Hongarije Bukk gebergte


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Deze zomer ga ik naar Hongarije o.a. in het Bukk gebergte lopen.
In 2005 was er ook al een draadje op deze site met de vraag of iemand daar ooit was geweest en tips had, ook ivm wildkamperen.
Deze vraag bleef toen onbeantwoord, hopelijk is dat nu anders.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hallo RRM,

in mei 2002 was ik met wat vrienden in het Bukkgebergte. Supermooi, als je van beuken houdt. Prachtige kleuren weet ik nog.

Mij viel op dat de Bukk een bekend vakantiegebied vormt voor de Hongaren. Het was er redelijk druk met dagjesmensen; Nu kampeerden wij zelf ook aan de rand, en liepen wat dagtochten, maar ik heb de indruk dat het hele gebied wel drukker bezocht is. De Hongaren hebben overigens een ander idee van vrije tijd dan wij: ze zoeken zo snel mogelijk één van de vele barbequeplaatsen op en maken een fikkie met de hele familie.

Het gebergte is goed toegankelijk, de paden waren goed onderhouden, en zoals me ook in de Slowaakse Tatra opviel was het er opmerkelijk schoon. Ik kan me niet herinneren dat wildkamperen echt een optie is. Het is er gewoon net iets te druk voor, zeker aan de randen van het gebied. Maar ik zou zeker een second opinion vragen!
 
Hallo Maarten,

Mag ik vragen waar jullie aan de rand kampeerden? Bij Lillafured, toevallig of bij Szilvásvárad mischien?
Wij twijfelen nog waar wij heen gaan, over de camping heb ik het dan.
Het schijnt dat je vanuit beide plaatsen mooi het Bukk park in kan wandelen of fietsen.
 
Hoi,

het is alweer lang geleden, in 2002. We waren in Eger en nog een plaatsje dat daar wat ten noorden van ligt. Heb zelf geen kaart meer van het gebied, dus kan je daar niet verder mee helpen. We waren nogal op de bonnefooi en hadden totaal niets gepland. We kwamen zover als het treintje vanuit Eger ons liet gaan.

Die camping was in ieder geval vrij goed: lekker basic maar toch verzorgd. We waren daar toen ook de enige (buitenlandse) toeristen, wat het natuurlijk leuker maakt.

Succes met de reis!

Maarten
 
>Hoi,
>
>het is alweer lang geleden, in 2002. We waren in Eger en nog
>een plaatsje dat daar wat ten noorden van ligt.

>Die camping was in ieder geval vrij goed: lekker basic maar
>toch verzorgd. We waren daar toen ook de enige (buitenlandse)
>toeristen, wat het natuurlijk leuker maakt.


Wij gaan ook wel even kijken in Eger, moet een leuk stadje zijn. Ik denk dat wij toch maar naar lillafured gaan, aangezien dat aan de voet van de kalksteenformatie het Bukk plateau ligt.

Het zal leuk zijn als er niet te veel Nederlands sprekende touristen op onze camping zullen staan. Het geeft toch meer een echt buitenlands vakantie gevoel wanneer je alleen vreemde talen hoort. Maar ach, wij zullen toch niet veel op de camping te vinden zijn.

Bedankt voor je berichtje.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan