Huttentocht Franse Alpen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Ik ben van plan deze zomer (eind augustus) een huttentocht te gaan houden met mijn vrouw. Aangezien ik veel gewandeld heb in de Franse Alpen (omgeving Annecy en Chamonix), wil ik graag in deze omgeving een huttentocht doen. Dit is voor ons de eerste keer, daarom dat wij op zoek zijn naar info mbt mooie tochten.

De tocht moet +/- 1 week duren. Ik heb al 1 optie gevonden: http://www.wandelpaden.com/Rubriek7h.htmlHeeft iemand andere suggesties?


Met vriendelijke groet,

Swen de Munnik
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Swen,

Al aan de Tour de Mont Blanc (TMB) gedacht?
Deze is zeer goed te lopen van hut naar hut en voert je door drie landen heen. Afgelopen zomer hebben wij deze gelopen met de SNP (individuele reis, 6 overnachtingen met ontbijt en avondeten). Als je geintereseerd bent in de details laat het dan weten, dan zoek ik deze even op.
Het is wel een 'relatief druk belopen' tocht, maar toch zeer de moeite waard.

gr. Marike
 
Hallo Marike,

Ik was in de veronderstelling dat de TMB langer dan 1 week zou zijn. Maar zoals jij het beschrijft kan het zeker een geschikte tocht zijn. Ik ben zeer geinteresseerd in de details!

Bij voorbaat dank voor je reactie!

MVG,

Swen
 
Hoi Swen,

De TMB is absoluut meer dan een week. De volledige TMB kan gelopen worden in 9 tot 11 dagen (afhankelijk van de lengte van etappes). Het is wel mogelijk om bepaalde stukken over te slaan, de bus te nemen, o.i.d.
Wat ook een optie is, is de GR5 van St. Gingolph naar Chamonix. Deze tocht kan in ongeveer 6 dagen gelopen worden.

Als je info wilt over 1 van beide tochten, kun je me mailen, heb nog wel wat boeken en kaarten liggen.

Marga
 
Het heeft mijn voorkeur om een tocht te lopen waarbij ik een rondje loop. Dus eindigen op het startpunt. Maar als je mij misschien kunt vertellen waar ik info vind over de GR5, kan ik dit eventueel in overweging nemen.

Bij voorbaat dank!


Swen
 
Zie GR5 op google talloze ervaringen en literatuurtips + adressen op de route met zeer goed voor de impressie foto's e.d. Let wel op ervaringsdata..... Als je Frans kunt: FFRP in frankrijk heeft info www.ffrandonnee.fr

Succes.
 
Wat ik erg handig vind, zijn de boekjes die uitgegeven worden door de FFRP. Hierin vind je een schat aan praktische informatie: wandeltijden, hoogteverschillen, kaartjes en overnachtingsadressen. Soms staan er ook tours in beschreven, zoals de Tour de Dents du Midi en de Tour de l'Ubaye. Zijn helaas alleen in het Frans.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan