Hulp bij aanschaf Icebreaker shirts


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Op internet ben ik aan het zoeken geweest over het merk Icebreaker.
Ik heb er een paar vragen over, want ik weet namelijk niet goed wat ik moet aanschaffen. Het is een duur goedje en daarom wil ik meteen de goede aankopen doen. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Allereerst zal ik zeggen waarvoor ik kleding van Icebreaker wil gebruiken:
- wandelen in zomer en winter in Nederland
- wandelen in mei t/m september in Frankrijk/Spanje, vooral in de hogere gebieden (Alpen, Pyreneeën)
- fietsen woon/werk (vanaf 5 graden)
- motorrijden (vanaf ongeveer maart t/m oktober: voornamelijk met droog weer).

Op zich wil ik wel bijvoorbeeld 3 shirts aanschaffen, maar welke diktes dan en welke juist met een lange of korte mouw en/of rits(je)? En is het handig bijv. 2 stuks over elkaar aan te trekken, of juist niet? En zo ja, welke dan in welke situatie?

Van internet heb ik al wel begrepen dat Icebreaker niet kriebelt, prima isoleert ook als het nat is en dat het niet snel zweetgeurtjes aanneemt. Maar waar ik niks over kan vinden is of het krimpt of niet. Ik ben 180 lang dus ik denk dat ik al snel op een L of wellicht XL uit kom (juist wel of geen rekening houden met krimp)?

Hierover kan ik namelijk echt helemaal niks vinden op internet... En nu weet ik het helemaal niet meer. :eek:

In een outdoorzaak heb ik al verschillende shirts aan gehad, dus ik weet hoe het voelt. De ene medewerker sprak de andere tegen en dat gaf mij niet het juiste gevoel en dus de doorslag de juiste shirts te kunnen kiezen. x(

Wie kan mij helpen de goede shirts te kiezen?

Groetjes,
Buitenspeelster
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Wat geschikt is voor jou, is natuurlijk erg persoonlijk.
Ik heb ervaring met 1 shirt van Icebreaker. Dat is een dik thermoshirt met lange mouwen. Deze is alleen geschikt voor in de winter en eigenlijk ook dan is het nog te warm, want ik gebruik het alleen 's avonds bij de tent en niet overdag als ik wandel. En ik heb juist ooit een dikke aangeschaft, omdat ik zo'n koukleum ben. Ik zou nu zeker voor een dunnere versie kiezen, omdat ik inderdaad liever met laagjes werk. Hoewel ik me wel kan voorstellen dat het op een motor in de winter wel lekker warm is.
Voor een zomershirt zou ik korte mouwen kiezen, zodat je bij temperaturen boven de 20 graden niet je shirt hoeft te wisselen gedurende de dag, maar alleen een extra laagje aan of uit moet doen.

Ook hebben ze iets met de wol gedaan, zodat het niet kriebelt en geen allergische reacties veroorzaakt. Dat werkt erg goed, want het is de enige wollen kleding (en dekens) waar ik niet allergisch voor ben (en dus geen grote rode jeukende bulten van krijg).

Saskia
 
Niet te groot kopen, zolang je wast volgens voorschrift dan gaat het goed.

Qua diktes, hangt er van af waarvoor je het wil gebruiken. Als eerste onderlaag of als extra tussenlaag of boven laag bij lekker weer.

Qua onderlaag zou ik voor de dunste gaan en de op een na dunste voor 's winters, de dikkere varianten zijn meer voor tussenlagen als het erg koud is of als enkele buitenlaag als het wat warmer is.

Nog een tip ik was vanmiddag bij Denig In Den Haag die aan het opheffen is (50%), en er hingen er nog een paar dames modelletjes. Het was echt niet veel meer maar als er iets voor je tussen zit scheelt het maar mooi weer.
 
Hoihoi,

Ik heb een aantal shirts in de kast liggen. Ik heb de shirts bijna dagelijks aan. Ik zweet nog al veel, en dat vind ik een nadeel als ik een icebreaker aan heb omdat deze dan lang "nat" blijven. Bij het wandelen vind ik dit geen probleem, dan heb ik de icebreakers dag en nacht aan.

Ik ben 1,87 meter en heb van icebreaker maat L. Deze maat is prima maar ik had liever de shirts/truien wat langer gehad (de oasis crew is lang genoeg). De oasis crew (200) met lange mouw heb ik het meeste aan (dag en nacht), van de korte vind ik de pasvorm niet mooi en heeft voor mij geen meerwaarde bij langere tochten (neem dan ook een 320 mee).

Ik ben erg blij met de shirts nadelen vind ik dat er snel gaatjes in komen en dat ze veel vocht vast houden. Maar stinken doen ze na 7*24 niet, soms even drogen en dan kunnen ze er weer tegen.

Met vriendelijke groet,
Tjeerd.
 
>Op zich wil ik wel bijvoorbeeld 3 shirts aanschaffen, maar
>welke diktes dan en welke juist met een lange of korte mouw
>en/of rits(je)?

Hier een mening van een Icebreaker-adept :) Ik ben in het gelukkige bezit van een nog immer uitbreidende collectie. De tanktop is leuk, maar draag ik eigenlijk alleen als onderkleding in werk of dagelijks leven. De reden is, dat ik bij outdoordingen graag wil dat het zweet opgenomen en afgevoerd wordt, en dat doet de tank niet onder de armen.

Daarom heb ik als ik op pad ben altijd een shirt met korte mouwen aan. Gewoon de 200. Wanneer het echt koud is, wordt dat een 200 shirt met lange mouwen. Daar slaap ik ook in. Ook heb ik een legging, de 200. Daar slaap ik in of die draag ik bij de bivak.

Dan heb ik ook nog de 260puli met ritscolletje. Die draag ik enkel als tweede laag. Om een 260 of 320 als eerste laag te dragen, moet ik half dood zijn denk ik, want dat is echt errug warm en ik ben een koukleum, dat mag je hier aan iedereen navragen :)

>En is het handig bijv. 2 stuks over elkaar aan
>te trekken, of juist niet? En zo ja, welke dan in welke
>situatie?

In de meeste gevallen worden er niet twee lagen Icebreaker gedragen. Ik doe dat lekker wel :) Maar als het vanwege warmte zou zijn, dan ben je warmer uit met een fleeceje over je eerstelaag Icebreaker. Voor mij is het een voordeel, dat niet alleen de eerste laag niet gaat ruiken, maar ook de tweede laag niet. Overigens neem ik maar zelden een fleece mee.

Mijn persoonlijke ervaring is wel, dat twee lagen (200 en 260) Icebreaker minder wind doorlaat dan één laagje en een fleecetrui.

>Van internet heb ik al wel begrepen dat Icebreaker niet
>kriebelt, prima isoleert ook als het nat is en dat het niet
>snel zweetgeurtjes aanneemt. Maar waar ik niks over kan vinden
>is of het krimpt of niet. Ik ben 180 lang dus ik denk dat ik
>al snel op een L of wellicht XL uit kom (juist wel of geen
>rekening houden met krimp)?

Qua lengte kom je net toe met een L, zeker als je niet gezet bent. De krimp zou hooguit vijf procent mogen zijn, maar tijdens het dragen, krijgt je shirt ietsje meer volume, net een spijkerbroek :) dus dat compenseert weer. Toch raad ik altijd aan eerst te passen. Het moet passend zitten, niet strak en zeker niet los. Oh, hou je trouwens absoluut aan het wasvoorschrift, want het kan wel degelijk krimpen en gebruik geen wasverzachter. Liefst ook een hiervoor geschikt wasmiddel, sportwash ofzo, zodat er geen zeepresten in de kleding achterblijven.

Voor szomers gebruikte ik tot nu toe ook de 200versie, omdat ik nogal eens nonchalant met mijn spullen omga en een 150 of 140 me zo teer leek, maar ik ga er geloof ik toch maar eens eentje proberen, want ik hoor er van een medeprikbordgebruiker zoveel lovende woorden over.

HTH,
 
Afgelopen mijn eerste Icebreaker gekocht en hij bevalt goed. Het is een shirt met korte mouwen van de 200 versie. Ik ben 183 en heb een L die goed past. Voor de winter vond ik de 200 perfect als eerste laag, maar ik denk dat ik voor de zomer een dunnere versie ga aanschaffen. Maar ik moet wel zeggen dat ik het nogal gauw warm heb....

Arjen
 
Ik heb er ook 2, maar ze bevallen mij niet zo goed.

Een 200 met lange mouwen is nog wel fijn in de winter, maar de dunne van 140 kriebelt toch, gaat wel degelijk ruiken en er is al spontaan een gaatje ingevallen.

Sorry, maar ik koop ze dus niet meer.

Gr, Annette
 
Dus als ik het goed begrijp zou bijvoorbeeld een 150 korte mouw en een 200 lange mouw een goede optie zijn.

Is het volgens jullie overdreven om dan ook een 260 er extra bij aan te schaffen, of is het dan logischer (als het kouder is) het 200 shirt over de 150 heen aan te trekken? Of is dat echt veeeel te warm?
 
Zelf zou ik inderdaad voor een van de lichtere kiezen. Maar ik zou zeggen, probeer er eens een en vind uit wat voor jou comfortabel is. Dan kun je altijd nog wat aanvullends kopen.

Arjen
 
Ik heb zelfsinds 2 jaar ervaring met icebreaker, sindsdien flink in gaan investeren.
Als je je maat een beetje hebt gevonden dan kun je ook veel uit de USA laten komen omdat de webshops daar soms goede aanbiedingen hebben en de dollar koers het soms extra interessant maakt.

Heb nu verschillende shirts van 150 tot en met 320. De onderste laag is bijna allemaal short sleeve en heb ik in medium. 2e laag is vaak long sleeve en beetje afhankelijk van het weer een 200 of 260, vooral de 260 vind ik erg lekker dragen, kan ook als buitenlaag gebruikt worden als het frisjes word. De 320's heb ik met name aan als ik me wel warm wil kleden maar zelf niet actief aan het sporten ben (training geven buiten). Heb wel gemerkt op een hoogte van 5000 meter afgelopen najaar dat 3 lagen icebreaker over elkaar vaak lekker winddicht zijn maar niet benauwd warm.

Ik ben trouwens 1.78 lang, man en neem mijn ondershirts (1e en 2e laag) in medium en de 320's in large.

Ze hebben trouwens ook hele goeie dunne en dikke mutsen.

Succes!

iorus
 
>Een 200 met lange mouwen is nog wel fijn in de winter, maar de
>dunne van 140 kriebelt toch, gaat wel degelijk ruiken en er is
>al spontaan een gaatje ingevallen.

In mijn Icebreakershirtje vielen zelfs een heleboel gaten. Ik heb hem teruggebracht naar de winkel en mocht enige tijd later een nieuwe op komen halen.
Lastig is dat ik niet precies weet hoe sommige gaatjes zijn ontstaan. De gaten ter hoogte van de heupband spreken voor zich. Maar de vele gaatjes op mijn rug, tussen mijn schouderbladen? Misschien heb ik hem niet voorzichtig genoeg uitgetrokken. Of was dat een plekje waar motten gingen zitten.
Ik begin nu weer overnieuw met mijn Icebreakershirtje en kijk hoe deze het nu volhoudt.

Gr. Huib
 
En welk wasmiddel gebruiken jullie? Kopen jullie een speciaal wasgoedje in de outdoorzaak of doen jullie het gewoon bij de spijkerbroeken op 30 graden en met bijvoorbeeld Dreft?

Ik weet dat je geen wasverzachter mag gebruiken, je beter je Icebreaker niet moet wringen en niet in de droger.

O ja, als de gaatjes van jullie van motjes komen: sterk ruikende kruiden als lavendel schijnen te helpen. Ook houden motten niet van de geur van Cederhout.
 
Gewoon in de was alleen nooit wasverzachter of wat anders dan gewoon wasmiddel erbij. En als ik zelf zou wassen, zou ik alleen maar sportwash gebruiken voor al mijn buitensportzooi, falkesokken, jassen, broeken, wol, fleece en meer van die bende.

Maar ik ben al blij, dat mijn man zo lief is om mijn spullen apart te wassen zonder wasverzachter :)
 
Ik zal de eerstvolgende keer als ik naar mijn sportwinkel ga het shirtje meenemen en vragen wat ze er van vinden.

Dank voor de tip.

Toch raar, dat ik toch steeds liever een gewoon t-shirtje uit de kast trek. Het zit me blijkbaar toch fijner.

Groet, Annette
 
Ik heb het met de 200 warm genoeg, je trek daarover toch meestal nog een of twee andere laatjes aan (fleece en waterdicht). 150 kort en 200 lang lijkt mij een goed begin, mocht het te koud zijn kun je altijd nog een andere erbij kopen.
 
>En welk wasmiddel gebruiken jullie? Kopen jullie een speciaal
>wasgoedje in de outdoorzaak of doen jullie het gewoon bij de
>spijkerbroeken op 30 graden en met bijvoorbeeld Dreft?

Ik was alles (gewone kleding en buitensportspul) met gewoon wasmiddel van Ecover. En dan niet in de aanbevolen dosering maar ongeveer 1/4 daarvan. Ik zie het nut niet van speciale wasmiddelen.

Ben overigens benieuwd wie er achter "buitenspeelster" steekt, in je profiel staat alleen dat je "male" bent...

grtz
Henk
 
Intussen heb ik een Icebreaker Chakra Zip aangeschaft (dikte is 200).

Ik moet zeggen: het zit hartstikke lekker. Maar... hij gaat toch aardig ruiken onder de oksels. Ik heb hem aan met fietsen (afgelopen 2 weken). Ik fiets zo'n kleine 20 km per uur en dat 2x per dag zo'n 15 km. Ik ben zeker niet een zweterig type, dus het verbaasd me dan ook dat hij wél gaat stinken.

Doe ik iets verkeerd (moet je juist geen deo gebruiken bijvoorbeeld) of ben ik te dik aangekleed geweest waardoor het toch ging ruiken met de inspanning die ik verricht heb?

Ik baal hier best goed van!!! :-(

Welke ervaring hebben jullie ermee?
 
2 weken niet gewasssen? Geen slechte prestatie, moet je eens synthetisch na 2 weken gebruik ruiken....
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


>2 weken niet gewasssen? Geen slechte prestatie, moet je eens
>synthetisch na 2 weken gebruik ruiken....
>


Oeps... Nee, dan begrijp je me verkeerd. Na de eerste 15 km rook het al, dus op de terugweg naar huis weer dat shirt aangehad. En na 30 km was het geurtje zo gezegd 'Niet meer leuk'. Gewassen in 'Robijn wol en fijn'. Rook weer goed.

Vanmorgen weer aangehad, en weeeeeeeeeer ruik je een beetje zweetlucht onder de oksels. Terwijl ik niet eens hard gefietst heb en ook niet hard gezweet.
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan