I`m a Newbie

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Roland Folkers
  • Startdatum Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
R

Roland Folkers

Guest
Zoals hier waarschijnlijk vaak word verteld, ik ben weer eens een nieuwe hier.

Nu is het zo dat ik ook nog mij eerste echte reis moet gaan maken, dus ik ben nog super groen achter de oren! Heb wel in defensie gezeten, dus de veluwe dken ik uit mijn hoofd. Maar dat is verleden tijd.

Wat nu mijn vraag is, wat vinden jullie nu de beste bestemming om eens te proberen of het mij wel bevalt? Ik wil zelf graag naar schotland, maar weet niet of dit wel verstandig is.

Mijn doelstelling is om pas volgend jaar april te gaan, eerts moet ik geld sparen om spullen aan te schaffen en ik moet trainen. Ga binnenkort al wel mijn schoenen halen om ze alvast in te lopen.

Nog een ander punt is ga ik alleen of gaan er mensen mee, opzich een aantal vrienden van mij willen ook, maar ik betwijfel of hun het zo sireus nemen als mij. Dus ben ik ook een beetje contact aan het leggen met mensen als jullie.

Ik zal velen van jullie heus nog wel spreken,
Nu mezelf maar eens echt aanmelden op de site. (vanavond kan ik bij mijn eigen mail!!)

Groeten Roland
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Roland

Sja, ik denk dat je het antwoord op al die vragen bij je zelf moet zoeken. Schotland is een erg mooi land en je kunt er prima wandelen, maar anderen houden meer van wat warmere landen. Zelf ben ik begonnen met de West Highland Way in Schotland, een leuke, niet al te moeilijke wandeling. Voor een verslag zie m'n homepage (http://www.natureview.nl/hiking/)
En of je alleen gaat of met vrienden is ook heel persoonlijk. Ik vind het leuker om met vrienden te wandelen, heb je wat aanspraak en kun je je belevenissen met hun delen, maar anderen vinden het alleen veel leuker enzo.

Kortom, Ik denk dat je zelf moet nadenken over wat je wil en met wie.

Maar in ieder geval veel plezier en succes ermee.

Groeten, Arjen

Arjen Drost
Arjen@natureview.nl
http://www.natureview.nl/
 
Beste Arjen,

Dank je voor je snelle reply.
Opzich heb je wel gelijk, maar omdat het voor de eerste keer is lijkt het me verstandig om het even aan meer ervaren mensen te vragen. Wat betreft vrienden wel of niet mee, tja dat is ook eigenlijk wel persoonlijk.

Ik zal je verslag eens doorlezen, lijkt me leuk.

Nu heb ik eigenlijk meteen nog een vraag, hoe lang doen jullie nu meestal over een hike? (ik ben aan het proberen een voorstelling voormezelf te maken, hoe en wat het beste is!)

Groeten Roland
 
Hai Roland.

Om te trainen en om te doen zijn weekendjes Ardennen natuurlijk ook heel mooi.
Of je gaat een keer met een club evenement mee.
Leer je wat mensen kennen en kun je uitgebreid over van alles en nog wat kletsen.
Daarnaast is het ook nog bere gezellig ook.

C.M.
D'oude Vos.

(Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Ik ben in de rui).
 
Ik bedoel eigenlijk met trainen, mijn rug en spieren weer bij trainen, aangezien ik 2m lang ben en dus best snel last van mijn rug krijg, dat is mijn grootste probleem.

Maar dan zullen er eerst ook spullen moeten aangeschaft worden voordat ik er aan mee kan doen, opzich het geld is voor mij geen probleem, alleen helaas de tijd nog wel. (om spullen aan te schaffen!)

Ik heb mezelf al aangemeld als lid van de club, dus ontvang ik al mails over wanneer de volgende club dag enz is. Tevens heb ik mezelf voor de nieuwsbrief aangemeld.

Misschien neem ik gewoon een dagje vrij en dan ga ik eens effe shopppen!! (dat is alleen al heel leuk, dingen kopen die je leuk vind!!)

Ik denk dat ik opzich best snel mee zal gaan op een van de hikes, lijkt me reuzen gezellig. Is er binnenkort eentje?? En wie gaan daarnaar toe van dit prikbord??

Groeten Roland
 
Zou graag mee gaan Fred, maar I don`t have the gear...

Helaas, is er dit jaar nog zoiets?
Het zou mooi zijn als het in Bv. De Ardennen is, want Nederland ken ik wel. Heb overal oefeningen gehad met Defensie. Tevens Duistland heb ik ook veel plekken al gehad.
 
Dit jaar komen er in ieder geval nog een nacht hike bij Bergen op zoom, ca 25 km lopen, met overnachting, dus spulletjes mee!
En er komt ook nog een "bikkeltocht" van Vlissingen naar Bergen op Zoom, 80 km in 2 dagen, met overnachting ergens in de polders.
Ook nog verwacht: nachthike op de Veluwe, bij Arnhem in de buurt

Zie verder de agenda van de club.
Rob

"Echt lichtgewicht kamperen??
VISA!!"

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
Mooi, die bikkeltocht lijkt me wel wat, alleen zal daar toch wel snel voor moeten trainen, en spullen aanschaffen.

De veluwe ken ik vrij goed. Plekken als Harskamp, Garderen, Ede, Amersfoort, Arnhem, Ermelo, Nieuw Beuningen, Putten, Schaarsbergen enz enz enz ken ik op mijn duimpie.... Vooral de Ermelo`se heide en tussen Garderen en Harskamp in. Beetje boven naar Drenthe is het wat vager voor mij. Misschien is dat wel mooier??

Hoop dat ik mee kan! Ga dit jaar nog wel met mijn ouders naar Egypte, eindelijk echte pyriamides zien, inplaats van op discovery channel. Hun betalen dus dat is nog beter. Krijg je als alle kinderen werken en niets meer kosten.

Groeten Roland
 
Hoi Roland,
Welkom.
Ik ga eens per maand met "Compagnie Ardennaise de Randonnee" in de Ardennen op stap. Ongeveer 20 à 25 km. Hardstikke leuk en mooi. Ze doen ook wel eens weekendjes. Ik ga voor de eerste keer mee op een weekendje met bepakking (moet nog wel rugzak etc. kopen) einde Juli. Moet ergens beginnen. Ik geloof dat we ongeveer 22 km per dag doen. Leer je de Ardennen ook een beetje kennen.

KK :)
 
He dat klikt ook intresant, ga jij dan met vrienden van je of zijn het ook een beetje onbekende mensen voor jou?

En wat voor spullen moet je minimaal meenemen met z`n tocht?

Ik zal denk ik wel contact erover opnemen als ik mijn spulletjes een beetje bij elkaar heb verzameld!

Thx.

Roland
 
Effe my 2-cents.

Wat heb je nodig: goede schoenen. Persoonlijk zijn dat Hanwag klasse B schoenen. Meindl is naar't schijnt ook goed, maar dat is allemaal heel persoonlijk. De enigste tip die ik je kan geven: zo veel mogelijk passen (en dan bedoel ik ook passen, niet pro forma in en uit de schoen stappen). Klasse B's zijn leuk als je ook es in de bergen gaat (neen, de Ardennen zijn slechts heuvels en neen, niet die van Erika). Klasse C en D schoenen kan je stijgijzers aanhangen en dan kan je ook over gletsjers lopen of tegen ijsrotsjes klimmen.

Verder heb je nog kleding nodig omdat naakt in 't openbaar rondlopen in Belgie nogal verboden is. Hoewel dat lachen met naakte hollanders die door franstalige flikken opgepakt worden altijd wel fun is ;). Leuke dingen zijn dingen die van plastiek gemaakt zijn (fleece, nylon, polyester, ...). Die dingen zijn licht en drogen snel (fleece is dan nog es lekker warm en een recyclage product ook).

Om dingjes mee te zeulen heb je een hele goede rugzak nodig vooral omdat je toch te veel gaat meenemen de eerste keren. En daarin gaat meestal een tent, slaapmatje (Therm-a-Rest of een closed foam voor de minder kapitaal krachtige, de licht gewicht of de massochist), slaapzak, kleding, kookvuurtje, eten, water.

Donzen slaapzak is duurzamer (gaat 2x langer mee dan een synthetische) en aangenamer maar duurder in aanschaf.

Qua kookvuur hou ik persoonlijk van een gasvuur (NIET van Campinggaz). Een gasvuur is licht en goedkoop (of supperlicht en supperduur).

Ik ga 2 dagen naar de ardennen en ik neem mee:
rugzak, slaapzak, matje, kussen, onderbroek, sporttowel, zeep, petzl tika, gasvuur, gasblik (goazepulle), regenvest (tenzij het echt mooi weer is), eten, 1l water/pers., waterfilter en last but not least: medisch kitje. Uiteraard de kleren die ik aanheb.
Nu ja ik vergeet nog een paar leuke dingen zoals portefeuille e.d.

Als je materiaal koopt: koop dan a)dingen die je nodig hebt en b)kwalitatief goede dingen (helaas meestal ook duur). Denk goed na over de investeringen die je maakt want normaal gezien koop je dingen die enige tijd meegaan...

Enfin, nog vragen?
groetjes,
Jan
 
Helemaal duidelijk.

Opzich zal ik daar weinig moeite mee hebben, met het teveel meenemen bedoel ik. Ik heb wat dat betreft al genoeg ervaring opgedaan.

Nog even een vraag, welke slaapzak kan nu het best gecomprimeerd worden?? Bij defensie had ik een super ding, maar die kon ik niet zo klein krijgen als vele anderen. Daar zat dan wel een buitenhoes omheen.

Bedankt voor je reactie,

Roland
 
Dons dons dons uber alles. Leve de natuur!

Een donzen slaapzak comprimeer je een stuk beter dan een synthetische. Persoonlijk vind ik bij het wandelen het volume niet zo direct een probleem. Ik krijg sneller last van te veel gewicht (maar ik ben dan ook een mietje op dat gebied). Ik kijk dus in eerste plaats naar het gewicht en dan zit je met een donzen slaapzak ook al goed. Nadeeltjes: dons duurt lang, heel lang om te drogen. Natte dons issoleert niet meer. Duur in aankoop en je zit er al snel een 20 jaar mee opgescheept (nu ja, je kan het sneller doen verslijten). Dus niet geschikt voor mensen die es graag regelmatig een nieuwe slaapzak kopen (zijn er eigenlijk zo'n mensen?).
Veel info:
http://www.hiking-site.nl/materialen_slaapzakken.php

Mijn mening is dat je geen donzen slaapzak moet kopen als je niet minstens 200eur wilt neertellen. Is je budget minder koop dan een treffelijke synthetische.

groetjes
Jan
 
Dons 20 jaar??

Heren,

even een opmerking. Een beetje gans gaat geen 20 jaar mee. Verwacht dat dus ook niet van een slaapzak. Vulkracht verlies je door veel gebruik, maar ook door comprimeren. Doe dit dus zo min mogelijk. Zorg dat het niet nat wordt, ook al hebben veel fabrikanten hun dons wat behandeld met een goedje waardoor ze iets beter tegen vocht (condens/zweet) kunnen. Mocht je merken dat je slaapzak minder wordt laat hem dan wassen en bijvullen. Helemaal nieuw wordt hij nooit meer, maar het is wel een enorme opwaardering.


Ben zelf de trotse eigenaar van een Mountain Heardwear Super SL slaapzak, gevuld met chinese ganzebillen. Wat een ietsiepiesie over de €200,- (€430,- geloof ik) Ben er wel apeblij mee.

Richard
- weltrusten -
 
RE: Dons 20 jaar??

Ja natuurlijk heb je gelijk Richtard. Maar dan nog hou je zo je slaapzak een jaartje of 20 (als je het goed verzorgt). Dat kan je niet doen met een synthetische. Vergeet niet dat een slaapzak meer is dan enkel de vulling... Maar je hebt gelijk, ik had dat er bij moeten zeggen (mea culpa).

Onze synthetische zijn na 3 jaar (en 2 keer wassen en te lang in compressie gehouden) al een heel stuk minder warm. Ze voldoen nog uitstekend van late lente tot vroege herfst (originele rating was -5/-10). Maar toch, na 3 jaar...

Wij zijn de trotse eigenaars van een Joutsen Halla Ext, gevuld met Noorse/arctische (volwassen) ganzebillen en euhm, mja toch ook een ietsje meer dan 200eur...

Jan
- slaap ze -
 
[laatste wijziging op 01-07-02 om 00:26]Hallo Roland,

Ik heb de afgelopen week zo je postings gevolgt en heb daar een niet-defineerbare indruk van je opgedaan. Dus dacht: "kom laat ik het eens vragen."

--Je hebt, naast je defensie-ervaringen, nog nooit gehiked? Je vraagt je zelfs af of je het wel leuk lijkt. Waarom ga je dan op zo´n korte termijn (een jaar) een gehele uitrusting aanschaffen?? Er lopen genoeg mensen mee, die eigenlijk nog maar weinig spullen hebben en materialen delen met anderen. Of die low-budget gaan.
In een latere posting schrijf je dat je genoeg ervaring (??) hebt in "het niet teveel meenemen". Spreek je jezelf niet een beetje tegen?

--In de "feedback op de site" posting, schreeuw je behoorlijk van de daken dat je zo geweldig bent in het maken van site´s. Maar het doel van de hiking-site is volgens mij niet het leveren van zinloze en ondoordachte kritiek, alswel het doorleven van outdoor ervaringen. Daar heb je tot nu toe nog maar weinig aan bijgeleverd. Zou je niet sneller wat -positieve- contacten leggen, als je eerst de kat uit de boom kijkt?

--Je hebt een schitterend logootje gefabriceerd. Maar, als je nog nooit een tocht gemaakt hebt. Is dit materiaal dan niet een klein beetje gejat en hoogdravend???

--Hoe oud ben je eigenlijk?? Als ik je misplaatste seksistische opmerkingen lees, lijkt het me dat je nog heel wat sociale/digitale vaardigheden op moet doen. (Hier hiken overigens heel wat vrouwen beter dan de mannelijke tissue.)


Kortom, mijn indruk is wat verwrongen. Kan je het ff recht trekken voor me??

Met vr. gr. Fred
 
> misplaatste seksistische opmerkingen

De ergste(n) heb ik op verzoek van andere bezoekers reeds verwijderd. Vriendelijk verzoek dus inderdaad om even eerst even rond te lezen over het prikbord en daarna pas (als je het echt niet kunt laten) postings te plaatsen met dergelijke opmerkingen. Je zult dan al snel zien dat je de enige bent én dat het niet wordt gewaardeerd. Dat resulteert vaak in bovenstaande soort postings van Fred (waar ik overigens voor 200% achtersta).

Grtx,

Raymond
- Zeemeeuwen?
 
(Damm, ik had net alles getyped, en nu ben ik door mijn eigen stomme fout alles weer kwijt, nog maar een keer dan..... zucht)

Zozo geen blad voor de mond, ik heb zoiets nog nooit meegemaakt.
Ik voel mezelf niet verplicht te antwoorden, maar om mijn indruk op jou wat minder vervrongen te maken zal ik per opmerking een reactie terug schrijven:

--Mijn ervaring binnen defensie rijkt zover als, dat ik zeker goede en de juiste spullen moet hebben om het te doen, en tevens heb ik meerdere malen ondervonden hoe het is om teveel en te slechte dingen mee te nemen. (met te slecht bedoel ik de inpak wijze). Maar wat ik dus niet kan is de planning, mezelf voorstellen hoe het is om daar met een groep zonder leiding gevende, die alles al van te voren heeft gepland in een ver land rond te wandelen. Misschien is het wel de angst voor wat er kan gebeuren, maar zo voel ik het niet. Ik zie het als ontwetendheid. Dus daarom ben ik op deze site, om daar tips/trucs/ en meningen te horen. En als ik daar niet zelf om vraag zal ik er ook geen antwoord op krijgen.

--Ik heb mezelf nog nooit horen zeggen dat ik goed ben in websites maken, iedereen met de juiste software kan sites maken. De een is misschien iets minder creatief als de ander, maar dat maakt niets uit.
Wat ik heb gepost is geen kritiek, maar proberen mee te denken. Als ik iets zie wat ik persoonlijk anders zou hebben gedaan zal ik dat zeker gewoon zeggen. Alleen gelukkig is dat achteraf niet waar wat ik aandroeg als probleem. Deze site zit gewoon te goed in elkaar! Ik ga er ook niet eens meer de moeite voor doen om mee te helpen naar fouten te zoeken. Ik neem echt mijn petje af voor Raymond!
Over contacten leggen, dat is iedereen opzich, wat ik bedoel, mijn manier is niet die van jou... over ervaringen kan ik moeilijk praten. Ja van die lompe defensie verhalen gaan vertellen.... daar zit je al helemaal niet op te wachten.


--Dat noemen ze crativiteit! Sorry hoor, maar het is je misschien ontgaan dat ik zeer veel intresse toon in jou/jullie hobby, dus daarom zou ik misschien een plaatje maken met mijn eigen initalen. Dat is dan weer om mezelf te onderschijden van de rest. Ik vind het onzin wat je zegt....

--Ik ben 21 jaar.
Ik zal eerst hier mijn post neerzetten:

-----------------------------
Ps. Die fitnessapparatuur webcam site lijkt me wel HOT!! ;), weet niet of je een vriendin hebt, en daar ook gebruk van maakt?? Beetje zwetende dames is nooit weg....

Zijn er eigenlijk wel damens in ons midden, of is dit weer een mannen clubje hier?? (bij mijn site heb ik denk ik maar een stuk of 10 damens, schiet dus niet echt op.)
-----------------------------

Ik zelf vindt dit zeer onschuldig. Ik heb zelf ook een vriendin, de liefste van de wereld (dat zegt denk ik iedereen), dat gaat ook nog super naar ruim 2 jaar bij elkaar te zijn. Ik zie hier de fout niet van in.
Het tweede gedeelte is gewoon waar, misschien interperteer je het verkeerd, wat ik ermee bedoel is dat ze hier dan blij moeten zijn met vrouwen, niet dat mannen de hoofdzaak zijn, maar dat ik het bij mijn eigen forum zie, dat als je alleen mannen bij elkaar hebt, toch een heel ander sfreetje hebt. Dat is overal zo, met uitgaan, met je werk, en zelfs als je op een forum online zit. Een forum zonder vroeuwen werkt gewoon niet goed, in iedergeval minder als een forum met vrouwen! Hoop dat het nu duidelijk is.


Ik hoop dat je je mening een beetje kan bijstellen naar mijn antwoorden.

Met vriendelijke groet,

Roland Folkers
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Sjonge jonge, 200% nog wel. Mijn god, ik denk dat ik toch maar eens die kat uit de boom moet gaan kijken......

Ik bied hierbij mijn excussen aan, voor degene die zichzelf beledigd of aangevallen voelde.

Zal maar zeggen, misschien een nieuwe start!?!?

Maar toch, ik zie om eerlijk te zijn niet echt de kwaat in wat ik heb gepost. Maar goed. Als jullie vinden dat het wel een kwalijke zaak is, kan ik in mijn 1tje er niet tegenop en mezelf tot dus ver aantepassen aan mijn omgeving. Ik ben iemand die altijd zichzelf zal zijn, en niet liegt. Maar aanpassen aan de mensen waar je mee omgaat is en blijft een must.

Nogmaals sorry,

MVG,

Roland
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan