hutten en hotels langs de Tour de Mont Blanc


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
M

mijk

Guest
In de eerste week van augustus gaan we met een groepje van acht vrouwen een stuk Tour de Mont Blanc 'doen': van Courmayeur naar Montroc-le-Planet. Onderweg moeten we enkele keren kiezen uit verschillende overnachtingsaccomodaties. Wie kan me wat meer vertellen over de volgende plekken?
* Refuge Walter Bonatti in Malatra
* Hotel in Lavachey
* Chalet du Col de Fenêtre in Ferret.
* In La Fouly: - des Glaciers
- de la Girolle
- Edelweiss
- Chalet de Dolent
* Verschillende hutten en hotels in Champex-Lac en Champex d'En Haut
* Hotel Col de la Forclaz
* Gite d'etape in Peuty
* Gite-relais in Trient
Als je in een van deze gelegenheden ooit hebt overnacht, graag je reacties!
 
Zelf hebben we de TMB twee jaar geleden gewandeld, maar aangezien we in tenten sliepen kan ik je weinig over de accomodaties onderweg vertellen.
Toch dit:
aan de refuge Bonatti houd ik alleen maar herinneringen over aan wat ik zou omschrijven als een "strand zonder zand" en "zonnebaden zonder water". Het laatste wat ik zoek tijdens zo'n tocht is een refuge met zonnende gasten. Maar als je dat kan appreciëren, is het misschien wel doenbaar. Bovendien waren de toiletten niet zo ongelooflijk proper. Is me verteld door m'n vriendin.
Wat overnachten in Zwitserland betreft, als het allemaal zo in orde is als die ene camping in la Fouly, dan zou ik mij geen zorgen maken. Maar echt directe ervaring heb ik voor de rest niet.
 
Hoi daar

Ik heb 2 jaar geleden de volledige TMB gelopen, grotendeels als huttentocht. Ben gestart in Champex Lac. Daar heb ik met m'n tentje gestaan. Omdat ik teveel bagage had heb ik die achtergelaten en heb de tocht verder als huttentocht gelopen.
Hier volgen mijn hutten:
1e overnachting: Refuge de Peuty. Simpele overnachting met 1 grote zaal. Je kunt er koken. Er is geen waard dus er wordt niet gekookt. Tegen de avond komt er iemand langs die met je afrekend voor de overnachting.
Het is 10 minuten lopen naat Trient waar een supermarkt is. Daar is ook een hotel Dortoir waar ik m'n tent achtergelaten heb en waar ik op het einde van de tocht nog een overnachting heb gedaan. Prima overnachtingsplek. Daar wordt wel gekookt voor trekkers.
2e overnachting Refuge de Col de Balme op 2204 mtr. hoogte. Wordt voor je gekookt. Geen eigen kookgelegenheid. De (oude) eigenares ziet je liever gaan dan komen. Later werd ze iets toeschietelijker. Het eten was wel goed. Goede slaapplaatsen
3e overnachting La Flegere op 1875 mtr. Kijkt uit over chamonix. prachtig. Kun je boeken als hotel of als dortoir. Kunt er goed eten.
4e overnachting in het plaatsje Les Houches bij de refuge Gite Michel Fagot. Kookmogelijkheid voor jezelf. wordt niet gekookt maar je zit in het dorp waar goede restaurantjes en een grote supermarkt zijn.
5e overnachting Refuge La Balme op 1706. Mooie berghut met slaapzalen. Wordt gekookt. Ik heb hier door de dalroute te lopen in feite twee etappes gedaan. Dalroute is wel erg mooi.
6e overnachting Refuge des Mottets. Mooie hut vlak voor de Italiaanse grens. wordt gekookt. Goed eten.
7e overnachting in Courmayeur. Overnachtingsmogelijkheden genoeg maar wel veel duurder. Grotere stad met gezellige winkelstraat. Ben zelf in een kleine onooglijke ** pension gegaan. Was niks, een klein zolderkamertje van 2x5 meter. Gegeten in de stad. Ontbijt van het pension was wel goed.
8e overnachting in La Fouly op 1593 meter. Ook 2 etappes in 1 dag met een deel dalroute. Moest wel vanwege slecht weer die dag. De bergroute was niet goed begaanbaar. Heb in La Fouly in een dortoir vlak naast de plaatselijke supermarkt geslapen. Prima overnachtingsadres. Kunt niet zelf koken.
9e overnachting via Champex (einde van mijn route) met het treintje en de bus naar Trient gegaan en daar m'n tent weer opgehaald en overnacht (zie begin)

Als je wilt heb ik een prachtige summary van de route voor je, geplastificeerd op een A-5 je. Heb ik uit een boekje van een Zwitsers toeristenbureau. De TMB is prima bewegwijzerd, ik heb met dat kleine A-5 je in feite de hele route kunnen doen. Aan de achterzijde had ik informatie opgenomen over overnachtingsadressen. Als je dat wilt hebben mail je me maar: nicokloek@hotmail.com. als je me dan je adres geeft stuur ik het naar je op.

Groet
Nico
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan