezier!
 
Hee Sascha,

De tropische regens zijn normaliter alleen in het verre noorden, Arnhemland en Cape York enzo. Het grootste gedeelte van je trip zal je hier dus geen last van hebben, in het zuiden en midden is het zomers eerder bone dry dan vochtig.

Slangen zal ik niet al te veel over wakker liggen, gewoon uitkijken waar je loopt en een zaklamp gebruiken als het donker is. Als je over opstakels als boomstammen moet altijd op de boom stappen en er met een flinke stap weer vanaf zodat je niet op eventueel onder de stam schuilende slangen stapt.

Ik heb in een jaar tijd geen tent nodig gehad, in de stad sliep ik in hostels en onderweg onder een indrukwekkende sterrenhemel. Beide hebben zo hun charme, in de bush zie je de meest fascinerende beesten en in de hostels ontmoet je veel leuke mensen van over de hele wereld....de mix was wat Oz tot iets speciaals maakte.

Als je toch een tent nodig hebt kom je hier snel genoeg achter en kun je altijd eentje op de kop tikken.

Ja de auto, er zijn ook tussenoplossingen. Een jeep met een slaapcambine achterop is erg functioneel en is eerder stoer dan bejaard. Aan de andere kant is de oostkust natuurlijk het meest bewoonde stukje van Australie en met een gewone auto kun je dus aardig uit de voeten.

Gr,
Jan Anne
 
Hallo!
Dank jullie wel voor je reactie. Ik zal het meenemen in mijn overweging. :)

Sascha
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan