hoeveelheid sneeuw begin juni Alpen of Pyreneeen


Hallo allemaal,

Wij plannen momenteel een korte vakantie van een week begin juni, om te wandelen in ofwel de Alpen of de Pyreneeen, met voorkeur voor de Alpen omdat dezer dichterbij zijn. Wij zijn van plan enkele dagen een trekking te gaan lopen en proberen dan ook wild te kamperen.

Ik heb alleen geen ervaring om deze bergen in te trekken zo in het voorseizoen. Heeft er iemand een idee hoeveel sneeuw we nog tegen kunnen komen? Is het mogelijk om bijvoorbeeld boven de 3000 meter te lopen? Of zullen we een lager gebied moeten opzoeken? We hebben wel veel ervaring met wandelen en een beetje sneeuw vormt ook geen probleem, maar het moet wel veilig blijven natuurlijk. We willen geen touw, stijgijzers of pikkels meenemen in ieder geval.

Alvast bedankt!
Groet,
Thomas
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Begin juni is nog heel vroeg voor de Alpen, zeker na deze sneeuwrijke winter. De afgelopen dagen is er boven ca 1800 meter weer sneeuw bijgevallen.
Mijn inschatting is dat begin juni boven de 2000 meter rekening gehouden moet worden met uitgebreide sneeuwvelden. Boven de 2500 meter zal het alléén nog sneeuw zijn. Maar goed; als het vanaf nu alleen nog maar 30 graden wordt kan alles anders zijn. Voorlopig ziet het er op 1800 meter zo uit:
http://www.bergfex.at/lifte-graen/webcams/c202/

Ik zou een trektocht doen in de alpenrand; Zuid duitsland, Oostenrijk Bregenzerwald of rond Tannheimertal. Op zich mogelijkheden zat.
 
Hoi Thomas,

Er is veel en laat sneeuw gevallen in de Pyreneeën dit jaar. Zo zijn gebieden die normaal al sneeuwvrij zouden zijn van onder de 2000 meter nu nog besneeuwd.

Zo is er in de afgelopen dagen ook wat gevallen (zo'n 10cm extra). Zie ook http://www.snow-forecast.com/maps/static/pyrenees/last7days/snow

Boven de 3000 meter moet je in de Pyreneeen begin juni in ieder geval nog rekening houden met sneeuw. In dat geval stijgijzers mee dus :)

Raymond
 
Hey Thomas zoals al gezegd werd hierboven is een mogelijkheid om het (ietsje) lager te houden.

Een mooi stukje om te lopen vind ik zelf het eerste tracée van de GR 10 in de pyreneen. dit loopt door het relatief lage baskenland maar is wel ontzettend mooi ( en als ik me niet vergis staat daar strx alles in bloei! ) Het voordeel van dit tracée is de bewegwijzering maar ook de beschrijving in het Ton Joosten boekje ( en als je dan de smaak te pakken krijgt kun je op een ander momement de GR aflopen ;) )

ER zijn ook voldoende winkeltjes onderweg in de eerste 15 etappes dus veel meeslepen hoeft niet.
Ook is dit stuk in de zomer GILLEND heet en dat ontloop je op deze manier ook mooi!

Ik zou zeggen : ga eens bij een Bever oid langs en kijk eens in het boekje!

Verder Veel succes!

grtjs
Tim
 
Stimmt! Ik heb de gids van Ton (http://www.hiking-site.nl/boekrecensies_sa_wg10.php) er zelf ook nog maar even bij gepakt om te kijken wat hij zegt over juni.

In het kort komt het er op neer dat je dan prima terecht kunt in Baskenland, maar verder op zeker nog wat sneeuw tegen zult komen. Nadeel van juni is echter ook dat de zomer nog niet is door gebroken en je dus rekening moet houden met af en toe slecht weer. Wel staat dan alles mooi in bloei. Maar dat geldt voor de Alpen voor juni volgens mij ook :)

Letterlijk schrijft hij zelfs: "Mocht je het hebben voorzien op de GR 10 in het centrale gedeelte van de Pyreneeën, dan lijkt het mij hoe dan ook het best om niet voor eind juni naar de Pyreneeën af te reizen."

Raymond
 
Bedankt allemaal! Ik zal de optie Baskenland eens gaan onderzoeken. Nadeel is wel dat het erg ver weg is... Ook de alpennoordrand is daarom in de picture.
 
Dan kun je eens kijken naar de Maximiliaans Weg.
Is echt aan de rand van de vooralpen en komt niet hoog.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
Of het gebied rond het Lago di Lugano of Lago di Como. Makkelijk te bereiken met de trein (retour 55euro CityNightline) en je kunt zowel hoog of laag afhankelijk van de omstandigheden.
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan