Iemand bekend bij Veluwe/Harskamp?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Heb even gekeken in de ANWB topografische atlas 1:50.000..... en wat ik dacht klopt idd. Het is daar militair schietterrein. Ik zal dat stukje kaart wel even voor je scannen.

groet Cobus
 
Hi Eins,

Deze radioweg ligt vrijwel in z'n geheel binnen ISK (Infanterie Schietkamp) Harskamp. Daar wordt dagelijks met scherp geschoten. Met de auto niet toegankelijk, maar ook als wandelaar is terrein afgesloten. Wat wil je daar ?? en dan nog wel met een auto??

In het hele gebied tusen de A1 ( Stroe - Uchelen) en N304 (Otterlo Hoenderloo Uchelen) en N310 (Harskamp - Stroe) zijn inmiddels alle doorgaande zandwegen voor auto's gesloten. Er nog 1 mogelijkheid om in het midden van dat gebied met de auto te komen. (Het hangt er vanaf wat je er wilt en/of het berijdbaar is. (ook of de eigenaar van de auto dat wel wil.)

Laat maar horen, dan kan ik wellicht een oplossing voor je bedenken.

MVG

Rolf
 
Nou eigenlijk zoek ik een mooi plekkie op de Veluwe om een nachje wild te kamperen. Het liefst bij een meertje en die ligt daar in de buurt. Verder gaat er iemand met me mee en die is nu niet echt een wandelaar, dus willen we enigzins in de buurt de auto kunnen wegzetten en dan slechts maximaal een uurtje lopen. Maar aan de andere kant natuurlijk wel weer een beschut plekje. Misschien moeten we dat meertje maar vergeten.

Eins
 
Ik heb even op mijn 1:25.000 kaart gekeken en idd er zijn schietbanen in de buurt maar het gekke is dat het gebied niet in zijn geheel is afgesloten. Een paar schietbanen staat precies een hek omheen en een paar niet. De weg is gewoon geel ingetekend wat betekend verhard. Op het eind van de weg daar waar het zand begint staat op mijn kaart een waterbak ingetekend (even vergootglas gebruikt, dacht namelijk even dat het een hele kleine P, van parkeerplaats, was. Volgens mij is daar dus het begin en of het eind van een tankbaan zo te zien aan alle ogenschijnlijke kunstmatige verhogingen daar in het zand op de kaart.

Ik vermoed derhalve dat je in het weekend er wel kan wandelen en misschien zelfs een stuk de weg kan oprijden. (Net zoals dat op de Oirschotse heide in weekends kan). Maar om daar dan maar gelijk te gaan wildkamperen?

Lijkt mij niet de ideale oplossing voor je doel. Als je idillisch wil 'wildkamperen' met iemand die daar nog totaal onbekend mee is kan ik je misschien beter de paal bij de Donk aanbevelen. Ook watertje (een heuse eendenkooi), zeker redelijk afgelegen maar wel met de auto makkelijk te bereiken op loop afstand. En het is nog legaal ook. Andere leuke omgeving is landgoed Twickel.
 
Trust me, je mag daar niet komen;-)

Het hek loopt langs de gehele lengte van de Hoog Buurloseweg en voorbij, gaat uiteindelijk het hoekje om met prikkeldraad all the way en waarschuwingsborden dat het een schietbaan betreft.

Ze controleren er regelmatig en de boetes zijn niet gering, niet echt een aanrader dus.

Daarnaast stikt het er van de enorme en extreem bloeddorstige muggen (ze hebben manen van een leeuw), denk aan bulten met omvang een euro muntx(

Ik weet nog wel een leuk plekje voor je die aan de omschrijving voldoet zonder dat de kogels je om de oren vliegen:7

Stuur je van de week wel ff een mailtje met de coordindaten....

Hou er wel rekening mee dat hier veel wild komt drinken als het droog is, wees dus voorzichtig met wat je wanneer doet om ze niet te veel tot last te zijn....
 
Zonder op de kaarten in kwestie te kijken:
Op de Harskamp wordt met scherp geschoten, en niet zo zuinig ook!
Van de 25 meter pistoolbanen zal je weinig last hebben als je het gebied in zou duiken, en de 100 en 200 meter geweer- en machinepistoolbanen zijn ook prima te ontwijken hoor.
Minder prettig is het als je rondloopt in het gebied waar met MAG en .50 geschoten wordt vanaf trucks, pantserwagens, tanks en losse affuiten.
Die banen zijn ruim 2 kilometer lang en ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat je de lichtspoorkogels na de eerste impact met bijvoorbeeld zand soms wel 30° tot 45° ziet afwijken van hun baan. Met een bereik van meerdere kilometers is dat geen goed gebied om te vertoeven.
Als je betrapt wordt daar krijg je terecht een enorme douw, de borden zijn duidelijk genoeg en als je pech hebt wordt je nog even gecheckt op banden met vage organisaties ed.
Ik heb een tip voor je als je wilt wildkamperen in NL:
Zoek het juist niet te ver van de bebouwde kom. Een paar km is voldoende, en er zijn tienduizenden mooie plekjes als je creatief bent. Sta je dicht op een pad dan zie je uiteraard de onvermijdelijke hardlopers, wandelaars en mountainbikers in de ochtend. Die zullen hooguit verbaasd kijken en je evt. groeten, wij hebben er nog nooit problemen mee gehad.


Yr DDraig Goch

Rob Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Mijn kaart is van 2002 (updatejaar) en daar staat nog geen volledig hek naast de Hoog Buurloseweg getekend en het hoekje om. Wel staan er bij iedere kruising seinpalen die waarschuwen dat je een schietoefenterrein nadert. Zo zie je maar dat het weer tijd vooor een update wordt. (om de 5 jaar dus dat zou nu best weleens zo ver zijn). Ik geloof gelijk dat er inmiddels wel een volledig hek omheen staat gezien de ouderdom van mijn kaart.
 
Dat hek staat er zeker al jaren en die borden ook. Als je er langs fietst over de Hoog Buurloseweg dan weet je echt zeker dat je daar niet wilt zijn: ongeveer 2 meter hoog, prikkeldraad erbovenop en enorme borden met waarschuwingen!

Het grootste nadeel van de Veluwe vind ik inderdaad de grote hoeveelheid afgesloten gebieden: voor de natuur, voor het leger, privé-eigendom, etc. Vaak begrijpelijk, maar niet altijd leuk. Ik kijk regelmatig in de topografische atlas om een leuk wandelgebied uit te zoeken, maar lang niet alles is toegankelijk. Misschien moet ik toch eens naar Scandinavië.

Saskia
 
Tot dusverre dank voor de vele tips. Ik had idd al op de kaart de term Militair Oefenterein gezien, maar er wordt absoluut niet duidelijk aangegeven waar de grens van dit terein nu precies ligt, vandaar ook mijn vraag aan mensen die daar bekend zijn of ik kon komen bij wat mij een goed kampeer plekje leek. Ik weet nu iig zeker dat ik daar NIET wil kamperen. Andere tips voor een leuk plekje zijn welkom, mogelijk in de buurt (voor een auto dan) van het Kroller Muller. Tips graag per email, zoals JAO doet (ik kijk er naar uit JAO) om slimme, meelezende boswachters niet op bezoek te krijgen.

Paalkamperen heb ik ook aan gedacht, maar paalkampeerplaatsen zijn er niet op de Veluwe en eigenlijk ben ik er ook niet zo'n voorstander van. Doordat die plekken gebruikt worden is er nogal een zware belasting op die omgeving. Ik denk dat wanneer ik mijn eigen plekkie ergens zoek ik ten eerste vaak mooier sta en ten tweede minder impact op de omgeving zal hebben, maar ik zal de aangeraden PKP-en wel eens nader bekijken.

Eins
 
Hey Eins,

Wat al gezelgd was, maar: de radioweg is een fietspad met aan beide zijden een hek, je kunt er dus niet vanaf.

Pieter
-heeft ook nog wel wat tips, zie mail-

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
>
>
... en als je pech hebt wordt je nog
>even gecheckt op banden met vage organisaties ed.

>

Dan kan je als member van Club HS wel inpakken natuurlijk:P
Levenslange opsluiting bij Bubba vrees ik als ze je pakken.
Toegegeven, het is wel een erg mooi gebied, alleen die muggen....x(

Groeten,

M
 
Echt wel handig zo'n forum. Anders had ik dus mooi voor een hek gestaan.

Pieter, dank voor de mail, maar die is niet aangekomen, ook niet bij de laatste 50 spam berichten, kun/wil je die opnieuw sturen?

Thanx, Eins
 
Ja bekend gebied. Je hebt mail.
En laat die iemand die meegaat maar even flink sjouwen. Er moet wel een beetje afgezien worden natuurlijk. De Veluwe is geen vakantiepark.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan