Hoge Tatra, Polen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi,

Heeft er iemand meer informatie (uit eigen hand) over het trans Tatra Trail in de Hoge Tatra in Polen.
Ik heb al kaarten, google-info en dergelijke maar hoor graag van mensen die hier ook al een meerdaagse trekking gedaan hebben. Het plan is om eigenlijk op hoogte te blijven vandaar mijn vraag over het transtatra pad waarvan ik ooit ergens heb gelezen dat dat helemaal over het gebergte gaat.

ik vlieg 15 juni naar Krakow; bedankt alvast,

russian_nomad
 
Hi,

vanwaar vertrek je precies? Zelf ben ik er een aantal jaren geleden ook geweest (en dat merk ik nog dagelijks...). Wij liepen vanaf Zakopane (leuk stadje) via de Tatra national park terug naar idd zakopane. Let er wel op dat je echt niet kan en mag wildkamperen (levert veel ellende op met de lokale douane/ leger). Je hebt in dit park een aantal lager gelegen "wandel-snelwegen" waarover de gewone pool rondwandelt, zijn erg goed aangelegd maar je wilt best snel daar vanaf. Kijk een beetje uit op de zwarte routes, kom je nogal dingetjes tegen waarop je zelf liever afgezekerd zit en een paar kleine via-ferrata achtige dingetjes, en deze routes zijn erg lang ivm het verblijf in hutten. Kennis van bij ons thuis komt uit het Slovaakse deel van de Tatra en die wist te melden dat er zeker een a twee keer per jaar aan die zijde beren door het dorp wandelen, en ook schijnen er wilde katachtigen rond te wandelen (helaas niet gezien) das ook zoiets om rekening mee te houden.

owja, vergeet geen ticketje te kopen voor het park.....

Kzou der zo weer naar toe willen... erg mooi daar.

Bas
 
Hoi Bas,

Ik vertrek vanuit Zakopane. Ik ben daar in 1993 voor het laatst geweest. Kleine camping waar ik de enige koepeltent had tussen alle kleine katoenen "driehoek" tentjes en waar de paspoorten van iedereen in een kartonnen doos voor de receptie zaten...
Dus zal nu wel heel wat veranderd zijn. Heb toen voornamelijk dagtochten gemaakt vanaf die camping in Zakopane (Giewont, Morskie Oko etc).
De lager gelegen "wandel-snelwegen" wil ik nu juist vermijden en proberen op hoogte te blijven, en overnachten in de bivaks of hutten.
ticket kopen voor het park; dat doe je toch eenvoudig bij de ingang?

russian_nomad
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan