Hoeveel geld nodig op WHW


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik heb begrepen dat er van Milngavie tot Fort William geen enkele pinautomaat is. Dus vroeg ik mij af hoeveel geld ik in m'n eentje nodig zou hebben om 'te overleven' :) en wellicht enkele dingen eromheen te doen

Ik heb uiteraard wel zelf gedroogd eten, hartkeks etc. mee.

Kunnen jullie een schatting geven of wellicht uit eigen ervaring?

Alvast bedankt.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

[laatste wijziging op 10-06-03 om 13:30]uit m'n herinnering van 2002

Ik meen dat er in Tyndrum (ongeveer halverwege) wel een flappentap zit (maar ik kan mij vergissen).
Reken voor kamperen zo tussen de 5-8 pond per dag (op officiele kampings). Verder ligt het een beetje aan je consumptiepatroon, wil je onderweg wel eens wat eten/drinken (tot 5 pond/dag) of niet. Kook je elke avond zelf? etc.

Ik vond het ook wel een prettig idee om wat extra bij me te hebben (ca 40 pond) om bij erg slecht weer alsnog in een B&B/bunkhouse/hostel terecht te kunnen (geen gebruik van gemaakt) of als je in een noodgeval/blessure moet afbreken en verder per trein of bus bv.

En met een creditcard kom je ook een heel eind.

nog even een aanvulling, van DE whw site (http://www.west-highland-way.co.uk/useful.htm)

Banks
There are banks at:
Milngavie: various with cashpoints.
Drymen: Royal Bank of Scotland with cashpoint.
Crianlarich: Girobank only in the shop.
Tyndrum: The Green Welly Stop has a cashpoint.
Kinlochleven: Royal Bank of Scotland is only open on Thursdays. The Post Office has a cashpoint.
Fort William: various with cashpoints.
 
Stephan,

Zelf de WHW in 2002 gelopen. In Tyndrum kun je inderdaad pinnen. Twee pinautomaten zelfs als ik me goed herinner. De kosten hengen ook af van je leefpatroon maar bij campings/farms kun je doorgaans terecht voor zo'n 4 a 5 pond pp. Er zijn ook enkele officiele wildcampeerplekken, zonder faciliteiten maar soms met watertappunt zoals bijvoorbeeld bij Kings House Hotel. Spaart weer geld uit....Voor zover ik weet klopt het lijstje van edwinb helemaal (alleen crianlarich ben ik welf niet geweest).

Have fun,


Martijn
 
Edwinb, bedankt voor de info. En martijn bedankt voor het bevestigen. Kan ik een beetje gaan rekenen.

Krijg er steeds meer zin in.
 
Uit ervaring weet ik dat je inderdaad moeilijkheden kunt hebben met het vinden van geldautomaten en budgetproblemen tijdens de WHW. Ik weet wel dat als je visa hebt, dit zeer gemakkelijk kan zijn omdat je dan in winkels in de grotere dorpen waar je kan bevoorraden geld kan opvragen aan de kassa. Dat is normaal geen probleem.
Wat het juiste budget betreft, je moet natuurlijk zelf uitmaken of je veel geld uitgeeft of niet. Zoals de andere berichten aangeven zijn de campings vrij goedkoop maar het warme eten kan je wel wat kosten mar dat is het zeker waard. Het eten in de lodges of B&B's is zeer lekker en vooral voedzaam. Het ontbijt treft alles. Soevenirtjes zijn wel pure afzetterij in Frot William, vooral de grote shop aan het einde van de WHW. Veel succes ermee!
Yanick
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan