Huttentocht Pyreneeën

Kan iemand mij adviseren over huttentochten in de Pyreneeën? Ik zoek drie- of vierdaagse routes waarbij we kunnen overnachten in bemande hutten. Bijv. vanuit Gavarnie, Lescun of een ander goed startpunt in het Parc National des Pyrenées. Alvast dank voor het delen van tips en ervaringen!
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Dank voor je reactie, Raymond. Uiteraard heb ik de zoekfunctie al gebruikt... ik zoek specifiek naar routes in het Parc National des Pyrenees, met dagetappes van 6 à 7 uur.
 
Ik heb nog een boekje liggen van Jolanda met tochten erin. Gebruik het nauwelijks, want ik bedenk liever mijn eigen route zonder hutten. Interesse?
 
@ Hyz Misschien wel! Ik stuur je even een PB.

@ Nordschleife Dat boek ken ik, zoiets zoek ik inderdaad. Ton heeft echter veel onbemande hutjes of bivakplaatsen op zijn tochten. Vanwege een knieblessure wil/kan ik eigenlijk niet meer met volle bepakking lopen :-(
 
Ik geef meestal voor die regio volgende suggestie mee:
Voor een rondje van 3 dagen zou je lescun-refuge d’arlet-borce-lescun kunnen overwegen.

Een rondje in 5 dagen zou er zo uitzien:lescun-refuge d’arlet-Candanchu-refuge d’ayous-borce-lescun

klassieke etappes die over de hrp en gr10 gaan. Met uitzondering van het traject tussen borce en refuge d’arlet maar dat wordt ook geregeld besproken zie bv http://www.topopyrenees.com/randonnee-au-lac-arlet-1986m/

Je zou een stuk HRP kunnen doen door vanaf borce richting d'ayous (of van candanchu tot pombie) te trekken en zo tot refuge wallon te gaan, afdalen naar cauteret om dan met openbaar vervoer de auto terug op te halen.
Je zal om zeker te zijn van een plaats moeten reserveren.
Eerder heb ik die suggestie ook gedaan (toen omwille van seizoen over de gr10)
http://hikingadvisor.be/forum/topic...utten-rondwandeling-in-atlantische-pyreneeen/
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan