huttentocht in Oosterijk voor beginners


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Wij wilen met 4 beginnende bergwandelaars in de tweede helft van september een huttentocht van 5-6 dagen maken in Oostenrijk. Wij ontvangen graag tips over de route. Wat is voor ons een geschikte route?
 
Beste Vliegvisser,

Welkom op deze site.

Gebruik de zoekfunctie van de Hiking-Site eens met "huttentocht Oostenrijk" en je vindt voor minstens een avond en nacht aan leesvoer.

Daarna heb je misschien wat concretere vragen waar andere prikbordgebruikers je graag mee zullen helpen.

Veel plezier alvast!

Marla
 
Allereerst: de tweede helft van September is aan de late kant. De kans op sneeuw boven 2000 meter neemt snel toe. Je kan prachtig weer hebben in September maar het kan ook tegen zitten. Een onder droge omstandigheden makkelijke route kan met sneeuw en ijs een heel ander verhaal worden. Daarnaast sluiten veel hoger gelegen hutten al medio september; maar dit hangt van de regio af. In de lager gelegen gebieden blijven de hutten meestal wat langer open.

Een huttentocht die ik meestal aan beginners adviseer is een tocht door de Schladminger Tauern. Hier vind je een beschrijving van de schladminger tauern höhenweg: http://www.wandern.com/land/at/stei...wanderwege/schladminger-tauern-hoehenweg.html
In deze beschrijving zitten ook wat langere etappes maar die zijn makkelijk te omzeilen of op te splitsen. Voor de eerste etappe staat bijvoorbeeld 7 uur, maar je kan ook bij de Ursprungalm beginnen en dan is het nog maar 2 uur lopen naar de eerste hut. De hutten in dit gebied zijn zo'n beetje allemaal tot eind september open.

Let wel: dit is een technisch redelijk eenvoudige route bij GOED weer. De kans op sneeuw eind September is redelijk groot aangezien een groot deel van de route boven de 2000 meter loopt. Een beginner zou ik toch adviseren wat eerder op pad te gaan.

Dit is een handige site voor info over de hutten in Oostenrijk:
http://www.alpenverein.at/huettenHome/DE/index.php?navid=9

Succes,
Joost
 
Het Karwendelgebied is misschien ook een optie. Dat steigt niet snel en goed te lopen paden ;-) Ik ben begonnen vanaf Scharnitz. Erg mooi.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan