Huttentocht Oostenrijk Kaisergebirge


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik wil a.s. zaterdag vertrekken voor een 6 daagse huttentocht in Oostenrijk.
Nu vind ik geen goede site m.b.t. de wandelroutes.
Kan ik het beste ter plekke informatie inwinnen / kaarten kopen.
Of weet iemand een leuk gebied / route. Aangezien ik met de auto ga wil ik weer op hetzelfde punt terugkeren.
 
Hi Wout,

Goede keuze: 'der Kaiser' is een mooi gebied om te wandelen/klimmen/klettersteigen. Het is niet zo heel erg groot, maar dat is minder erg. Het kan er wel heel erg druk zijn, vooral rond de weekenden: voor bijna de helft van de Beierse bevolking is de Kaiser het dichtstbijzijnde gebied.

In deze buurt de Adlerweg: vanaf Sankt Johann in Tirol naar Sankt Anton am Arlberg, in 23 etappes (= 23 dagen). De eerste drie lopen door de Wilde Kaiser. Meer info vind je op

http://www.tirol.at/xxl/_area/41451...2/415157/_subArea3/507600/_lang/de/index.html

Eenmaal in Kufstein kun je dan via de Zahmer Kaiser (die ten noorden van de Wilder Kaiser ligt) weer teruglopen. Ben je nog eens een dag of drie onderweg. Leuk rondje...

Veel plezier en succes,
Peer
 
Hallo Peer, bedankt voor de informatie.

Mijn voorkeur gaat eigenlijk uit naar een rustiger gebied, als ik dit zo lees kan het er druk zijn maar mischien valt het mee ik ga door de week en de vakantie is grotendeels voorbij.

Ik zie dat er ook klettersteig is. Is het nog aan te raden mijn klimgordel en leeflijn mee te nemen of is dit overbodig?
 
Hi Wout,

Ligt er een beetje aan welke klettersteig je wilt gaan doen. Die op de Pyramidespitze (Zahmer Kaiser) is eigenlijk niet meer dan een 'gezekerde steig', dat wil zeggen dat de staalkabel meer als 'trapleuning' dient dan als klettersteigzekering. In de Wilde Kaiser zijn er wel serieuze klettersteigen, waarbij een complete set noodzakelijk is. Voor meer info, kijk eens op www.klettersteig.de of op www.bergsteigen.at. Daar vind je heel, heel veel klettersteigen, waaronder 8 stuks in de Kaiser.

Nog even terugkomend op de vakanties: zuid-Duitsland heeft volgens mij de hele maand augustus nog vakantie, van de Italianen weet ik het heel zeker en ook hier in Oostenrijk gaat een gedeelte van de kids pas rond 10 september weer naar school...

Maar de Kaiser blijft een heel mooi gebied en eenmaal in de bergen zelf is het een stuk rustiger. Zolang je maar uit de buurt van de makkelijk bereikbare hutten blijft.

Laat later nog eens horen hoe het geweest is, ben benieuwd of jullie net zo enthousiast zijn als wij.

Groetjes,
Peer
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan