http://www.slaapzakkenopmaat.nl/


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hoi Roel,

Ik heb bij hem een slaapzak laten maken.
Ben er erg tevreden over.
En inderdaad stukken goedkoper.

groet,
Gregor
 
Als ik de spec's van m'n bij Tateljee op maat gemaakte zak invul, lijkt hij inderdaad een stuk goedkoper. Ik heb wel twijfels bij de temperatuur opgave...

grtz
Henk
 
Hoi Henk,

Hoezo heb je je twijfels bij de temperatuur opgave? Verschilt het erg van de opgave van Tateljee?

Groeten,

Marga
 
Ik heb de site van tatteljee niet vergeleken met de site van slaapzakkenopmaat. Maar het verschil in temperatuuropgaves bij gelijke vulgewichtn kan in de een verschil zitten van het gebruikte dons. Dons met een grotere loft (Cuin-waarde) isoleert beter. Dus voor een gelijke temperatuuropgave heb je minder dons nodig met een hogere cuinwaarde dan zeg maar dons met een standaard cuinwaarde. Misschien dat daar het verschil in zit.
 
Geen idee waar het verschil in zit. Ik ben ook geen goede materiaalkenner, maar van Tatteljee is wel bekend dat ze met de best verkrijgbare materialen werken. Slaapzakkenopmaat geeft met véél lichtere slaapzakken een groter isolatievermogen. Daar heb ik dus mijn twijfels bij.

grtz
Henk
 
Dan zou ik bij een bestelling eens goed informeren naar de gebruikte materialen en vooral het dons. Prijsverschil kan ook nog zitten in goed afgewerkte details en kwaliteit van de ritssluiting en tijk. Misschien is het dus verstandig om eens langs te gaan en een voorbeeldslaapzak goed te bekijken.
 
Dag allemaal,

Ik had ook al mijn twijfels omdat wanneer je bv een rits veranderd er heel veel temperatuur omhoog of omlaag gaat.

Ik heb hem twee weken geleden een mail gestuurd maar helaas nog geen bericht gehad, even afwachten dus.

Langs wil ik graag maar ze zitten in Mexico ....

Roel

'Vind waar je naar zoekt!'
----
http://www.wandelenisleuk.nl
 
Tatteljee gebruikt 690 Cuin dons. Bij slaapzakken op maat kan ik het niet vinden maar dat zal dan wel bijna 800 Cuin moeten zijn als ze met significant minder dons meer of gelijkwaardige isolatie bieden. Wel even checken! Beide kunnen 95% ganzendons leveren. Slaapzakken op maat wil eventueel ook nog filteren om 100% ganzendons te leveren.


Slaapzakken opmaat werkt alleen met Pertex microlite (vnl windblokkerend en kan een beetje tegen vocht) en Pertex Endurance (windblokkerend en duidelijk beter vochtbestendig). Tatteljee noemt de productnamen van hun materialen niet. Ze verhandelen ook geen slaapzakken met waterafwijzende eigenschappen, tenminste ze noemen het niet.

Bij slaapzakken opmaat langs gaan is nogal lastig, hij zit in Mexico... Maar er zijn wel eenaantal slaapzakken van hemhier in NL in omloop. Gewoon deze even goed bekijken en vragen naar de ervaringen.
 
>Dag allemaal,
>
>Ik had ook al mijn twijfels omdat wanneer je bv een rits
>veranderd er heel veel temperatuur omhoog of omlaag gaat.
>

Ja dat scheelt best wel véél! De rits is namelijk met of zonder tochtslurf een belangrijk lekkage punt. Hoe langer de rits hoe groter de warmte lekkage is. Met een brede en goed gevulde tochtslurf maak je de warmte lekkage uiteraard weer kleiner maar het wordt nooit zo goed als géén rits. Vandaar hoe korter de rits hoe minder warmt lekkage hoe beter de prestatie.
 
Idd maar als Peter bedoeld dat je ook bij Tatteljee een slaapzak volledig op maat volgens je eigen specs kunt laten maken, dus ook andere materialen dan de standaard Taateljee materialen dan klopt zijn stelling weer wel. Maar dan ken ik er nog wel een:
Birdland=slaapzak op maat. Die doen het ook als je even bij ze langs gaat.
 
Aha, ik zie mijn fout al.
Slaapzakopmaat.nl = Tatteljee.
Dit is Slaapzakkenopmaat.nl.
Klein verschil met grote verschillen dus.

Solly.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
>Aha, ik zie mijn fout al.
>Slaapzakopmaat.nl = Tatteljee.
>Dit is Slaapzakkenopmaat.nl.
>Klein verschil met grote verschillen dus.

Ik moest het drie keer lezen voor ik het verschil zag. Hoezo iemands webadres stelen... Jammer dat er zo gelijkende webadressen mogen worden verkocht.
 
Ooh wat sneaky ;-) Maar ja zo werkt dat met domeinnamen. Had Tatteljee maar aan moeten denken toen ze dergelijke generieke naam registreerde. Daar doe je echt juridisch gezien helemaal niets tegen. Dus het is niet eens fout.
 
Of slaapzakkenopmaat.nl had er aan moeten denken bij een dergelijke generieke domeinnaam te kiezen? Of weet jij wie er het eerste was? (niet dat het uitmaakt, hoor!)

In ieder geval bedankt weer voor de discussie! Ik ben er weer wat wijzer van. Ik ga nu eens goed vergelijken qua comfort en neem dan een beslissing!

Roel

'Vind waar je naar zoekt!'
----
http://www.wandelenisleuk.nl
 
Het enige nadeel is dat het dons niet geïmpregneerd is. Voor zover ik weet heeft alleen demmeniesport dat.

en de home pagina op slaapzakkenopmaat.nl is voor het laatst 31december 2007 bijgewerkt..mag hij ook wel iets aan doen..
 
De fam. Tatteljee was in 2006 5 dagen eerder met het registreren van hun domeinnaam, maar zoals reeds gezegd staat niets eraan in de weg een soortgelijk adres aan te vragen.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Je triggert me. Even in de whois gegevens gekeken:
slaapzakopmaat.nl : 21-04-2006 geregistreerd
slaapzakkenopmaat.nl: 26-04-2006 geregistreerd
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan