Huttentocht voor beginners in Oostenrijk /Slovenie


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo
Begin juli wil ik met mijn vriendin een huttentocht maken van ongeveer een week. We hebben dit nog nooit gedaan dus willen rustig aan beginnen dus een eenvoudige tocht maar wel op hoogte en met geen sneeuwvelden etc.

Wie heeft ideeen voor bepaalde regios in Oostenrijk of Slovenie
die geschikt zijn voor eenvoudige huttentochten?

Groet

Jeroen
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik heb enige jaren geleden een rondje Ötztal gemaakt.
Gestart in Obergurgl en dan in 5 dagen naar vent via wat hutten op 3000 meter en nog even een spitz op daarzo en dan ook nog even naar een hut in Itoland, vlak bij Ötzi.
Was mijn eerste tocht in de Alpen en heb steeds rond de 2500-3000 meter gezeten met een uitschieter naar 3500 meter op die spitz. Er zat 1 gletjesoversteek bij.
Wil je alle info, kaat het me dan weten.
 
Hey,

In augustus 2004 heb ik met tentje een week rondom het Triglav-gebied rondgeslenterd in Slovenie. Google even op welke Rother Wanderfuhrer je moet hebben, want het is een geweldig gebied, ook voor beginnende wandelaars. Wel voldoende water meenemen (je zult weinig vinden onderweg) en het is handig om vooraf de hutten te boeken: ff bellen. Nummers vast verkrijgbaar via NKBV of googlen.

Harry
 
Hoi, Ben van plan er dit jaar te gaan lopen en heb dus het 1 en ander opgezocht, maar dus nog niet ter plaatse gelopen: Nationalpark Triglav in Slovenie.
TOCHT
Het boekje `Nationalpark Triglav- ein bergwanderparadies` van Wolfram Guhl heb ik op aanraden van iemand op hiking-site (via zoekmachine) gehaald en daar staan mooie meerdaagse tochten in (incl looptijden, berghutten). Het zeven-merengebied schijnt erg mooi te zijn.

HUTTEN
Heb internet afgespeurd, maar zeer weinig gevonden. De enige site met een uitgebreid overzicht van berghutten was in het sloveens. Op hutten.be staan er slechts 5. Het handigst is dus via het boekje (telefoonnummers) en de kaart (ligging). Prijsschattingen via internet:
hut: 8-20euro
ontbijt: +- 4euro
avondeten: 5-10euro

Als iemand nog handige tips heeft.. graag :)
 
Ik vind het Triglav NP niet zo geschikt voor beginners. Ik ken het gebied vrij goed; mijn vrouw is Sloveense en ik kom er ieder jaar.
Een prachtig gebied waar iedere bergliefhebber een keer naar toe moet.

De Julian Alps kenmerken zich door de steile kalkrotsen die vaak direct uit de bossen omhoog reizen. Een trektocht hier betekent al snel dat je in een klettersteig-achtige omgeving terechtkomt. Dit kan potentieel gevaarlijk zijn voor onervaren wandelaars die hun eigen grenzen nog niet kennen.

Ik zou eerder een trektoch door de Schladminger Tauern aanbevelen.
Beginnen in Obertauern en oostwaarts lopen- Igniz Matiz Hutte - Kleinprechthutte- Gollinghutte -Preintaler hutte- Breitlahnhutte- Rudolf Schober hutte- Adfaling naar dal

Ik heb deze tocht jaren geleden met enkele onervaren wandelaars probleemloos gelopen. Ik moet er wel gelijk bij zeggen: wij hadden goed weer.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan