Hoek van Holland


Status
Niet open voor verdere reacties.

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Hallo dan,

Weet er iemand of het een beetje wandelen is in de omgeving van Hoek van Holland? Het gaat hierbij om een halve dag wandelen, de andere helft van de dag wordt er ergens binnen doorgebracht.

Zijn de duinen daar bijvoorbeeld vrij toegankelijk en een beetje bewandelbaar? Of is het leuk om langs het water te wandelen en de grote binnenkomende zeeschepen te bekijken?

Iemand?

Raymond
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hoi Raymond,

De duinen van HvH zijn inderdaad vrij toegangelijk. Er zijn zelfs bij de VVV wat folders te verkrijgen met wandelroutes van 3-5 km.
Overigens, iets ten oosten van HvH heb je nog een natuurgebiedje van iets van 100ha, het Staelduinse Bos, dat ook de moeite waard is. Ik geloof dat er zelfs een NS wandeltocht door heen loopt.

Langs het water wandelen is wat vervelender, je loopt dan op een geasfalteerde waterkering die tevens doorgaand fietspad is, dus de racefietsers rijden de vouwen uit je broek. Ik ben namelijk zelf zo'n racfietser die daar graag 35+ kph rijdt :7

Groetz,
Dennis
 
Met de wind mee dan zeker Dennis??? :D
Maar eventueel is een wandeling langs de Nieuwe Waterweg best leuk, al is het recht toe recht aan. De vele schepen geven wat afleiding en de stormvloedkering is zeker een bezoekje waard.

Rob


Yr DDraig Goch


Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
Hoi,

Rond Hoek van Holland is best wel aardig te wandelen, maar reken inderdaad op veel verharde paden en fietspaden. Naar de stormvloedkering is allemaal weg/fietspad, maar best wel leuk en er is daar een heuse uitzicht'berg'. Vanaf daar kun je door de polder naar het Staelduinse Bos en dan via wat parken terug naar Hoek van Holland (zo'n 10 km schat ik). Verder zijn er de Hoekse bosjes met leuke paadjes naar/door het duingebied (met een aantal bunkers) en aansluitend het strand. Mocht je dan nog zin en tijd hebben kun je nog de pier heen en terug lopen.

Groeten, Jasper (die daar ook nogal eens op de racefiets te vinden is)
 
Aha, dat alles stemt tot positieve gedachten voor een hike aldaar. En om mijn geluk te beproeven: weet er ook nog iemand een tent waar je redelijk kunt lunchen met 20 man? Ofwel in Hoek van Holland of in 's-Gravenzande.

Dit alles met het oog op een Club event in die omgeving in november :)

Raymond
 
Hallo Raymond.

Er komen in HvH 3 LAW's samen.
Het Deltapad, het Visserspad en het Oeverloperspad.
Je zou een stukje van die kunnen lopen.
Alleen van het Deltapad zou ik je de scans kunnen sturen.

C.M.
D'Oude Vos.

(Laten we een Vosje gaan drinken met vis. Dat eten ze daar veel).
 
Hoi Raymond,

In de omgeving van Hoek van Holland (en ook 's-Gravenzande) valt inderdaad best aardig te wandelen.

Het pierewaaien is sowieso een aanrader. Niet alleen vanwege de grote zeeschepen, maar ook omdat de Noorderpier van HVH een heel eind in zee steekt (1,5 km?). Vanaf de pier zou je vervolgens een flink stuk over het strand kunnen wandelen; bijvoorbeeld tot aan slag Vlugtenburg, halverwege HVH en 's-Gravenzande. Als ik het me goed herinner kun je vanaf hier geheel onverhard door de duinen terug naar HVH. De duinenrij vanaf Vlugtenburg tot aan Terheijde stelt verder niet veel voor en de enige wandelmogelijkheid is over een fietspad.

Het Staelduinse bos is wel weer erg mooi wandelen. De NS wandeling van HVH naar Maassluis (deel van LAW Oeverloperpad) gaat ook door het Staelduinse bos en is in zijn geheel eigenlijk wel een mooie en afwisselende wandeling. Wat verder weg, maar wel een echte aanrader is Midden Delfland. Ben zelf erg gecharmeerd van het gedeelte van het Oeverloperpad van Maassluis naar Schipluiden. Dwars door de weilanden over een oud kerkepad naar Maasland en dan over een mooie graskade langs de Vlaardingervaart naar Schipluiden.

In het Westland zelf valt ook wel leuk te wandelen langs kassen, sloten en vaarten over (oude) tuinderspaadjes. Maar die moet je weten te vinden. Zelf ben ik opgegroeid in 's-Gravenzande, maar 't is op z'n minst tien jaar geleden dat ik hier nog gewandeld heb. Veel kassengebied heeft inmiddels plaatsgemaakt voor nieuwe woonwijken. Ik wil overigens best de uitdaging aangaan om vanuit 's-Gravenzande een leuke rondwandeling uit te zetten.

Meer richting Den Haag zou je kunnen denken aan Madestein en Ockenburgh (bij Loosduinen). Tussen Monster en Ockenburg heb je nog het mooie duingebied Solleveld. Helaas niet vrij toegankelijk, behalve voor jaarkaarthouders. Maar misschien is het een idee om eens bij het duinwaterbedrijf te informeren naar excursiemogelijkheden?!

In 's-Gravenzande vind je aan het Marktplein twee redelijk betaalbare eetgelegenheden "De Witte" en "De Buren". Met een man/vrouw of 20 zit het hier wel gelijk bijna vol dus zeker vooraf reserveren. In HVH zit wel wat meer horeca. Bij de parking aan het begin van de Noorderpier zit een aardige en betaalbare eetgelegenheid... maar ben de naam even kwijt.

Hoop dat je iets aan deze info hebt.

Fred
 
Hoi,

Wat eetgelenheden weet ik alleen dat er in HvH redelijk wat restaurants zijn dus dat moet geen probleem zijn.
Verder kun je inderdaad vanaf opgang vlugtenburg helemaal door de duinen terug naar HvH lopen.
Wat het oeverloperpad betreft is het deel van Schipluiden naar Kerkbuurt (Schiedam) ook erg de moeite waard. Maar dit is wellicht iets te ver van 's-Gravenzande.

Groeten, Jasper
 
>Met de wind mee dan zeker Dennis??? :D

Vanaf HvH richting Rdam is 90% van de tijd wind mee, ik racete daar ook graag toen ik nog in Delft woonde. 35km/h is trouwens voor mij uitrijden :):)

Anders gaan we een rondje fietsen ipv wandelen? Vind het westland vanaf de fiets mooier dan te voet.

grtz
Henk
 
>Anders gaan we een rondje fietsen ipv wandelen? Vind het
>westland vanaf de fiets mooier dan te voet.
>

In principe zijn er die dag (13 november) 2 groepen, dus wat mij betreft kan er gerust eentje wandelen en de andere groep fietsen. No problem. Althans, als er genoeg liefhebbers zijn natuurlijk :)

Raymond
 
Het Visserspad maakt een leuke lus in Hoek van Holland... daar kan je wel wat km's afleggen en daarna kort afsteken naar het Station (waar je ook begint).
Langs bunkers, Waterweg, strand en door duinen en bossen. Best gevarieerd dus.
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan