iemand ervaring met Perry Sport 'Wildebeast' rugzakken?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
ik heb zo'n 9 jaar geleden een rugzak van het huismerk van perry gekocht, de perry sport vagabond. Erg fijne rugzak, goedkoop, erg duurzaam en de ruglengte was goed verstelbaar. Dat laatste was handig, want ik was erg in de groei.
Nu ben ik zelf ook 1,95m en ben erachter gekomen dat mijn rugzak echt te klein is. Ik krijg snel pijnlijke schouders.

Over de kwaliteit heb ik niks te klagen, vooral prijs/kwaliteit is erg goed. Kijk er wel naar of je rugzak geschikt is voor jouw ruglengte. Ik ga binnenkort de lowe alpine cerro torre 65 + 20 kopen.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Artacis,

Hoewel het verkoop-argument van de verkoper volgens mij kul is (het merk is gewoon goedkoop en dat slaat altijd aan, niet alleen in Nederland) hebben de packs in mijn ervaring een zeer goede prijs/kwaliteits-verhouding. Zeker als je niks bijzonders wilt.

Zelf heb in een daypack van Wildebeast bijna 10 jaar lang gebruikt. Is pas twee jaar geleden vervangen door een andere pack (Lowe Alpine).

Maar kijk naast de prijs ook vooral naar het comfort van de pack: hij moet echt goed zitten. Niet alleen bij je heupen, maar zeker ook op de rug en bij de schouders. Mocht je over enkele weken ergens met veel pijn aan je rug of je schouders wandelen in verband met de aanschaf van een goedkope pack, dan vervloek je je eigen eventuele zuinigheid.

Overigens kun je ook eens tweedehands kijken. Juist omdat veel mensen een rugzak in de verkeerde maat kopen (zie ook hier op de buitensportmarkt) bieden ze 'm na twee/drie keer gebruiken al voor een schappelijke prijs aan. Kun je mooi je voordeel mee doen!

Raymond
- zelf ook erg onder de indruk van de Osprey Eclipse die laatst in 'In de kijker' (http://www.hiking-site.nl/indekijker_ospreyeclipse26+5.php), maar die wellicht te duur en te klein is.
 
Hoi

Ik heb (om dezelfde reden, geen zin om meteen veel geld uit te geven) de eerste keer ook een Perry Sport rugzak gekocht (een erg grote, ben z'n naam even kwijt, huismerk in ieder geval). Dit beviel erg goed, heb er vele km mee gelopen. Nix mis mee dus. Na een aantal jaar was ie redelijk op (jaar of 4-5 geloof ik), toen over gestapt op een stuk duurdere rugzak, en merk het verschil nu wel duidelijk. Maar om te beginnen was er nix mis mee, goede prijs kwaliteit verhouding. Maar kijk inderdaad wel of hij echt goed zit.

Groeten Arjen en veel plezier ermee
 
Ah allemaal ontzettend bedankt voor jullie reactie! Ik heb inmiddels mijn rugzak gekocht bij perry en hij bevalt tot nu toe redelijk goed! jaja, ik ben hem nu zelgs al helemaal aan het testen :). Momenteel mail ik vanuit een gezellig klein hostel (en betaalbaar!) vanuit Glasgow. Maar hiervoor heb ik al een week in Wales gelopen. Af en toe een beetje last van mijn schouders, maar ik denk dat dat vooral komt doordat ik min tas wat te zwaar heb bepakt (beginnersfout i know hehe).

Tot nu toe nog geen grote klachten dus. Over twee weken laat ik weer meer van me horen (slotconclusie -haha). PS ik kan echt iedereen Wales aanbevelen: de Brecon Beacons en Snowdonia zijn in een woord geweldig! Morgen ga ik naar de Highlands, ach maar misschien blijf ik toch nog 1 gezellig nachtje in dit hostel!

tot mails
 
Hai daar!

Ik ben realtief nieuwtje in de hikingwereld en al die verschillende materialen en tassenmerken zeggen me (nog) niet zo veel. Ik denk dat jullie als pro's mij wel een eindje op weg kunnen helpen!

Momenteel ben ik op zoek naar goede rugzak. Met 'goed' bedoel ik hier: een tas met een goede prijs/kwaliteit verhouding (tot maximaal 150 euro). Aangezien ik een rookie ben, wil ik het niet gelijk al te bond maken met allerlei bepakkingen en zware packs en professionele spelen. Eerst maar even wennen en dan komt later het zwaardere werk wel.

Ik gebruik nu een rugzak die van mijn zus is geweest, probleem is natuurlijk dat deze niet goed op mijn rug past. Ik ben zelf 1.95 en mijn zus een stukje onder de 1.80 (denk ik zo). Voor een klein stukje lopen is dat natuurlijk geen wereldramp. Maar voor het iets serieuzere wandelwerk, heb ik toch liever een rugzak die wat beter past.

Vandaar dat ik vandaag maar de stad in ben gegaan om mij te laten informeren over goede packs. Ik kwam er al redelijk snel achter dat ik toch redelijk beperkt ben in mijn keuze omdat de heupband vaak niet goed past (zit op mijn buik). Nu kwam ik uiteindelijk bij Perry Sport terecht in de Klaverstraat (had er op zich niet zulke hoge verwachtingen van), maar ik werd daar toch wel erg goed geholpen en geinformeerd.

Nu is het zo dat Perry een 'eigen' merklijn backpacks heeft genaamd 'Wildebeast' . Deze backpacks zijn niet zo duur en zien er redelijk goed uit (voor een leek dan he!). De verkoper had als argument dat 'hun' eigen merk packs juist bij Nederlanders gretig aftrek vinden omdat ze zo goed op de Nederlandse lengtes zijn afgesteld. Ik heb er natuurlijk een aantal geprobeerd en ik moet zeggen: ze zaten beter dan de Nomads, North Face en (dure!) Active Leisures die ik eerder die dag heb omgehad. Ik zet echter wel mijn twijfels bij de degelijkheid van dit product... iemand ervaring?

Oja de prijzen van deze packs varieren tussen de 70 en 110 euro.

Alvast bedankt de hulp!
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan