Hulp gezocht bij samenstellen reis apotheek


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Voor eXpeditie Lena 2005 ben ik een reis-apotheek aan het samenstellen. Wie heeft hier ervaring mee? Ik wil er wat meer instoppen dan alleen maar pleisters en pijnstillers. Wat is handig om mee te nemen? Ik zit er over te denken om bij mijn huisarts langs te gaan om wat medicijnen mee te krijgen die normaal alleen op voorschrift beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld extra zware pijnstillers. Kan dat? Hoe doe je dat? Waar koop je een zetje om te hechten? Kun je dat eigenlijk zelf doen in geval van nood. etc.

Iemand advies?

Alvast bedankt,

gr,

Just
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Just,
nog geen jaar terug is dit al eens aan de orde geweest hier.
Het lukt mij niet om direkt te linken maar via deze zoeksleutel moet het je wel lukken:

"Ideale EHBO kit voor bergen"
Op het kampvuurforum.

En over zelf hechten::
Ja het is mogelijk om dat zelf te doen, maar dan moet je wel erg goed weten waar je mee bezig bent.
Je hebt het over een "expedite" en daar stel ik me bij voor dat je met een team mensen een behoorlijk extreme tocht wil gaan doen.
Als dat klopt zou je er aan kunnen denken om of gezamelijk EHBO, of liever zelfs ook "First Responder" te gaan doen, dat gaat nl, een flinke stap verder dan EHBO, of om je team uit te breiden met een teamarts of verpleger.

Succes

Yr DDraig Goch


R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Ik weet het zo niet of het aan te raden is om van alles en nog wat mee te nemen.
Op een bepaald moment kan iemand zo ziek zijn dat het beter is om de reis af te blazen dan bv onoordeelkundig antibiotica te gaan slikken.
Pijnstillers o.k. maar wat zijn "extra-zware pijnstillers"? Onderdruk niet teveel signalen die het lichaam jou geeft denk ik dan.
http://oppad.nl/u_op_uitr_info_ehbo.htm
om toch maar iets te sturen.

Just, aan jou en alle andere buitensporters
'Een gezond lijf in 2005'

Dan heb ik bij deze ook mijn wensen doorgestuurd.
Ivo
 
Just.

Mocht je wat nodig hebben, geef ff een gil.
Ik kan nog wel aan wat lekkere tabletjes komen en ook verband materiaal zoals zwachtels en gazen.
Sponser ik jullie een beetje als jullie als tegenprestatie maar een hiking-site summitvlag mee nemen en er een paar mooie foto's mee maken voor de summitvlaggen pagina.

Peter.
(Ik stond vandaag nog voor je deur en heb een kaart in die grote rode brievenbus van de PTT gegooid).
 
Expeditie,

wat voor expeditie? Als het echt heftig is, meerdere weken bijvoorbeeld in hoogalpineterrein, moet je gewoonweg een arts meenemen. Een EHBO-kitje is dan absoluut niet voldoende. Als het is om eerste hulp toe te dienen kun je volstaan met standaard kit met wat extra's. Onder het motto: weet wat je aan het doen bent!! Ik vindt het zowiezo al raar dat iemand die op expeditie gaat (whatever that maybe) dit soort vragen stelt.

:-)
 
Beste EB,

met op expeditie gaan bedoel ik 3 maanden op een vlot van 2,5 bij 4 meter de grootste rivier (de Lena) van Rusland afzakken, door redelijk onbewoont terrein. Er passen 2 mensen op dat vlot, plaats voor een arts is er dus niet (helaas). Het gaat inderdaad om een standaard EHBO kit, en mijn vraag was dus welke extra's er in moesten.

Dan nog even een sneer terug. Je vindt het raar dat iemand die op expeditie gaat dit soort vragen stelt. Waarom? Zijn expeditie's alleen voor mensen die (denken dat ze) alles weten? Vond het eigenlijk wel normaal dat ik advies vroeg, op een terrein waar ik zelf minder ervaren ben.

m.vr.gr,
Just Vervaart

p.s. ben net begon aan mijn doe-het-zelf cursus EHBO voor dummy's dus je hoeft je geen zorgen te maken ;)
 
Hoi Just,

Ik zou eens contact opnemen met Ronald Hulsebosh de man achter "De Reisdokter". Deze arts is meerdere malen expeditiearts geweest en leidt tegenwoordig deze organisatie. Bij hem kan je een consult aanvragen waarin hij je kan helpen met het samenstellen van de EHBO-doos. Dit houdt ook in dat hij je kan voorzien van medicamenten die alleen op voorschrift verkwijgbaar zijn. Daarnaast kan hij je waardevolle tips geven en natuurlijk de benodigde vaccinaties.

Adres gegevens:
Hoofdkantoor - Opaalhorst 7, 2492 GS Den Haag
www.dereisdokter.nl

Veel succes

Groet

Marc
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan