huttentocht in oktober

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Michiel
  • Startdatum Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
M

Michiel

Guest
Ik wil met een vriend van mij in oktober een huttentocht maken in Wallis of ergens anders in de alpen. Wie weet leuke routes, waar bovendien de hutten nog open zijn?
 
Hola..

Alleerst moet je er rekening mee houden dat er boven de 2500m al sneeuw kan liggen. Als je zo hoog komt neem dan minstens pickel en stijgijzers mee, en weet wat je ermee moet doen. Tot 2000m zal het wel meevallen.
Het beste wat je volgens mij kan doen is eerst even kijken op http://www.sac-cas.ch . Als je doorklikt naar de berghutten kun je via een handig zoekprogramma de hutten of bivaks naar je gading selecteren (er zijn er in oktober nog veel open). Vervolgens kun je kijken met de kaart of er een route van te maken valt. Tevens vind je hier de aktuele weerberichten.
vwb Oostenrijk kun je kijken op http://www.alpenverein.at of er hutten beschikbaar zijn. Voor Frankrijk is het wat moeilijker..die zijn niet zo georganiseerd als die duitstaligen...maar via http://www.parcs-naturels-regionaux.tm.fr/lesparcs kom je een heel eind. Je zult wel moeten bellen.
Als je wat specifieker bent kunnen we misschien een route op maat voor je uitzoeken.

in ieder geval succes ermee..
:7
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan