Hoofdlampje Blokker


Status
Niet open voor verdere reacties.
Na de brandertjes bij de LIDL nu ook een hoofdlampje bij de blokker gespot.
Hij is vrijwel gelijk aan een petzl tikka (een regelrechte kloon zou je het ook kunnen noemen.)en heeft 5 ledjes.
Het lampje doet het voorzover ik heb gezien prima (ik heb er gelijk een gekocht). Hij kost 2.99
Ik ben wel benieuwd wat nou precies het grote prijsverschil tussen dit lampje en zijn dure broertje van petzl rechtvaardigt. Ik heb wel gemerkt dat het hoofdbamdje niet zo heel stevig is.
Heeft iemand er ervaringen mee? (en zoniet, dan was het gewoon een tip);)
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Ja ik heb ervaring met deze hoofdlamp.

Je kunt hem nu niet bepaald vergelijken met petzl naar eigen ervaring. Het hoofdbandje liet tijden een nacht hike in de ardennen los waardoor het de lamp gelijk stuk brak. Gelukkig heb ik altijd een reserve bij me ;-)

Mocht jij er wel geluk bij hebben, veel plezier!!
 
Wil hier wel even op reageren. Lampje in kwestie ken ik niet maar afgelopen februari kwam ik terug van in wintertocht uit Noorwegen en aangezien ik toch nog wat tijd overhad ben ik naar Globetrotter Hamburg gereden. Was wel beieuwd naar de winkel. Kocht daar een Tool (leatherman kloon) en een hoofdlampje met 8 LEDjes voor mijn zoontje.
Tool was 9,95 en het lampje 6,95. Ik kan maar een conclusie trekken. Voor wie serieus gebruik wil maken van zijn spullen moet gewoon goed spul kopen. Tool rammelt zo'n beetje uit elkaar en het hoofdlampje bestaat niet meer. Begon na 2 weken al te flikkeren en na 4 weken was het een bouwpakket.
Nu wil ik niet alle goedkopere spullen afkraken want in sommige gevallen zullen spullen ver onder de normale prijs worden aageboden om klanten te trekken maar in het algemeen kun je rustig concluderen dan de betere spullen toch bij de erkende merken vandaan komen.

Groeten

Buitenbeentje
 
er is natuurlijk een verschil of je iets van petzl koopt of van een onbekend merk. Mijns inziens moet je altijd kijken of het de prijs waard is. Voor 2,99 kun je niet al te veel verwachten.
 
Hi,

De duurdere merken gebruiken meestal de laatste technologie en dat kost nou eenmaal geld, afhankelijk van je gebruikspatroon moet je overwegen of het de extra investering waard is.

Persoonlijk koop ik de essentiele gear van de best mogelijke kwaliteit die ik kan vinden om onaangename verrassingen te voorkomen.

Mijn lampen zijn simpel, robuust, waterproof, lichtgewicht en specifiek geselecteerd voor een bepaald doel.

Gr,
Jan Anne
- LED there be light in the darkness... -
 
Aangezien ik mijn Petzl niet meer kan vinden, is ergens in huis zoek geraakt en verwacht dat ik hem (ooit) nog wel terug vind, heb ik laatst bij de Xenos ook een kloon gekocht met 5 LED's voor weinig.
Bij thuiskomst bleek 1 LED het niet te doen maar de overige prima.
Had er natuurlijk mee terug kunnen gaan maarja druk druk druk..
Behalve in de tuin heb ik hem nog niet uitgeprobeerd, over een paar weekjes zal ik hem echt gaan testen. Gelijk een ander hoofdlampje gekocht met 3 LED's en een gewoon lampje, ook bij de Xenos voor weinig, om gewoon eens te proberen.

De eerste generatie Petzl (die ik had/heb) was kwalitatief ook niet zo geweldig, heb het schakelaartje als eens gerepareerd, en een palletje van het batterijenklepje brak af bij het sluiten.
Verder er wel blij mee (geweest).

Cheers
Frank.
 
De Petzl copy van de Xenos blijkt het na een paar dagen intensief gebruik in de Belgische/Franse bossen prima te doen.
Het enige nadeel wat ik heb kunnen vinden is dat het schakelaartje een drukknopje is (ipv een schuifschakelaar zoals op m'n oude petzl) waardoor hij wel eens (regelmatig) per ongeluk aan wil gaan als ik hem in mijn broekzak heb zitten.

Cheers,
Frank.
 
hoi,

Heb ook een namaak petz van xenos! twee weken gebruikt! een perfekt ding!
alleen zoals frank schrijft, dan ie wel eens spontaan aangaat! dat was bij mij ook! maar een beetje tactisch opbergen helpt ook!


gr sylvia
 
>Ik ben wel benieuwd wat nou precies het grote prijsverschil
>tussen dit lampje en zijn dure broertje van petzl
>rechtvaardigt.

Ik wil een vergelijking maken met matjes van TAR. Zijn nogal prijzig die dingen terwijl ze maar een paar euro kosten om te maken. Waar je bij TAR voor een groot deel voor betaald is de aftersales. Ik heb gedelamineerde matjes van 15 jaar (en ouder) voorbij zien komen die gewoon netjes gecrediteerd werden. Kijk das pas service; gewoon een nieuw matje krijgen als'ie naar 15 jaar delamineerd. Koop je een matje bij de Aldi die na x jaar delamineerd dan krijg je niet een nieuwe (denk ik). Misschien heeft petzl ook wel zo'n goede after sales. Hat zal iig vast beter zijn dan de after sales van de Xenos Outdoor, toch?

Eins
 
En met Petzl en met TAR zelf goede ervaringen.
Petzl kreeg ik een nieuwe hoofdlamp na 3 jaar ivm losse draad.
En een nieuwe mat van TAR gekregen nadat de oude na 11 jaar gedelamineerd was. Grappige hierbij dat ze in de winkel zeiden dat dat veel gebeurt in warme omgeving met het ventiel dicht maar in mijn geval was het in de sneeuw gebeurt.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
Hmm, nu jullie dit zo noemen: ik heb hier een Petzl Tika waarvan de sluiting defect is waardoor deze nogal eens open valt, 2 jaar oud

Zal er eens achteraan gaan...en ik zal mijn bevindingen hier wel even melden


R
Yr DDraig Goch

R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Oja, da's waar ook, slapen op een skippybal in de sneeuw }(
haha, arme jij.
Dit jaar dus een nieuwe mee.

Cheers
Frank.
 
>Oja, da's waar ook, slapen op een skippybal in de sneeuw }(
>haha, arme jij.
>Dit jaar dus een nieuwe mee.

Ja, en ik heb onlangs zelf een extreme gekocht met aanzienlijk korting.
Ik kan er weer helemaal tegen aan. D :D :D :D

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan