http://www.outdoorgear.co.uk/


Status
Niet open voor verdere reacties.
Heeft er soms iemand met deze winkel ervaring, want zou mij daar de terra nova titan willen aanschaffen is iets van een 360 euro. Want alle winkels die ik opbel in belgie en nederland hebben deze nt en als ze hem moeten laten overkomen zou het ronde de 420 euro zijn. Daarom als je pos/neg ervaring hebt zeg maar. Want zou nt willen dat zoveel geld geef en uiteindelijk nts ontvang.

Bossie
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Jep ik heb er een keer iets gekocht, een Leatherman Charge XTI om precies te zijn. Geloof dat het omgerekend 110 euro was daar terwijl hij hier in de winkel 160 tot 180 euro is. Prima ervaringen mee, snelle levering ook, had hem binnen een week in huis vanuit de UK.

Wat wel een tip is, ik geloof dat je op de site met paypal kan betalen. Doe dat ook! Want paypal heeft tot 500euro een soort 'verzekering' dus als het toch niet aankomt terwijl je al betaald hebt dat je het dan toch terug kan krijgen.

Succes :)
 
Hmm, ik denk dat je er wel rekening mee moet houden dat de nederlandse douane tegenwoordig erg alert is op pakketjes uit het buitenland. Ze heffen onbegrijpelijke invoer rechten (geen idee waarop die dan gebaseerd zijn)dus dan kom je toch duurder uit en is het maar de vraag of je voordeel dan opweegt tegen het moeilijke van een eventueel beroep op garantie. Ik heb het meegemaakt dat we voor twee zendingen moesten betalen en vervolgens hetgeen aangeschaft was konden inleveren bij de sterke arm. Mijn huisgenoot wist wel dat de betreffende onderdelen hier niet 'legaal' mogen, maar het blijft vreemd dat ze je invoer rechten laten betalen over iets wat ze dan ook ter plekke in beslag hadden kunnen nemen. Ik zit verlekkerd te kijken naar afgeprijsde zaken bij Gear shop, maar durf het niet aan vanwege die invoerrechten.
Zijn er nog anderen die hier ervaring mee hebben?

Ali
 
Deze shop is in de EU gevestigd.
Volgens mij gelden geen invoerrechten als je zaken doet met landen die lid zijn van de EU.(Als ik het mis heb dan komt er wel een correctie.;-))
Wel betaal je de BTW van het land waar je koopt.
Je koopt dus niet tax-free.
Door het verschil in hoogte van de BTW en andere lokale lasten in div.landen kan de prijs soms elders lager zijn.

Eric
 
Het is inderdaad zoals je stelt dat lokale handel tussen EU landen geen extra import kosten nog btw mogen worden geheven. Wel kan het zo zijn dat als je bv uit de states wat laat komen je eerst btw en invoerrechten moet betalen, maar normaliter kun je dan ook gelijk de betaalde belasting terug vragen in de states, heb dit een keertje gedaan maar das al lang geleden (nog in het gulden tijdperk...). Geen iedee hoe dat dat nu zit maar bestellingen binnen de eu zijn gewoon direct afgedaan bij afdracht van de btw enzo in het land van verzending.

Laatste pakketje was een week of drie geleden. Dus gewoon binnen de eu bestellen (Spanje ofzo) en dan komt dat goe.

Bas
 
Klopt, vrij handelsverkeer binnen de EU. Als je bijvoorbeeld uit de US besteld, dan is het ook nog gratis mits het minder dan 22euro (of 20, iets in die richting in ieder geval) is. Alles daarboven wordt een bepaald percentage importbelasting gevraagt.
 
> Ze heffen onbegrijpelijke invoer rechten (geen
>idee waarop die dan gebaseerd zijn)

OK Ali,

hier is ie dan nog een keer :

Binnen de EEG bestaan al lang geen invoerrechten meer. En wat
de BTW betreft geldt voor leveringen aan particulieren het
oorsprongbeginsel. Of te wel je betaald gewoon BTW, maar dan
volgens tarief van land van oorsprong. Bij een levering
vanuit UK betaal je dus gewoon totaal bedrag aan leverancier
in Engeland incl Engelse VAT(=BTW). Van enige gevaar of heffing
door de import in NL is geen enkele sprake.

Voor levering vanuit NIET EEG landen, ben je altijd
Nederlandse BTW verschuldigd, en eventueel invoerrechten. Je
betaald geen BTW van het land van herkomst. Dus je betaald
bedrag excl BTW aan leverancier in bijv. US en 19% BTW bij
invoer in Nederland aan onze belastingdienst. Meestal zorgen
de Post of Pakketvervoerder voor betaling en vervolgens
rembours aan jouw. Controle is nagenoeg 100%. Van
invoerrechten bovenop de BTW zal over het algemeen geen sprake
met buitensport artikelen.

MVG

Rolf
 
>Klopt, vrij handelsverkeer binnen de EU. Als je bijvoorbeeld
>uit de US besteld, dan is het ook nog gratis mits het minder
>dan 22euro (of 20, iets in die richting in ieder geval) is.
>Alles daarboven wordt een bepaald percentage importbelasting
>gevraagt.


Hi

Vanuit NIET EEG land dien je bij import in Nederland, Nederlandse BTW te betalen = 19% . Dit is geen import belasting, maar gewooon BTW net zoals je in de winkel om de hoek moet betalen. Als je vooraf aan de leverancier in dat NIET EEG land ook iets van BTW of VAT hebt betaald ben je gewoon getild.

De BTW vrijstelling bij invoer geld als de WAARDE (excl evt buitenlandse BTW) van de goederen minder is dan 22 euro. Met een BTW tarief van 19% in Nederland ,moet je dus alle BTW bij invoer van meer dan 4,18 euro gewoon betalen.

MVG

Rolf
 
"Van invoerrechten bovenop de BTW zal over het algemeen geen sprake
met buitensport artikelen."

Niet akkoord. Ten eerste betaal je geen invoerrechten bovenop de BTW. Wanneer een pakje de EU binnenkomt zal eerst worden bekeken of het desbetreffende pakketje onderhevig is aan een importheffing. Dat tarief kan je zelf makkelijk opzoeken in TARIC. Daarna pas wordt de BTW geheven op de som van de aankoopprijs van je pakketje en het invoertarief. Daarbovenop komen ook nog eens de administratieve kosten die door de douane wordt aangerekend. Ten tweede kan je in TARIC ook mooi zien dat je buitensportartikelen wel degelijk onderhevig kunnen zijn aan een tarief, afhankelijk van het land van oorsprong.
 
Hi WB,


Je hebt gelijk, ik was wat onzorgvuldig in mijn formulering door het woord bovenop te gebruiken, sorry. Dus voor de duidelijkheid:

Invoerrechten worden berekend over de Netto waarde
BTW wordt berekend over Netto waarde + invoerrechten.

En TARIC homepage is redelijk eenvoudig te gebruiken. Ik heb even rondgeneusd. Voor buitensport spullen vanuit de US, wordt inderdaad regelmatig invoerrechtengeheven:
oa
- kunstof tenten 12 %
- GPS navigatie 3,7 %
- rugzakken 2,7 %
voor de liefhebbers hier kun je het opzoeken : http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds/nl/tarhome.htm

Bedankt voor de correctie en de info over Taric. Wellicht weet jij ook iets over de tariven van Douane expediteurs, want die kosten komen er nog boven op. ?


MVG

Rolf
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan