Huttentocht met kinderen

  • Onderwerp starter erikvanerk
  • Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
E

erikvanerk

Guest
Aanstaande zomer willen wij met twee gezinnen met totaal zes kinderen (5, 7, 8, 10, 11 en 12) een huttentocht maken van ongeveer 4-5 dagen in oostenrijk of italië en aansluiten een kampeervakantie in Slovenië of Italië. Behalve dat we nu regelmatig naar de bergen op vakantie gaan (alpen, dolomieten, noorwegen)en in een grijs verleden wel eens een klimcursus gevolgd hebben, hebben we hier geen ervaring mee. We gaan er van uit dat er per dag niet meer dan zo’n 4 uur looptijd gerekend kan worden. Verder weten we dat het lidmaatschap van de NKBV voordelen heeft ivm verzekering, huttenreservering, huttenkorting e.d. Tenslotte hebben we ook de folder van de Alpenverein (Mit Kindern auf Hütten) gedownload en wat reisverslagen op internet gelezen.

Het blijft dan toch nog lastig om een route te plannen met geschikte hutten (niet te dicht bij de “bewoonde” wereld) en afstanden tussen de hutten. Heeft u hier wellicht suggesties / referenties voor?

Wat heel handig is in de folder van de Alpenverein is de overzichtskaart met hutten. Alleen is dit maar een selectie van de hutten en is het volgens mij moeilijk om genoeg hutten dicht bij elkaar te vinden. Is er ergens een overzicht van de hutten met een tijdsindicatie naar andere hutten. Dit is vaak per hut wel op te vragen, maar zonder overzicht weet je niet waar je moet beginnen.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan