Hoe voorkom je dat...


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
je water bevriest in je Camelbak, en dan voornamelijk in het slangetje?

Mijn man en ik gaan morgen wandelen. Dat doen we wel vaker, maar dat hebben we nog nooit bij temperaturen onder nul gedaan met een waterzak. De zak zelf zal het probleem niet zijn, want deze(Camelbak) zit in zijn hoes in de rugzak, en zo hard zal het morgen ook niet gaan vriezen. Maar het gaat me meer om het slangetje, want dat zit natuurlijk buiten de rugzak. Geen van van beiden hebben we schouderbanden in de rugzak waar hij binnendoor kan.
Ik heb al de zoekfunctie losgelaten hierop, maar niets kunnen vinden.

Hebben jullie tips, dan lees ik dat graag.

Groetjes,

Mirjam
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Gewoon, het water terug de zak in blazen als je klaar bent met drinken. Dan zit er geen water in je slang.

Of je koopt de "thermal control kit" van Camelbak (neopreen hoesje).

Groeten,
Joris
 
Van de week ook een paar keer gevaren ,en dan zit ik de hele dag op het water. Ik vul hem dus s'morgens met heet water. Dan blijft hij de eerste uren goed op temparatuur, in de middag is het dan wel koud, maar ben dan al weer bijna terug.
Als ik aldoor heel koud water drink moet ik vaker naar de wc, en dan moet ik dus de boot uit en daar heb ik geen zin in, en soms heb je er de mogelijkheid niet voor.

Regards Jörgen
 
Hallo Jörgen,
je kan het water in een waterzak natuurlijk beter warm houden door een beschermende/isolerende buitenzak als bij de Camelbak "Unbottle" of de Deuter "Thermo Bag" te gebruiken. Ook is het natuurlijk goed mogelijk om zoiets zelf te maken van neopreen, een combinatie van radiatorfolie en duct-tape o.i.d.
Groeten,
Boelo
 
Je zou er ook limonadesiroop doorheen kunnen mengen. In elk geval iets met een hoger bevriezingspunt dan water.

Ik ga bij koud weer voor de thermosfles, maar dat is wel wat meer gedoe met drinken.
 
mm, limonadesiroop is wel een idee, alleen ben ik dan bang dat er vroeg of laat enig vorm van primitief leven zich ontwikkelt in het slangetje....Maar goed, daar is voor zover mij bekend, al een of meerdere draadjes over gepost.
Maar: gisteren is het goed gegaan, nergens geen last van. Ik zit er ook aan te denken om te proberen dat slangetje onder mijn kleren te stoppen op een of andere manier, maar heb daar verder nog niet over nagedacht...

Groetjes, Mirjam
 
Ikzelf heb hem gewoon in mijn zwemvest, daar zit een grote zak achterop speciaal voor drink mogelijkheid, vuurpijlen survivalbag etc. Dus wel enigzins beschermd tegen de kou, maar wil er verder geen speciale zakken/thermokousjes voor maken. Moet heel wat gebeuren wil het echt dichtvriezen is mij nog nooit gebeurd.
Sommige doen er ook wel energiedrinkpoeder bij. Als je een alteratief zoekt voor siroop.

Na verloop van tijd wordt de slang toch zwart van allerlei aangroei. Of misschien ben ik lui en moet ik hem eens schoonmaken.

Regards Jörgen
 
Als je regelmatig een teugje water neemt, krijgt het water in het slangetje niet de kans te bevriezen. Dit houdt een keer op natuurlijk...

Zo'n hoes om de drinkslang is best duur, iemand zelfbouwsuggesties?

grtz
Henk
 
>mm, limonadesiroop is wel een idee, alleen ben ik dan bang
>dat er vroeg of laat enig vorm van primitief leven zich
>ontwikkelt in het slangetje....

Dat geldt denk ik voor water ook. Als ik op kantoor een frisdrankflesje een paar keer per dag met water vul en in de loop van de dag direkt uit de fles uit drink, wil je ook niet weten hoe dat flesje na een relatief korte periode van binnen ruikt. Goed omspoelen moet dus zowiezo. Wij gebruiken onze platypus ook met sportdrank. Gaat goed als je hem na gebruik gelijk omspoelt.

Linda
 
heb hetzelfde probleem op wintersport gehad, terug blazen bleek zeer effectief.
Nu ik tussen kerst en O&N ga wandelen, ben ik van plan om van fleece een hoes te maken voor om de waterslang. Lang smal stuk fleece en een naaimachine, klaar!
Ik kan pas volgend jaar melden wat de ervaring hiermee gaat zijn.

Gr.
Bart
 
>Dat geldt denk ik voor water ook. Als ik op kantoor een
>frisdrankflesje een paar keer per dag met water vul en in de
>loop van de dag direkt uit de fles uit drink, wil je ook niet
>weten hoe dat flesje na een relatief korte periode van binnen
>ruikt.

Dat komt doordat die flesjes gemaakt zijn voor éénmalig gebruik. Goede drinkzakken van Platypus of Camelbak zijn hiervoor veel minder vatbaar. Op je werk kan je dus beter een Nalgene fles gebruiken (of iets vergelijkbaars). Doe ik ook, iedere dag drink ik uit dat ding, en ik vul hem alleen elke dag op nieuw... hooguit 1x in de 2/3 weken spoel ik 'm om met heet water. Nergens last van.

Groeten,
Joris
 
>Dat geldt denk ik voor water ook. Als ik op kantoor een
>frisdrankflesje een paar keer per dag met water vul en in de
>loop van de dag direkt uit de fles uit drink, wil je ook niet
>weten hoe dat flesje na een relatief korte periode van binnen
>ruikt.

Het lijkt me dat dat alleen maar is omdat je eruit drinkt. Als je het in een bekertje schenkt, gebeurt dat niet. Hetzelfde geldt als je wel uit het flesje drinkt, maar daarna het flesje altijd goed droogt. Dan gaat het ook niet stinken.

In mijn waterzak gaat alleen drinkwater. Na gebruik spoel ik hem uit en laat hem drogen, das alles en voldoende.

grtz
Henk
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan