huttentocht met kinderen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
E

erikvanerk

Guest
Aanstaande zomer willen wij met twee gezinnen met totaal zes kinderen (5, 7, 8, 10, 11 en 12) een huttentocht maken van ongeveer 4-5 dagen in oostenrijk of italië en aansluiten een kampeervakantie in Slovenië of Italië. Behalve dat we nu regelmatig naar de bergen op vakantie gaan (alpen, dolomieten, noorwegen) hebben we hier geen ervaring mee. We gaan er van uit dat er per dag niet meer dan zo’n 4 uur looptijd gerekend kan worden. Verder weten we dat het lidmaatschap van de NKBV voordelen heeft ivm verzekering, huttenreservering, huttenkorting e.d. Tenslotte hebben we ook de folder van de Alpenverein (Mit Kindern auf Hütten) gedownload en wat reisverslagen op internet gelezen.

Het blijft dan toch nog lastig om een route te plannen met geschikte hutten (niet te dicht bij de “bewoonde” wereld) en afstanden tussen de hutten. Heeft u hier wellicht suggesties / referenties voor?

Wat heel handig is in de folder van de Alpenverein is de overzichtskaart met hutten. Alleen is dit maar een selectie van de hutten en is het volgens mij moeilijk om genoeg hutten dicht bij elkaar te vinden. Is er ergens een overzicht van de hutten met een tijdsindicatie naar andere hutten. Dit is vaak per hut wel op te vragen, maar zonder overzicht weet je niet waar je moet beginnen.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hallo

Twee jaar terug hebben wij met kinderen gekampeerd en gelopen in het Virgental, Oostenrijk. We kampeerden bij Hinterbichl, vlak bij Prägraten. In dit dal zijn vele huttentochten mogelijk. nze kinderen (ook van twee gezinnen) waren toen 6, 10, 12 en 12. We hebben geslapen in de hutten: Bergerseehutte, Sajat hutte, Essener Rostockhutte en Neue reichenbergerhutte. Het waren steeds tochten van twee dagen, heen en terug. Het is hier echter zeer eenvoudig om tochten aan elkaar te knopen. Kortom, verlengen naar meerdere dagen is goed te doen. De enige passage die wij vervelend en eng vonden was tussen Johannishutte en Sajathutte. Je moet hier een paar keer echt vlak langs steile afgronden. Verder is alles zeer goed te doen.
Ik vond indertijd op internet vrij eenvoudig een kaart met de hutten: www.virgentaler-huetten.at
Verder: bij het VVV is een stempel boekje te halen. Als de kids in iedere hut een stempel zetten kunnen ze later een medaille kopen bij het VVV. Dat kan motiverend zijn.

Vriendelijke groet,
Johan Vermeer
 
Beste Johan, ik neem aan dat je inmiddels al plannen hebt, maar voor het geval van niet hier nog een reactie.
Als je zelf zonder kinderen nog nooit een huttentocht van meerdere dagen hebt gelopen dan vind ik 4-5 dagen mEt zes kids wel ambitieus.
Je zou ook kunnen beginnen met een paar tochten 'uit dal- naar hut - slapen in hut- via andere route naar dal terug' (en hiervoor lenen zich natuurlijk zeer veel hutten.

We hebben twee jaar geleden een mooie huttentocht in het Aostadal in het Gran Paradiso park gelopen met twee gezinnen met 4 kinderen, (8-11 jaar), maar dat was echt hoogalpien, met puinhellingen en steile collen, dus wellicht wat zwaar als je het nooit eerder gedaan hebt.
Maar om in te lopen deden we tochten vanuit de camping naar hut en terug, als hierboven beschreven. Is voor de kinderen om mee te beginnen ook al heel wat:)

een mooie vakantie toegewenst
leonie
 
hoi Johan
ik heb een vraagje. Ik kwam op deze site omdat ik opzoek ben naar campings in de omgeving van Matrei io. De camping in Prägraten kan ik niet op het internet opzoeken. Toch zou ik graag actuele prijzen en telefoonnummers van deze camping opzoeken.
Weet jij toevallig meer en kun jij mij helpen?
Alvast bedankt, Troeltje
 
hoi leonie,
ik kan je helemaal gelijk geven. Je mag de bergen nooit onderschatten, zeker met kinderen niet. Wandelen in de omgeving is altijd erg mooi. Misschien dat er gebruik gemaakt kan worden van stoeltjesliften ed, dat is voor kinderen ook al een hele belevenis.
De omgeving van Johan, Prägraten is mij zeer wel bekend, gaan we al 18 jaar op vakantie, dus ik kan wel zeggen dat het ook voor kinderen zeer de moeite waard is.
Troeltje
 
Hai Johan,
dank je wel voor de links, dat is dus precies wat ik zocht. Ik denk dat ik bij google te ruim gezocht heb, maar ik wist dan ook de námen van de campings niet. Wij lopen er alleen maar voorbij, als we er wandelen, want verblijven doen we in de tuin van een mevrouw die daar woont. We staan daar al zo'n 18 jaar, en bevalt ons nog prima. Dit jaar wil er familie mee, maar die willen toch ook een beetje een eigen stekkie, vandaar dat we nu zoeken naar die campings.
Groeten, Roeline
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan