Hoeraatje voor Exped!


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.

aqdennis

Lid Club Hiking-site.nl
Hoi!

Toch ook weer eens goed nieuws brengen....
Mijn Exped Down 9 DLX had het probleem dat de scheiding tussen 4 van de 8 kamers los begon te laten, waardoor ik een bult in het matje had gekregen. Aangezien ik het matje in 2005 in de VS heb gekocht kon ik niet zomaar even terug naar de winkel.
Heb dus gemailed naar de importeur in Nederland (Jongejans Trading) om te vragen wie ik zou kunnen benaderen aangezien het matje in de VS was gekocht. Zij verwezen me door naar een service centrum in Noord-Duitsland. Vorige week woensdag mijn matje daar heen gestuurd, kreeg vandaag een splinternieuw matje terug - gevalletje garantie.
Dat het garantie was hoopte ik al een beetje op, maar dat ik ook nog in exact 1 week zou worden geholpen was een prettig verrassing!
Hulde dus voor deze snelle service...

Dennis
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Goed om te horen...zeker nadat ik zelf enkele weken geleden een exped tentje (de vega) heb aangeschaft ;-)

Joost
 
Ik wacht al weken op enige info van mijn exped matje. Gewoon via de dealer opgestuurd naar Exped. Of het garantie betreft valt nog af te wachten, maar aangezien ik geen lek kan vinden hoop ik daar wel op. Zou anders niet weten wat er scheelt...
 
Dan zou ik eens bij je dealer gaan porren wanneer hij eigenlijk je matje heeft opgestuurd (als dat al gebeurd is), en oftie eens bij Exped wil gaan informeren. Het zou namelijk niet de eerste keer zijn dat iets nog een paar weken in een winkel blijft liggen voordat het echt naar de importeur gaat..

Groetz,
Dennis
 
Klinkt goed Dennis. Een van onze Expeds is ook ergens onderweg tussen dealer en service center.
Deze is lek maar ondanks waterballeten en spuitbussen vol met industrieeele gaslekzoeker niets kunnen vinden...Yr DDraig Goch

Rob Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
>Dan zou ik eens bij je dealer gaan porren wanneer hij
>eigenlijk je matje heeft opgestuurd (als dat al gebeurd is),
>en oftie eens bij Exped wil gaan informeren. Het zou namelijk
>niet de eerste keer zijn dat iets nog een paar weken in een
>winkel blijft liggen voordat het echt naar de importeur
>gaat..
>
>Groetz,
>Dennis
>
Dat hij is opgestuurd daar ben ik zeker van. Volgens mij ook naar de importeur. Ik weet niet of er een importeur voor de hele Benelux is, anders zal het wel dezelfde zijn. Tenzij ze het matje natuurlijk ineens naar Zwitserland hebben opgestuurd.
 
Hey,

Kan je alleen maar bijtreden hierover. Ben zelf al 2 maal gedepanneerd door Exped met mijn Downmat 7 die om de een of andere reden lekte. Opgestuurd naar Exped en bijna onmiddellijk een nieuwe toegestuurd gekregen.

chapeau,

Steve
 
Mhhhh, ik vind het wel opvallend dat er zoveel schade meldingen verschijnen.
Oke, goede service maar waar komen al die lekkages vandaan???

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
Hmmm. Het is in korte tijd een zeer populaire must have hebbedingetje geworden. Ik kan me goed voorstellen dat bij het opschalen van de productie niet altijd de juiste kwaliteit uit de machines rolt.

Travel ze.
 
Wat is veel? Ik weet niet hoeveel ze er verkocht hebben...
Als er in Nederland 100 matjes verkocht zijn is 10 schadegevallen veel....maar als ze er 100.000 verkocht hebben valt dat wel weer mee...

Volgens mij zitten de lekkages trouwens in het ventiel. Heb gemerkt dat als je wat buigt en wrikt aan het (gesloten) ventiel, er lucht uit ontsnapt. Dus als bv het ventiel tegen de binnentent aan komt en je ligt 's nachts te draaien zou het me niets verbazen als er lucht via het ventiel lekt...

Groetzels,
Dennis
 
Oeh slechte ventielen op de Exped matjes? Zo ja dan is dat niet zo mooi. Ik zit al een tijdje te denken om zo'n luxe mat aan te schaffen maar dan verwacht ik wel kwaliteit. Bij dit soort opmerkingen dat er structurele problemen zijn c.q. sprake is van lage productiekwaliteit (afgezien van de geweldige isolatiewaardes) ga ik daar toch van afzien. Immers een lekkende ventiel is niet even met een plaksetje te repareren

Ik heb een keer een delaminerende 3/4 thermarest gehad die mijn vakantiepret wel even vergalde. Sindsdien heb ik altijd een EVAmat bij me en is de thermarest slechts een luxe aanvulling (extra isolatie en lig comfort in combinatie met de EVAmat) in de winter. Maar het gaat nu al jaren goed met de thermarest, dus ik begin weer een beetje vertrouwen te krijgen.
 
Laten we het niet overdrijven...
Ik heb in de 10 jaar voordat ik een Exped matje had 3 therm-a-rests versleten die alle drie delamineerde waardoor ik op een halve ballon lag... Maw 3 thermarests in 10 jaar vs. 1 exped in 3 jaar...da's dus kwalitatief gelijkwaardig. En prijstechnisch is het ook al gelijkwaardig - een Exped 7 is qua isolatie als een ProLite 4, en kost praktisch hetzelfde. Ik zou dus niet willen beweren dat Exped een structureel probleem heeft, tenzij ik ook mag roepen dat therm-a-rest óók een structureel probleem heeft met delamineren :)

Groetzels,
Dennis

- Als je dingen gebruikt gaan ze nou eenmaal kapot -
 
Ja maar ik schreef toch dat ik weer vertrouwen krijg in TAR. En anderzijds ga jij nu voorbij aan je opmerking over lekkend ventielen bij Exped.

Nog een ander puntje wat je hebt 'overtreden' :+ Een TAR prolite 4 heeft een R-waarde van 3.2. De Exped downmat 7 heeft een R-waarde van 5.9. Dat is dus qua isolatiekwaliteit absoluut niet gelijkwaardig. Sterker nog de exped 7 zou dan prijstechnisch per eenheid R-waarde gunstiger zijn als ze evenveel zouden kosten.

En nog even wat onthutsends: De TAR prolite 4 large heeft dus een R-waarde van 'slechts' 3,2 en weeg maar liefst 936 gram en een expeditie EVA expeditie mat heeft een gelijkwaardige R-waarde met een gewicht van maar ongeveer 610 gram (is welliswaar 3cm smalller en 6 centimeter korter, maar daar zit het gewichtsverschil niet in. Als hij even groot zou zijn als de TAR prolite 4 large, dan zou hij 668 gram wegen.)

Maar ik begin comfort ook erg belangrijk te vinden en ik neig dus naar die Exped matjes (Een down 7, 3/4 versie, de rest, onder mijn voeten en onderbenen dus, vul ik wel aan met EVA en rugzak). Ik vind het eigenlijk niets om te horen dat die ventielen erg makkelijk lekken.
 
Dennis heeft natuurlijk ook gelijk. Vaak is het ook zo (al is dat volgensmij niet zo op de hiking-site) dat alleen mensen die problemen met een product hebben dit gaan verkondingen op internet (invullen reviews ect ect). Probeer maar eens een goede mobiele telefoon te vinden door sites met ervaringen te raadplegen. Geen eentje is er goed. Zo staat mijn Nokia6280 als zeer slecht te boek op internet maar ik heb nog nooit een van de problemen gehad die op ervaringen sites genoemd worden.
 
Klopt, internet reviews heb je geen f*ck aan. Iedereen kan wat neer kloppen. Dat erken ik ook. Ik vind de Expedmat fantastisch vanwege de hoge R-waarde en het heerlijke ligcomfort. Feit is ook dat Dennis prima geholpen is. Als hun service net zo goed is als die van TAR (levenslange garantie bij normaal gebruik), dan worden die matjes zeker een succes nummer bij de buitenseizoen kampeerders.

Maar ik ben nu wel gewaarschuwd; bij aanschaf van een Exped wel even in de winkel de werking van het ventiel controleren, scheelt je weer een ritje terug.
 
Van die R-waardes klopt, ik bedoelde maar dat één van de best isolerende TARs zo'n beetje evenveel kost als een Exped...en eigenlijk is de Exped dan nog beter.
Het probleem dat ik had met mijn Exped is van een andere orde, namelijk het loslaten van de schotjes tussen de luchtkamers. Toen ik mijn eerste TAR ging omruilen ivm delamineren zei men bij Bever R'dam dat het misschien wel kwam omdat ik onrustig slaap en veel draai en zo. Vond dat toen een onzin-opmerking, maar ondertussen 2 TARs en een Exped later begin ik me af te vragen of er niet gewoon waarheid in zat. Want ik heb eigenlijk steeds problemen met de samenhang (delamineren, schotjes) van mijn matje zo'n beetje ter hoogte van waar mijn kont ligt...dus misschien ben ik wel een draaikont, en kunnen matjes daar niet zo goed tegen :)

Nog wel een kritiekpuntje op Exped: de gewone matjes vind ik wat kort (ben 1.92m lang) en waar ik bij een TAR mijn uitstekende hoofd gewoon op een opgevouwen fleecetrui legde (niet mijn voeten en onderbenen, dan worden ze koud) is een gat van 7 cm dikte van een Exped mat wat moeilijker op te vullen. De DLX mat is dan een uitkomst, maar helaas hebben ze die ook 10cm breder gemaakt waardoor er nauwelijks 2 naast elkaar in een tent passen... Had liever een gewone 7 cm dikke mat gehad van 52 cm breed en 192 cm lang ipv een 9 cm dikke mat van 63 cm breed...

Groetzels,
Dennis
 
Het delamineren van TAR is idd wel een beetje typisch, ik heb het maar eenmaal meegemaakt en dat was wel zeker 14 jaar geleden. Maar ja daarna ben ik op EVA gaan liggen en gebruik ik de TAR stuk minder frequent. Ik heb laatst wel een TAR gezien die lek was gegaan precies op de plek van de ventiel, daar hielp geen plakkertje aan.

Kan je de pompzak niet ombouwen tot kussen en deze vastbinden boven de mat, fleece er over? Zelf heb ik ooit eens iemand gezien met een 3/4 Exped 7, ook met zo'n dergelijke constructie. Ik ben ook zo lang dus ik zal bij en 3/4 onder de benen en voeten een stuk EVA moeten leggen en het voeteneind van de slaapzak als het echt koud is in de lege rugzak schuiven (deed ik 's winters eigenlijk wel al eens en daar krijg je best wel warme voeten van).
 
>Kan je de pompzak niet ombouwen tot kussen en deze vastbinden
>boven de mat, fleece er over?

Yep, dat kan...maar ja, nou heb ik al een DLX mat
Sommig inzicht komt pas ná de aankoop.. :)

Groetzels,
Dennis
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hallo dan,

Even over de kwaliteitsnorm die is steeds hoger komen te liggen by Exped: Matten worden 48 uur opgeblazen na productie indien niet goed vernietigd. Vervolgens voor het inpakken worden ze vacuum getrokken zou dan weer een lekkage gevonden kunnen worden. Dus een goed systeem blijkt in de praktijk dat klanten toch veel fout doen onbedoeld natuurlijk maar toch!

Ventiel dient met twee handen te worden gesloten, een pakt het ventiel goed beet zo dat hij niet met de mat meedraait, de ander sluit het ventiel door een kwartslag de dop te draaien op de laatste milimeter worden de definitieve sluiting verkregen. Veel rommelen met de ventielen geeft dus in de meeste gevallen een langzaam leeglopende mat.

Overigens heb ik zelf gemerkt dat de nieuwere Expeds (zeg maar van de afgelopen twee jaar) een ander verntiel hebben, waarbij het sluiten gemakkelijker (lees: meer hufterproef) gaat.

Raymond
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan