iemand ervaring met ULA ohm 2.0 en Laufbursche huckepack


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Ik ben me aan het orienteren op een UL pack. ultralightbackpacking. Iemand ervaring met de merken ULA of Laufbursche?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Nee helaas, maar ik blijf dit wel even volgen :)

Hou in gedachte dat UL packs gemaakt zijn voor UL lading!
Er wordt vaak gezegd dat de eerste stap naar UL de 343 methode is en dat de rugzak dus als een van de eerste zaken moet worden aangepakt. Hier is vaak winst in te behalen maar let dan wel op met de maximale lading: te zwaar en je nieuwe UL pack gaat stuk en draagt niet prettig.
 
Ik heb de ULA Circuit. Wellicht heb ik er al iets over geschreven, nogmaals even kort een samenvatting. Wellicht kan je mijn Circuit ervaring gebruiken voor je Ohm beslissing.
De maten van de ULA's houden de zeer grote flessenhouders in, evenals het grote gaasnet op de voorkant. Om tot een enigszins vergelijkbare inhoud te komen neem ik enkel de inhoud(+extension collar 8 liter). De cu inch via google omrekenen: Ohm 2.0 is 35(+8) liter, Circuit 40(+8) liter.
De circuit heeft een 'suspension hoop': een halfflexibele u vormige buis die het gewicht zou verdelen maar en de vorm behoudt. Ook zit er een aluminium staaf in het midden. In het begin zat ik hier erg over te twijfelen omdat ik deze duidelijk voelde zitten. Uiteindelijk voel ik hem niet meer, waarschijnlijk omdat hij naar mijn rug is gaan staan. De Ohm lijkt deze niet te hebben. Ongetwijfeld de reden van het verminderd draagvermogen.
De ULA packs zijn gemaakt om 'on the move' te zijn: standaard zitten er elastieken aan om waterflessen te bevestigen(Amerikanen lijken dit te prefereren) en zakken op de heupbanden waar makkelijk een compactcamera+hoes in past. Of veel eten natuurlijk.
Het maximale opgegeven gewicht kan hij goed aan en heb ik geen problemen mee gevonden.

De Ohm lijkt mij een goede rugzak voor kortere tripjes of met veel bevoorrading. Let er wel op dat er behalve de carbon fiber suspension hoop geen frame in zit. Precies zoals Walkaway zegt moet je je rugzak pas als laatst vervangen. Een groot deel van het gewicht van een rugzak zorgt eenmaal voor meer comfort, en daar doe je het voor. Pas op dat je geen té lichte rugzak neemt.
 
Bedankt voor jullie eerste reacties.
Natuurlijk ben ik al een paar maanden bezig met het internet afstruinen en reviews lezen. en wat betreft de twee packs zijn het alletwee hoogwaardig inhouse gemaakte rugzaken
Die 343 methode is mij niet vreemd ben er al een tijdje mee bezig.
De Ohm 2.0 komt uit op 860 gr. als je daar nog wat van afhaalt, pad, opbergzakje hydration sleeve, etc... kom je op een gewicht van 806 gr.
De Huckepack is 385gr, maar met Burrito style mat er in en evt. zlite sitpad als frame kom je uit op ongeveer 585 gr.
DE ohm 2.0 lijkt me wat meer on the go ja. Precies wat pantalaimon zegt.
De huckepack moet van te voren nog wat meer gefinetuned worden. ook heeft de ohm 2.0 net wat meer liters inhoudt. Dus misschien is dat in eerste instantie fijner voor het geval je ook nog wat spullen hebt die niet ultalicht zijn en klein in pakformaat. Bij de huckepack wordt je gelijk gepushed om al je spullen licht en klein in pakformat te ordenen. Bij beide pakken geldt; max gewicht 12 kg of 15 kg.
Toch blijft het moeilijk kiezen. Heb ook overwogen om ze beiden maar te kopen. Kan ik gelijk testen.
 
ula

Hoi, ik heb een Ula Ohm, tweedehands gekocht in Nederland, omdat ik hem ook eerst wilde passen. Ik moest enorm wennen aan het zachte rugdeel, dat zo nauw op je rug zit, en de 'zachte worst' vorm, om het maar een naam te geven.

Ik was nog vrij nieuw in het lopen met een rugzak van ca 10 kilo, maar heb hem toch gekocht.
Vorige week voor het eerst 20 km mee gelopen: fantastisch.
Ik was een bredere heupband gewend, en soms met een broek en wat laagjes, moet je een beetje schuifelen voor hij goed zit, na enkele uren lopen.
Maar er kan heel veel in, de vorm van de zakken is heel goed om erbij te kunnen als je loopt, het buitenvak kan ook veel in, en als je een beetje googlet hoe je hem moet inpakken weet je meer en zit hij erg lekker.
Ik was ook nog aan het kijken naar de exped lightning, die een beetje tussen zware rugzakken met brede heupbanden en rugversteviging zit (metaal) maar wel simpel, zonder veel onnodige zakken en 1 kilo voor 65 liter.
Ik heb die nog laten sturen naar de vakantiefietser in Amsterdam om hem te bekijken, en daar ligt die nu, dus als je interesse hebt kan je gaan kijken.
succes met de zoektocht, ik weet hoe lastig het is alles op info vh internet te beslissen!
 
Hoi Lein,

ik ken die exped ook ja. Maar dat is echt voor mij een no go. gezien de 1.1kg en het meer alpine style uiterlijk. Verder vind ik de insteekzakken juist van Ohm een voordeel en de ritszakjes. Ik neem aan dat jij dus de ULa Ohm hebt. dus niet de ohm 2.0. Aangezien de ohm 2.0 een heupband hebt die je kan veranderen en volledig instelbaar is. ik kan momenteel aan een ohm 2.0 komen voor 184 euro inclusief verzenden.
 
Ula

Ik heb wel de ohm 2.0 maar ben een zeurpiet wb mijn heupen: zou t iets dikker willen. Maar deze band is idd verstelbaar en heel makkelijk. En ik vind de zijzakken ook super, meer dan die en het voorpaneel, waar heel veel in kan heb je niet nodig, met die heupbandzakjes v camera en eten en zo. Dus succes!
 
ja klopt 65 ja, snapte de andere posting van 35 l ook niet helemaal. Wat voor een maat hipbelt heb je? ik heb heupmaat 88cm dus ik zou voor een maat M moeten gaan en een large torso maat.
 
Ik weet t niet precies: tweedehands en gepast, ik meen medium.
Waar meet jij je heupen? Bovenop het bot waarschijnlijk anders ben je wel heel dun :)
 
Hij kwam laatst ergens voorbij maar de exped lightning is misschien een optie voor een relatief lichte rugzak, 45 of 60 liter en draagvermogen tot zo'n 25kg...
Wel veel zwaarder dan de ohm en huckepack maar als het goed is (zelf nog niet getest) veel vergeeflijker voor de beginnende ULer...;)

Haha laat maar. Te lang over mn tekst gedaan
 
Laatst bewerkt:
Hoi Lein,

ik ken die exped ook ja. Maar dat is echt voor mij een no go. gezien de 1.1kg en het meer alpine style uiterlijk. Verder vind ik de insteekzakken juist van Ohm een voordeel en de ritszakjes. Ik neem aan dat jij dus de ULa Ohm hebt. dus niet de ohm 2.0. Aangezien de ohm 2.0 een heupband hebt die je kan veranderen en volledig instelbaar is. ik kan momenteel aan een ohm 2.0 komen voor 184 euro inclusief verzenden.

Afhankelijk van hoe hardcore je wil gaan let dan op dat als je de 343 methode wil volgen dit betekend dat een systeem best boven een kilo mag zijn, zolang het totaal van de 3 systemen onder de drie kilo blijft...
 
ja boven op me heupbotten.

ja op de ULa site krijg je er een waterfilter bij ja. Ben een beetje bang voor de hoge import kosten als je hem via ULA site koopt.
verzendkosten zijn 47 dollar omgerekend met de wisselkoers ben je voor 179 euro met verzenden klaar. maar komen daar dan ook nog importkosten vanuit de douane bij?

groet Wessel
 
thanx walkaway voor je posting
wat betreft alle gear die ik wil meenemen wil ik per stuk niet boven de kilo uitkomen. Met de twee overige belangrijkste dingen zoals slaapzak 600gr, tarptent 600gr
 
Met betrekking tot het volume:
Zoals ik al vermelde berekenen ze bij hun maatvoering, die zogenaamde 65 liter, alle buitenzakken ook. Dus de overdreven grote flessenhouders en het gaasnet op de achterkant. Het staat gedetailleerd op hun website. Ik betwijfel het of gangbare merken het ook zo berekenen. Bedenk zelf maar hoe bruikbaar de ruimte is van een overdreven grote flessenhouder die je niet veilig kan afsluiten. Okee, toegegeven: het bruikbare volume in zakken zal iets hoger liggen dan de 35(+8) liter, bv door de heupbandzakken. Dit dus uit mijn ervaring met de Circuit("69 liter")

Als je het vanuit de USA laat komen kom je denk ik van een koude kermis thuis. Er komen nog invoerrechten én BTW bij. De totale prijs(dus incl verzendkosten) wordt aangehouden en waarschijnlijk de BTW over de prijs+invoerrechten(dus dubbelop), of andersom. Dit moet je even nakijken. Reken op 21% BTW en 25% invoerrechten(uit mijn hoofd).

Soms loont het om het vanuit de US over te laten komen. Een tarp kan nog als gift (onder een bepaald bedrag) verstuurd worden. Of de douane met een volledige rugzak daar in trapt ga ik niet van uit. En denk ook aan de garantie dat bemoeilijkt wordt.
 
Laatst bewerkt:
dounekosten bedragen 34 euro 21% van de aankoopprijs dat is van dollars naar euro's, ik betaal 179 euro omgerekend voor de pack + 34 euro is 213 euro. ik heb nog een adres in Europa waar ik de pack kan kopen voor 184 euro inclusief verzenden. dus voor mij is het dan wel duidelijk.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik heb hem zonet daar besteld! ga ook denk ik maar over een tijdje de laufbursche huckepack kopen. Dan kan ik ze beiden een beetje testen. Thanx iedereen voor de posts en veel wandelplezier!
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan