Hoeveel pannen neem je mee?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Beste checf-koks,

Sindskort ben ik ook een beetje aan het experimenteren met de maaltijden van Globetrotter (http://www.globetrotter.nl/). Niks op aan te merken: het smaakt goed en het is licht van gewicht.

Maar toch loop ik telkens tegen het probleem aan dat ik in mijn enthousiasme om gewicht te besparen schijnbaar te weinig pannen meeneem. Op dit moment heb ik meestal een kleine steelpan, een sauspan en (af en toe) een fluitketel. toch is dit schijnbaar niet genoeg als ik zie dat ik af en toe wel 3 sauspannen nogig lijk te hebben.

Vraag is dus: hoeveel pannen nemen jullie mee en wat doe je ermee??

Raymond
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hola..

3 varianten:

1 > Lichtgewicht van 10 tot 13 kilo voor drie tot vijf dagen in zeer zwaar terrein: 1 pan van 0.9 liter. Alle gerechten van tevoren zo bedenken dat ze in 1 pan te maken zijn. Ideaal is boerenkool (Maggi) met worst (Unox) of de eenpans-vriesdroogmaaltijden van Adventure-Food enzo. Tijdens het opwarmen van het water ook de worst opwarmen, als het water kookt..affijn.. zie gebruiksaanwijzing. 2 worsten wegen wel 500 gram en zijn qua levering van energie niet erg efficiënt.. niet zoveel kilojoules bedoel ik. Belangrijk is dat de meegebrachte voeding erg voedzaam is en dat het brandstofgebruik zoveel mogelijk beperkt blijft. Ik kies ervoor om veel koud te eten; hartkeks, worst, zonnebloempitten, power-bars.. dat soort dingen. Bespaart tijd en energie en is ook uitermate voedzaam. Zo gebruik je s'ochtends het pannetje voor warme drank en je brinta pre-mix (melkpoeder, suiker en brinta), en s'avonds voor warm eten. In de winter moet er in dit pannetje ook sneeuw gesmolten worden hoewel een thee-keteltje daar dan weer efficiënter voor is. Het is een overweging deze ook nog mee te nemen op langere tochten. Het zal dan brandstofbesparend werken.

2 > Normaalgewicht van zo'n 14 tot 18 kilo voor een vijfdaagse bivaktocht in gemiddeld terrein (Eiffel): 1 pan van 0.9 liter, 1 x Koekenpan en 1 x thee-keteltje. Het terrein is wat vriendelijker, de inspanning minder groot, dus kan er iets lekkerder en gevarieerder gegeten worden. Denk aan gebakken eieren (vriesdroog of vers), pannenkoeken, hamburgers etc. Voedzaamheid is iets minder belangrijk geworden, gewicht ook. Het keteltje geeft je de luxe van een vers kopje koffie vóór de afwas.

3 > Trainingsgewicht van zo'n 20 tot 25 kilo voor een twee of driedaagse in gemiddeld terrein. Er gaan nu meerdere branders mee en een extra pan. Op trainingstocht verbruik je erg veel energie en het is erg prettig dit lekker van je af te koken (Gatver.. ik lijk Braakhekke wel). Bovendien levert dit een zeer gevarieerde maaltijd op. Denk aan salades, de luxe van apart rijst of pasta te kunnen koken. Pijnboompitjes even aan te branden in de koekenpan en dat soort grappen.

Doe ik het voor mijn doen luxe dan heb ik in principe aan twee pannen ruim voldoende om de meest praktische en voedzame maaltijden te maken die ook nog eens best te pruimen zijn..

:7
ik geef mezelf een ster
 
Dit is een vraag waar een eenvoudig antwoord op gegeven kan worden : hou het eenvoudig . Zoals martin ook al zei , kun je voor een trainings tochtje wel wat extra meenemen . Voor de langere trektochten wil je zowiezo gewicht besparen en is de ruimte in de rugzak beperkt , dus neem ik maar twee pannen mee . Een 1 liter pan en een kleine koekepan , die vooral dienst doet als deksel . In de pan kook ik dus vanalles , van thee , ontbijt , tot warm eten . Als ik een maaltijt van adventure food opwarm heb ik immers een afgesloten pan nodig , maar liever kook ik iets wat ik in een supermarkt heb gekocht . Daarbij hou ik er dus rekening mee dat ik alles of bijna alles in die ene pan moet klaarmaken , en tot nog toe lukt dit aardig . Is het eten van globetrotter werkelijk lekkerder dan dat van adventure food ?

Hike veel en eetze!
Gert
 
Jo

Ik heb op mijn tochten altijd 2 pannen bij me en een koekenpannetje voor mij en mijn vriendin samen. Deze set is een alluminium set van tefal met anti aanbak. Dit scheelt weer heel veel in afwas. Het is een superlichte set die het perfect doet en ik heb echt niet meer dan dat nodig voor 2 weken.
Qua voedsel nemen wij meestal wat van die gecomprimeerde macaroni maaltijden van de supermarkt mee en die zijn ook licht en weinig ruimte innemend.

Groetjes Maarten
 
Hallo!

Ik heb een RVS pannenset bestaande uit twee sauspannen en een koekenpannetje, twee maatbekers en twee deksels. De pannen zijn enorm degelijk en kunnen tegen een stootje. Aangezien ik altijd van dat instanttroep gebruik, zoals de meeste denk ik, heb ik aan 1 pan genoeg, gebruik ook maar 1 brander. Neem wel altijd 2 pannen mee zodat als ik uit de een zit te eten, de ander gebruik voor koffie-water. Een enkele keer gebruik ik ook wel eens zo'n struik blik als pannetje, die wegen helemaal niks en kan je zo weggooien in een prullenbak als die niet meer te gebruiken is. Persoonlijk vind ik 2 pannen meer dan voldoende, improviseren kan altijd!

Groetjes :)

Dirk
 
ik gebruik al jaren een trangria-aluminium set van 2 pannen en een deksel, die ik als koekepan gebruik. Wij hebben daar ruim voldoende aan. Ik reageer even op die globetrotter opmerking. wij hebben dat vorig jaar voor het eerst geprobeerd en zijn heel tevreden. Met 1 pan kun je al prima uit de voeten en de deksel gebruiken wij als er iets gebakken moet worden. Wij koken de groeten gewoon mee en wellen het niet apart. Wat ik handig vind is dat er nu op de site staat hoeveel pannen je nodig hebt, als we echt ' licht' moeten dan kies ik gewoon de maaltijden die in 1 pan kunnen en neem zelf de losse groente mee om nog wat anders (naar onze eigen smaak) samen te stellen.
 
Meestal eet ik van die (overigens goed te eten, alleen 2-persoons porties????!!!?????????? Ik dacht het niet, na een dag lopen kan ik dat makkelijk alleen op.) instantmaaltijden, dus aan één pannetje (met maatstreepjes) heb ik voldoende. 's Winters gaat er nog een tweede (kleiner) pannetje mee voor het koken van water, aangezien ik de maaltijdpan niet altijd schoon kan maken...
Pannenset is gewoon van aluminium (Camp Cook).
 
Nou dat ligt eraan wat je van plan bent. Ik gebruik hoofdzakelijk 1 pan van ong. 0,6 liter met een afsluitbare deksel en een alu drinkbeker 0,3 liter waarin ik ook water kook. Dit is voldoende voor alpine tochten van enkele dagen. Adventure Food en vietnamese bamisoepjes doen de rest.

Gr, Patrik
 
Heb altijd 2 Trangia duossal pannetjes bij me, een 1.75 en een 1.5 liter, en nog een anti-aanbak koekepannetje, ook van Trangia.

Groetz,
Dennis
 
1 pan voor z'n 2en is meer dan zat. We koken pasta, scheppen dat in onze drinkmok en doen er bij wat we zelf willen (pinda's, palmvet, evt worst, kruiden, kaas). Van pasta koken wordt een pan nauwelijks vies, dus hoef je ook niks schoon te maken. In de winter maak ik sowieso niks schoon, want dan bederft er toch geen eten en bovendien zijn die restjes in je pan ook rijk aan calorietjes.
Ik eet buiten lekkerder dan thuis!
 
hallo,

Wij hebben voor z'n 2en 1 pannensetje van TEFAL dat bestaat uit: 2 sauspannetjes, 1 koekenpannetje dat tevens als deksel gebruikt kan worden en een deksel met afgietgaatjes. ook zit er zo'n knijper bij en een hoesje. alles past perfect inelkaar en is dus een klein pakvolume. de pannetjes hebben een antiaanbaklaagje en zijn licht van gewicht.

met z'n 2en hadden we hier genoeg aan.
ook hadden we een keteltje meegenomen, maar niet gebruikt, omdat we water na het eten kookte in de gebruikte pannetjes voor cup a soup (ja, na het "hoofdgerecht") hierdoor hadden we èn een lekker soepje èn de pan was alweer een beetje schoner, zodat de afwas makkelijker werd.

wij kookten gewoon vers, soms moesten we even op een pannetje wachten, maar over het algemeen ging alles prima, en b.t.w. neem ik altijd lekker veel tijd voor het koken, heerlijk ontspannend!!

groetjes marleen
 
Ha,

Ik heb een hele oude pannenset (ooit gekocht door m'n ouders in de periode dat ze zonder allerlei lichamelijke klachten gehinderd werden) die dus echt niks weegt! 2, soms 3, pannetjes heb ik genoeg aan, er zit een deksel bij dat ook prima werkt als koekenpan, en ook ik ben een fan van instant maaltijden, niet vanwege de smaak (welke overigens lang niet altijd slecht is!!!) maar wel vanwege het gemak en de eenvoud, vandaar dat ik aan 2 pannen genoeg heb! (3 is voor de luxe...)

Overigens prop ik de pannen ook altijd helemaal vol met allerlei troep, zo vind ik ze ook niet eens lastig in m'n tas :)

Gr,
Maarten
-smakelijk :)

www.theanalogproject.tk
 
Afhankelijk van de tocht varieert dat van een complete set met extra koekepan etc etc. Dan sta ik dus wel met familie op een camping en maak vandaar uit tochten.
Op een tocht zoals de laatste winterhike: 1 heel oud gedeukt en gebutst alu pannetje van 1,5 liter. Is geloof ik al ruim 30 jaar oud, en deel van een setje.
Hierin wordt een maaltijd in gekookt, sneeuw geschept om de tent op te zetten, sneeuw gesmolten en water voor koffie ed gekookt.
Voordeel van oud en gebutst t/o Tefal met anti aanbak laag: Roeren met je buckmes, in de rugzak prop ik 'm vol met van alles en nog wat.
Nadeel: Bij te moeilijke toestanden brandt hij wel eens aan.
Rob

.
.
In nature there are neither rewards nor punishments-
There are consequences

R.G.Ingersall 1833-1899

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
[laatste wijziging op 24-04-03 om 23:42]Ik gebruik het pannesetje van MSR titanium en een kleine koeken pan voor te bakken!
ik ben voor de K.I.S (Keep It Simpele) organisatie
groetjes Edward:)
 
Hoi,

als ik ga trekken, is dat altijd met een man of 4 a 5 en wij nemen 2 of 3 potten mee:
* 1 pannetje van 0,5 l met antikleeflaag
* 1 pot met deksel van 1L
* soms nog een klein potje van halve liter. En enkele van ons eten uit gamellen, dus kunnen we die ook gebruiken als noodkookpot

Schiet me nog een vraag te binnen... zal ze als nieuwe topic posten :)

Greetz,
Drosera

If you try to eradicate nature, in time she will silently rise up and confound your foolish arrogance
 
[laatste wijziging op 13-05-03 om 00:38][laatste wijziging op 13-05-03 om 00:35 ][laatste wijziging op 13-05-03 om 00:34 ]Voor een groep van 10 personen nemen wij altijd GROTE en LICHTE aluminium pannen mee van Camp Cook (verkrijgbaar bij Intersportzaken).
Één nestje van drie pannen; 3.5, 4, en 5 liter plus bijbehorende koekenpan voldoet voor al onze, inmiddels beroemde, maaltijden.

De maaltijden stellen we zelf samen uit droge grondstoffen uit de supermarkt of van de Macro. Deze basis wordt aangevuld met zelf gedroogde ingrediënten (Harvest Maid Food Dehydrator).
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan